Ara transfer ve G.Saray!..

A -
A +

"G.Saray’ın transferde “öncelikleri” nedir; 1 - Hoca, 2 - Stoper, 3 -Podolski Çin’e satılacaksa (ki, satılmalı, hemen en az 8 milyon avroluk bir transfer nefesi alınacak) bir forvet!.."

“İkinci transfer ayı” 4 Ocak’ta başlıyor, 31 Ocak’ta da bitecek; “4 Ocak gününe kadar hazırlığını yapmış olanlar” kazanacak, “yapmamışlar”, hele hele “transferin son günlerine kalanlar”, deli danalar gibi oradan oraya koşturacak. Alınacak oyuncular da ‘transfer ayındaki hazırlık dönemine katılamadığı için” fayda yerine takıma zarar verecek; “oynatsan” bir türlü, “oynatmasan” başka bir türlü!.. 
Fenerbahçe’nin ve Beşiktaş’ın “hazırlıkları olduğu” belli; zaten yazılıp çiziliyor. Galatasaray’a gelince, durumlar karışık; UEFA’nın “65 milyon avroluk takım” kısıtlaması ve de yöneticilerden sızan haberler, doğrusu ya “Şampiyonluğa oynadığı” iddia edilen bir ekip namına ümit vermiyor!..
Galatasaray’ın 4 Ocak gelirken “öncelikleri” nedir; 1 - Hoca, 2 - Stoper, 3 -Podolski Çin’e satılacaksa (ki, satılmalı, hemen en az 8 milyon avroluk bir transfer nefesi alınacak) bir forvet!.. 
“Hoca önceliğini” artık sokaktaki çocuklar bile biliyor; Riekerink Bey’le, eğer “hedef şampiyonluk ve Avrupa kupaları ise” olmaz. Hatta çarşamba geceki “rezalet” gösterdi ki, “Türkiye Kupası” bile olmaz. Zira “aynaya bakıp utanmadan”, futbolcularını “utanmazlıkla suçlayan” bir hoca ile karşı karşıyayız. Evet, futbolcuları utanmıyorlar, ama o futbolcular ‘utanmaz hâle gelirlerken’ seyreden, saha içi ve saha dışı disiplinsizlik bangır bangır bağırır, futbolcular ‘keyiflerine göre istediklerini yapar’ ve mesela ‘3 kişi gol pasını bomboş beklerken, önüne çıkan kalecinin kapadığı köşeye şut atma yarışına çıkan’ futbolcularına engel olmayan, olamayan” kimdir?.. 
“Stoper önceliği” ise ayan beyan ortada; takımın Süper Ligde yediği gollerin yarısı hava topundan ve kafadan, kalan yarısının üçte ikisini de stoper hatalarından; “hangi bölgeye oyuncu alınması gerektiği” o kadar açık ki!.
Amma, “alınacak stoper, mesela Serdar Aziz gibi olacaksa” ve de mesela “haberleri kulislere ve gazetelere düşen” Ahmet Çalık (İyi futbolcudur ama Galatasaray’ın hava zafiyeti derdine deva olamaz) veya onun gibilerse, yandı gülüm keten helva! Ahmet Çalık’ın kim bilir kaç milyon avro sadece bonservisine verilecek; “o paranın yarısı ile” Afrikalılardan, Kuzey Avrupalılardan “kapı gibi sağlam, havadan top sektirmeyen” iki tane stoper bile alınabilir ve zaten haziran transferinde alınmalıydı!..
Geliyoruz “hücumcu önceliğine”; İzlandalı santrfor da gittiğine göre, “Podolski satılmasa bile” alternatif bir isim şart !
Ve “eğer” Podolski Çin’e gitmeye razı ise, Polonya asıllı Alman hemen satılmalı; zira, Galatasaray’a kalan 1.5 yıllık maliyeti 4 milyon avro ve de satıştan en az 6 avro gelecek; daha ne olsun; tam bir düşeş!.. 
Bütün bunları yazarken, sarı-kırmızılı takım adına ümitsizim, Çünkü Başkan kardeşi Mehmet Özbek ile “futboldan sorumlu” yeğen Nazif Leventoğlu’nun “transfer kriterlerini” böyle kurduklarını ve de kuracaklarını düşünmek bile hayal; çünkü “futbolu bilmiyorlar”, bilmeyenlerin de kriterleri “başka” oluyor!.. 
“Ya Alp Yalman” demeyin; “Ben onun bu işlerin içinde olduğuna bir türlü inanamıyorum” da, neden “Ben yokum” açıklaması yapmadığını bir türlü anlayamıyorum; yazık!..

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.