Hamza Hoca'ya mesaj!..

A -
A +

Hocam "G.Saray'ı kurtarmak" senin ve futbolcularının görevi değildir, o görev yönetim kurulunundur. Transfer gerekiyorsa ki gerekiyor yapılmalıdır...

Konuşma Hocam, konuşma; konuştukça kendine de, takımına da zarar veriyor, dahası bir çuval inciri berbat ediyorsun!..

Ne demektir; "Ben  'Şampiyon olacağız, Şampiyonlar Ligi'nde başarılı olacağız' demiyorum. 'Galatasaray için elimizden geleni yapıp, Galatasaray'a yakışır bir mücadeleyi ortaya koyacağız' diyorum" sözü?..

4'üncü yıldızı "Türkiye'de ilk takan takım olmuş", çifte kupalı Galatasaray'ın hocası, yeni sezona girerken "Biz şampiyon olacağız, biz Şampiyonlar Ligi'nde başarılı olacağız" diyemiyor, "hedef koyamıyorsa", ne işi var, Galatasaray'ın başında?..

Aynı açıklamasında, yapılan eleştirilere karşı, "kendi ifadesi" ile "Biz sadece kulübümüzü ve kulübün geleceğini düşünerek hareket ediyoruz" diyen bir Hoca, "bunları" nasıl söyler?..

Hele hele, "takımının yıldızlarla dolu olduğunu ve onların emeklerinin yok sayılmaması gerektiğini" söyleyen bir Hoca, "takımına ve oyuncularına güveniyorsa", nasıl hedef koymaz?..

"Hedef koymamak", yani "Şampiyon olacağız" diyememek, "Şampiyonlar Ligi'nde başarılı olacağız" diyememek, "takımına güvenememenin ifadesi" değilse, nedir?..

Bak sevgili Hocam, "Neden eleştirildiğimin farkındayım" diyorsun; hayır "farkında değilsin!.."

Kimse, senden "kulübü batıracak, mali fair play cezaları aldıracak transferler yapmanı, yaptırmak için ısrar etmeni istemiyor", istenen "sadece ve sadece", geçen yıl "döküm döküm döküldüğü görülen" defansa, ki, Nice ve İnter maçlarında da açık açık göründü; "stoper ve bek takviyesi yapılmasıdır", o kadar!..

"Bu kulübe hizmet eden oyuncular var, o çocukların emekleri yok sayılmamalı, elde ettikleri başarıları yok sayılmamalı. Bugün Sneijder, Burak ve Selçuk bizim takıma transfer edilse büyük transferler olmayacak mı? Onlar zaten bizim takımımızda" diyorsun.

Kimse senden "Sneijder'in, Burak'ın, Selçuk'un, Hamit'in yerine transfer yapılmasını" istemiyor, "onlar ayarında, onlardan ileride transferlerin yapılmasını" istemiyor. İstenen sadece ve sadece, "delik deşik defansın gediklerini kapatabilecek bir bek ve bir stoper", o kadar. Bu iki transfer, Galatasaray'ı batırmaz, UEFA ile karşı karşıya getirmez; zira bir yığın oyuncu gönderilmiştir, kiralanmıştır, Melo dahil, gönderilecekler vardır, onların kulüp kasası üzerindeki  "büyük" yükleri kalkmıştır!..

UEFA'nın "transfer yasağı koyduğu" Barcelona, "neden 41 milyon avroyu bir defada sayıp" Arda Turan'ı transfer etmiştir; büyük kulüp olmak budur; lafla, palavrayla, ninnilerle, "gerçeklere dayanmayan" bahanelerle "büyük kulüp" olunmaz!..

Hocası "ligde şampiyonluk, Şampiyonlar Ligi'nde başarı hedefi koyamayan" bir takım, söyler misin bana, Hamza Hocam;  tribünleri nasıl dolduracaktır? 

Forma, tişört, aksesuar satışları "elbette" ve çok açık ki, "hedefsiz bir takım, heyecan aşısı yapacak yeni yüzlerle de takviye edilmezse", dibe vuracaktır!..

21'inci asrın gereği olan "takım inovasyonu / takım yenileşimi" sporun ve de tabii öncelikle profesyonel futbolun "ilk şartıdır" ve "kulübün geleceğini düşünen "yönetimlerin ve hocaların "bu gerçeği akıllarından çıkarmamaları" gerekir!..

 "Galatasaray'ı kurtarmak" senin ve futbolcularının görevi değildir, o görev yönetim kurulunundur.

Senin ve futbolcularının görevi, "Türkiye Ligi'nde şampiyonluk ve Şampiyonlar Ligi'nde başarı hedefine yürümek" ve "başararak" Yönetim Kurulu'nun gayretlerine "maddi ve manevi" destek vermektir; işte o kadar!.. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.