Can Türkiye’ye heyecan geldi

A -
A +
AK Parti 2’nci Olağanüstü Kongresi öncesinde başkentte bardaktan boşalırcasına güzel bir bahar yağmuru yağdı. Binali Yıldırım Bey yağmur bereketi ile geldi. Ankara Arena’da olağanüstü kongrelerde alışık olmadığımız mahşerî bir kalabalık vardı. Sanki olağan kongre gibi heyecanlı bir kongre izledik. Salonun dışında içeriden daha fazla partili vardı. Kongre salonu dövizlerle, bayraklarla süslenmişti. Sayın Cumhurbaşkanı’nın, Sayın Yıldırım’ın ve Sayın Davutoğlu’nun portreleri dikkat çekti. Birlik beraberlik mesajları ile dolu pankartlar göze çarptı. Genel başkan adayı Binali Yıldırım, selefi Sayın Davutoğlu’nu kapıda karşıladı. Salon hem Binali Bey’e hem de Ahmet Hoca’ya müthiş bir ilgi gösterdi. Sayın Bekir Bozdağ da divan başkanı olarak güzel bir konuşma yaptı.
            ***
Sayın Davutoğlu, son kez genel başkan olarak hitap etti. Kendisine göre kısa denebilecek bir konuşma yaptı. Konuşması genel olarak iyiydi. Ancak satır aralarında verdiği bazı mesajlar üzücüydü. O mesajlar fitneye sebep olabilecek mesajlardı. Gerek yoktu…  Kötü niyet taşımadığından eminim ama herkesin fani olduğunu hatırlatmaya, yüzde 49.5’lardan yüzde 54’lerden bahsetmeye gerek var mıydı? “Yüzde 49.5 oyla altı ay önce iktidara gelmiş bir genel başkanın bugün görevi bırakması benim tercihim değil. Bu durumun sizin vicdanlarınızı incittiğini biliyorum” sözü orada söylenecek ifadeler mi? Gerek var mıdır, yeri midir? Birlik, beraberlik, vefa, davaya sadakat mesajları verilen bir konuşmanın içinde bu cümlenin işi yok bence. Kongre salonunu veda partisine çevirmekle de  yeni genel başkana ayıp edilmiştir.
Ahmet Hoca gönüllere girdi. Birtakım sözlerle bu yere zarar vermemelidir. AK Parti teşkilatı onu salonda bağrına bastı ve çok büyük bir coşkuyla da yolcu etti. Ahmet Hoca “Ben buradayım, sizinle yan yana olacağım” mesajı ile geleceğe ilişkin iddialarını da paylaştı.
            ***
Salonda Erdoğan ismi geçtikçe hep coşku oluştu. “Recep Tayyip Erdoğan” sloganlarıyla hatiplerin sözlerini kestiler. Artık herkesin şunu anlaması lazım, AK Parti hareketinin bir tane lideri var, o da Recep Tayyip Erdoğan. Onunla ters düşen tabanla, teşkilatla ters düşmüş demektir. Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti siyasi hareketinin son sözünü söyleyecek kurucu lideri. Aynı zamanda hareketin birleştirici tutkalı.
Cumhurbaşkanının mesajı okunduğunda salonda yer yerinden oynadı. Sayın Cumhurbaşkanı’nın “Anayasa gereği sizinle hukuki bağım kesildi ama gönül bağım hiçbir zaman kesilmedi, kesilmeyecek” sözleri müthiş alkış aldı. Sayın Cumhurbaşkanı, AK Parti’nin yeni yönetimine “ivedilikle Türkiye’nin sistem sorununu çözün” talimatı ile başkanlık ve yeni anayasa yapımını öncelikle hedef olarak verdi.
            ***
Sayın Binali Yıldırım içi dolu güzel bir konuşma yaptı. Mesajları netti. İlk taahhüdünü Sayın Cumhurbaşkanı’na verdi. “Milletin huzurunda söz veriyorum; sevdanız sevdam, yolunuz yolum, davanız davam olacak” sözleriyle kendini bağladı. Bu bir uyum taahhüdüdür. Hizmetleri için Sayın Davutoğlu’na ve Sayın Gül’e teşekkür etti. “Yolları böleriz ülkeyi asla. Ekmeğimizi böleriz ülkeyi böldürtmeyiz” sözleri ile millî birlik ve bütünlük mesajı verdi.
Terörle mücadelenin kararlılıkla devam edeceğini söyledi. Terör örgütü ülkemizi terk edip silah bırakmadıkça operasyonların devam edeceğinin altını çizdi. Ayrıca DAEŞ, YPG, PYD ve paralel örgütle de mücadelenin süreceğini vurguladı. Paralel yapı ile mücadeleye verdiği önem dikkat çekiciydi. Bu mücadele artık sadece Saray’a kalmayacak gibi… Uyum ve terörle mücadeleden sonra en önemli önceliğinin başkanlık sistemini esas alan yeni anayasa çalışması olacağını söyledi. Kafa karışıklığını ve sistem sorununu gidermek için bunun zaruri olduğuna işaret etti.
“Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır” sözleri ile yatırımlara, ekonomiye ve 2023 hedeflerine değindi. Bu alanda hızlanacaklarını söyledi. “İşimiz hizmet, gücümüz millet. Beraber yürüdük biz bu yollarda. Tek millet, tek bayrak, tek vatan” vurguları Erdoğan’dan alıntıydı. En beğendiğim slogan “Can Türkiye’ye heyecan geldi” pankartıydı. MKYK listesi neredeyse yarı yarıya değişti. Parti yönetiminde ve Meclis yönetiminde de bazı değişiklikler olacaktır. Bakanlar Kurulunda da yenilenmeler, yer değiştirmeler bekliyoruz. Ya bugün akşam ya da salı sabahı yeni bakanlar kurulu listesini öğreniriz herhâlde. Yeni genel başkan ve müstakbel başbakan, benim deyimimle başkan yardımcısı AK Parti, ülkemiz, bölgemiz ve milletimiz için hayırlı olsun. Sayın Binali Yıldırım’ı kutluyoruz, tebrik ediyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.