FETÖ’süz muhalefet istiyoruz

A -
A +
Demokrasilerde muhalefet önemlidir. Siyasi rekabette muhalefetin varlığı siyaseti verimli ve kaliteli hâle getirir. Ülke meselelerinde, toplumsal sorunlarda muhalefetin ortaya koyacağı çözüm önerileri, üreteceği projeler, ekonomik-sosyal ve siyasi vaatleri iktidarı daha çok çalışmaya, daha çok sorunların çözümüne odaklanmaya zorlar. Ekonomik sorunlar, insan hak ve özgürlükleri konusundaki sorunlara, daha fazla demokrasi-daha iyi işleyen bir hukuk ve adalet sistemi talebi gibi başlıklara iktidar, muhalefetin de baskısı ile daha fazla zaman ve enerji harcamak zorunda kalır.
Legal ve illegal olmak üzere muhalefeti ikiye ayırmak lazım. Bizim bahsettiğimiz muhalefet legal-demokratik muhalefet. Hukuk devleti ilkelerine bağlı-demokratik sınırlar içinde kalan, şiddeti ve terörü reddeden, her türlü şiddet ve terörle ve bütün terör örgütleri ile arasına net bir mesafe koyan, demokrasiye-seçime-seçim sandığına ve millet iradesine saygı gösteren, mücadelesini demokratik ve hukuki sınırlar içinde yürüten her türlü siyasi parti, dernek, vakıf, sendika, konfederasyon ve kuruluş legal yapılardır. Legal yapıların yürüttüğü muhalefet kıymetli ve anlamlıdır. Legal muhalefetin demokrasimize, ülkemizin geleceğine ve bekasına katacağı çok önemli katkılar vardır. CHP, MHP, DSP, DP, Vatan Partisi gibi siyasi partiler; KESK, DİSK gibi sendikalar; TMMOB, TTB, TÜSİAD, TBB gibi STK’lar mevcut iktidara muhaliftirler. Akıllı iktidarlar muhaliflerin eleştirileri ve önerilerinden yararlanırlar. PKK, FETÖ, DEAŞ ve DHKP-C gibi terör örgütleri ile bu örgütlerin yasaların boşluklarından istifade ederek kurdukları parti, gazete-televizyon-internet sitesi-sendika-dernek-vakıflar illegal muhalefeti temsil etmektedirler. Ülkemizde kendi siyasi hedeflerini gerçekleştirmek için şiddete ve teröre başvurmaktan çekinmeyen,
mücadelesinde her türlü illegalite ve hukuksuzluğu kullanan illegal muhalefet, uluslararası yabancı servisler ve küresel aktörler tarafından taşeron olarak kullanılmaktadır. İllegal muhalefet ne yazık ki legal muhalefetin içine sızabilmekte ve onu etkisi altına alabilmektedir.
Ülkemizdeki var olan muhalif hareketlerin en büyük sorunu, illegal muhalif hareketlerle aralarına açık ve net bir mesafe koyamamalarıdır. İktidar veya Erdoğan karşıtlığında illegal muhalefetle iş birliği yapmakta bir sakınca görmeyen muhalif hareketler doğal olarak karşılarında hâkim ve savcıları buluyor. Buradan açık yüreklilikle soruyorum; CHP’nin-muhalif basının-diğer legal muhalif hareketlerin Erdoğan karşıtlığı için FETÖ terör örgütü ve uzantıları ile iş birliği yapmaları-paslaşmaları makul-ahlaki ve demokratik bir tutum mudur? FETÖ ve uzantıları olmadan CHP ve bazı muhalif basın kuruluşları ve bazı STK’lar iktidara karşı tek başlarına muhalefet yapamıyorlar mı? Nasıl ki HDP ve uzantıları PKK-KCK terör yapılanmalarının esaretinden kurtulamıyorsa; nasıl ki HDP ve uzantıları PKK terör örgütü olmadan muhalefet yapamıyorsa, korkarım CHP ve bazı legal muhalif yapılar da FETÖ desteği olmadan muhalefet yapamayacaklarını düşünüyorlar herhâlde. Bu durum ülkemiz, demokrasimiz ve geleceğimiz için çok büyük bir tehlikedir. Türkiye’deki legal muhalif hareketlerin, illegal yapıların etkisinden kurtarılması-arındırılması hayati önemdedir. Eğer tedbir alınmaz ise bu durum Türk siyaseti açısından bir beka sorunu hâline gelmek üzeredir.
Hangi gerekçe ile olursa olsun vicdan, ahlak, millet ve memleket sevgisi olan, demokrasi ve hukuka bağlı olan hiçbir kişi-kurum-kuruluş-yapı-FETÖ-PKK-DEAŞ-DHKP-C ve onların uzantıları ile iş birliği yapamaz-yan yana gözükmez-durmaz.
Tersini yaparsa; sırf Erdoğan karşıtlığı gözünü kör edip “denize düşen yılana sarılır misali” bu alçaklarla ortak hareket ederse kendileri de illegal hâle gelir. HDP gibi marjinalleşirler. İllegal yapılarla iş birliği-ortaklık yapanlara da dünyanın bütün demokrasilerinde hukuk hesap sorar.
Muhalif gazete-gazeteci ve köşe yazarıysan FETÖ-PKK ile iş birliği yapmadan-yabancı servislerle paslaşmadan iktidara ya da Sayın Erdoğan’a muhalefet edemiyor musun? Basın-gazeteci, terör örgütü ile iş birliği yapar mı? Başta CHP üst yönetimi olmak üzere bazı muhalif yayın organları ve bazı STK’lar acilen kendilerini FETÖ esaretinden kurtarmalıdır. Aksi takdirde milletten ciddi tepki alıp marjinal hâle geleceklerdir.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.