Özel Kuvvetler, özel işler yaptı

A -
A +
Genelkurmay Başkanlığı yaptığı açıklamada 17 Temmuz 2016 günü saat 16.00 itibarıyla bütün yurt genelinde FETÖ girişiminin bastırıldığını ve TSK’da mutlak kontrolün sağlandığını duyurdu. Açıklamada darbe girişimini FETÖ’nün yaptığı vurgulandı. TSK’nın çoğunluğunun bu kalkışmayı yapan hainlerle hiçbir alakasının olmadığı belirtildi.
Açıklamada darbe girişiminin nasıl engellendiği şu cümlelerle açıklandı: “Yüksek siyasi liderlik, TSK’nın gerçek evlatlarının ve kahraman emniyet mensuplarımızın anında verdiği tepki ve asil milletimizin engin bir anlayış ve kahramanca karşı koymasıyla içimizde urlaşan cunta heveslisi illegal çete mensubu terörist hainler (FETÖ) ile kahramanca mücadele edilerek layık oldukları cevap verilmiştir.”
             ***
15 Temmuz gecesi FETÖ’nün TSK’ya sızmış olan unsurları üç cenahtan destek aldılar. Birinci desteği FETÖ’nün emniyet ve istihbarat kuruluşları içindeki elemanları sağladı. İkinci destek TSK içindeki darbe hevesli AK Parti ve Erdoğan düşmanları-muhaliflerinden geldi. Üçüncü ve en önemli desteği dış istihbarat kurumlarından aldılar. Tüm bunlara bir de “Belki başarılı olurlar, tarafımı belli etmeyeyim, nötr kalayım” diye düşünen pısırık, cesaretsiz bazı komutanlardan aldıkları desteği de eklemek lazım. Bu tipler açıktan destek olmadılarsa bile darbecilere karşı durmayarak, onlara engel olmak için bir şey yapmamakla onlara yardım etmiş oldular.
             ***
Ama, tankın paletinin önüne yatan, helikopterlerden ve tanklardan açılan ateşe rağmen darbecilere karşı çıkan millî iradenin gücü; Başkomutan’ın liderlik becerisi, cesareti ve kararlılığı, güvenlik ve istihbarattaki ve TSK içindeki  sınırla sayıda insanın kahramanlığı, Başbakan’ın dirayeti, medyanın duyarlı yayınları ve siyasi partilerin  sağlam duruşu sayesinde ülkemiz iç savaşın eşiğinden döndü. Şükürler olsun.
             ***
Tarihimizde 15 Temmuz girişimi hariç neredeyse darbelerin tamamı Genelkurmay Özel Kuvvetler Komutanlığı’nda planlanır ve Özel Kuvvetler darbenin ana omurgasını teşkil ederdi. Darbe yapmayı planlayan her akıl önce Özel Kuvvetleri yanına alırdı. 15 Temmuz darbe girişiminde yine aynı şey denendi ama bu kez Özel Kuvvetler darbenin bastırılmasında ve başarısız olmasında özel ve etkin bir rol oynadı.
Darbe girişiminin olduğu gün Silopi’deki  Özel Kuvvetler 1’inci Tugay Komutanı Tuğgeneral Semih Terzi  yanında 20 personelle Ankara’ya geliyor. Kendisini ve beraberindeki ekibe tahsis edilmiş helikoptere binerek Gölbaşı’ndaki Özel Kuvvetler Komutanlığı’na hareket ediyor. Bu esnada Özel Kuvvetler Komutanı Tümgeneral Zekai Aksakallı eşi ile birlikte Gazi Orduevi’nde Harita Genel Komutanı’nın çocuğunun düğününde. Düğünden çıkan Zekai Paşa’nın arabasının önünü bir Mercedes Vito ile darbeciler çeviriyor. Kapıyı açıp inmesini ve kendileri ile gelmesini isteyen darbeciye araçtan iniyormuş ve onun isteğini uyuyormuş gibi yapıp karnına  tekmeler savuruyor. O kişi  şarampole yuvarlanınca hızlıca araca binip şoföre ‘gaza bas’ diyor. Darbeciler toparlanıp Zekai Paşa’nın aracını kovalıyorlar. Ama Zekai Paşa Ankara içinde izini kaybettiriyor. Bu esnada Özel Kuvvetlerdeki nöbetçi amirini ve kışladaki kendi emir astsubayını arayarak, “Birliğe dışarıdan özel kuvvetler personeli dahil kimseyi sokmamaları ve zaten şüphelendiği Semih Terzi’nin kışlaya gelmesi hâlinde yakalanıp etkisiz hâle getirilmesi” talimatını veriyor. Zekai Paşa bu arada güvendiği tüm subay ve astsubayları telefonla arayarak topluyor ve dışarıda karargâhını hemen kuruyor. Bu esnada Semih Terzi denilen tuğgeneral yanındaki 20 kişi ile helikopterle Özel Kuvvetler karargâhına geliyor. Özel Kuvvetler nöbetçi amiri bırakın engellemeyi kendisini 5-10 kişilik bir ekiple karşılayıp onlara katılıyor. Nöbetçi Amirini de yanlarına alan darbeci general, Zekai Paşa’nın karargâhtaki makam odasına yerleşip Özel Kuvvetlere komuta etmek ve bu gücü darbede kullanmak istiyor. Zekai Paşa’nın makam odasının kapısında kendisini karşılayan kahraman emir Astsubay Ömer Halisdemir’e “Kapıyı aç. Özel Kuvvetler Komutanı artık benim” diyor. Zekai Paşa’dan talimatlı olan bu kahraman tereddütsüz silahını çekip bu hain tuğgenerali alnının çatından vuruyor ve gebertiyor. Tabii yanındaki diğer 20-30 kişilik darbeci grubu astsubayımızı şehit ediyorlar. 
             ***
Bu arada Özel Kuvvetler Komutanı, evlerinde bulunan personelini toplayarak ve onları sınırlı imkânlarla silahlandırarak darbe karşıtı operasyonu başlatıyor. Önce Özel Kuvvetler darbecilerden temizleniyor. Özel Kuvvet personeli daha sonra Genelkurmay, Kara Havacılık Okulu, Akıncı Üssü (Mürted) gibi yerlerde enterne edilen komutanların kurtarılması ve darbecilere karşı polis özel harekât ile MİT unsurları ile birlikte başarılı operasyonlara imza atıyor. Bu arada Özel Kuvvetler Komutanı her fırsatta Cumhurbaşkanı’nın ekibiyle irtibat kurup “Özel Kuvvetler; Başkomutanın emrindedir” mesajını iletiyor.
TSK’nın gözbebeği olan Özel Kuvvetler 15 Temmuz darbe girişiminde darbeye karşı çıkarak millet iradesinin yanında yer alıyor.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.