Kirli çark!..

A -
A +

''Mali batakta olmalarına rağmen transfere milyonlarca avro harcayan kulüplerin bu savurganlığı burnunuza pis kokular getirmiyor mu?''

 

İş iyice çığırından çıktı, ama “hiçbir yetkilinin, hiçbir yetkili kuruluşun umurunda değil”; herkes seyrediyor, “Böyle gelmiş, böyle gider” diyor; elin oğlu “UEFA’sıyla, FIFA’sıyla ilgilenir” ve “yoldan çıkarılan kulüplere ağır cezalar uygularken!..”
Bonservisi elinde olan, “sadece kendisine ve menajerine ödeme yapılacak” onca futbolcu varken, “milyonlarca avro bonservis bedeli ödenerek alınan” futbolcuların “sahalardaki hallerine bakın”; içler acısı bir durum ve “mutlaka sonuna kadar denetlenmesi, izlenmesi gereken” bir süreç var ortada. Peki, nerede federasyonlar, nerede spor teşkilatları, nerede maliye, spor ve hatta İçişleri bakanlıkları?..
Bu ülkenin ekonomisi “dev sorunlarla baş etmeye çalışırken”, spor kulüplerimiz “çok az istisnası hariç” gırtlağa kadar “mali sorunlara batmışken”, bu ülkenin “onca milyon avro ya da dolarının her transfer sezonunda har vurup harman savrularak kimlerin cebine aktarıldığının enine boyuna araştırılması” gerekmiyor mu?..
Taraftarlar, tribünlerde “sadece bonservisleri” 4’er, 5’er, dahası hatta 8’er, 10’ar milyon avrolara mal olan “sözüm ona ‘yıldız’ futbolcuları” ıslıklarken, “protokol tribünlerinde oturan” başkanların, yöneticilerin ders almadığı, yüzlerinin kızarmadığı bir süreci yaşıyoruz, yıllar yılı!..
“Uyuyan” divan, “uyutulan” genel kurullarla “koltuk saltanatlarını devam ettiren”, kulübün paralarını har vurup harman savuran, sonra da “kulübü hatta ve hatta vatanı ben kurtarıyorum” masalları anlatarak, basındaki adamları ile “camiayı, spor kamuoyunu uyutmak için” elinden geleni ardına koymayan bir zihniyetin elinde çırpınıp duruyor, futbol başta, sporumuz!..
Ve de yıllardan beri, “sporumuzu bu çirkin ve şaibeli zincirlenmeden kurtaracak” çok basit bir formülü hayata geçiremiyoruz; “Kulüpler Yasası!..”
Kaç bakan, kaç başbakan, kaç hükümet geldi geçti; “Tamam, bitti, bitiyor, çıkarıyoruz” masalları anlatıldı, sonunda “hiçbir şey olmadı”; hazırlanmış onca “taslak” raflarda tozlandı, çöpe atıldı, Meclis’e gelen “bir tanecik tasarı bile” ortaya çıkarılmadı, çıkartılamadı!..
Bugün sporun, futbolun içinde olan herkes biliyor ki; “Ülkenin, taraftarın, yani ülke insanının paraları deniz, harcamayan keriz!..”
“Ne kadar çok harcarsan” o kadar ünlenirsin, ünlendikçe de önünde “her kapı açılır”; kişisel ve işsel hemen her sorununu halletmenin anahtarına “böylece” kavuşmuş olursun!..
Bol keseden harcanan ve “kulaklara söylenen fısıltılara bakarsak” bir bölümü de zaman zaman “yendi” iddialarına yol açan “o paraları” herkes görür ve bilirken, yalvar yakar ve “Gel bizi kurtar” ağlamalarıyla Ankara’nın kapılarını aşındıran ve de ne yazık ki “başarılı da olan” pişkinler ordusunun saltanatının devamına izin veren bu çark için bilmem ki ne demeliyiz?..
Bu çark, “kirli” bir çark, “şu soru” bile gerçeğin ne olduğunu çok iyi ortaya koyuyor; bunca başkan ve bunca yönetici, acaba neden “batık ve büyük sorunlar sarmalında çırpınan” kulüplerindeki koltuklarını bırakmamak için ellerinden geleni artlarına koymuyorlar; yoksa “Vatan Kurtaran Şaban” rolünü oynamayı çok mu seviyorlar?.. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.