Dram içinde komedi!..

A -
A +

"Muhalefet Özbek’i devirmeye çalışıyor, aday bulamayıp Albayrak’ı gazlıyor, onlar da genel kurulu toplamak için imza toplayamıyorlarmış… "

Günlük bir spor gazetemizdeki habere göre, “Pazar gecesi derbiyi, Ali Dürüst, Faruk Süren, Fatih Altaylı ile beraber izleyen Abdürrahim Albayrak, 1-0’lık mağlubiyetin ardından, ‘Bu iş böyle gitmez. Ben adayım. Destekleyin, Kongre çağrısı yapalım’ demiş.” 
Galatasaray’da tam bir dram yaşanıyor. Peki ama koca Galatasaray’da “eğer yönetimin değişmesi gerekiyorsa”, bu mudur, “gerekiyorsa” şartının karşılığı; neymiş; “Abdürrahim Albayrak desteklenecek, o da başkan adayı olacak, seçilecek ve Galatasaray’ı kurtaracakmış!..”
Ne var ki, “seçimli genel kurulu toplamak için, tüzük gereği yeterli imzaların toplanması gerekiyor”; o imzaları toplamaları mümkün değil!..
Peki, ne olacak; durmadan “Ben genel kurulu toplamam, görevime süremin sonuna kadar devam edeceğim” diyen Dursun Özbek, hidayete erecek, “Abdürrahim Albayrak kulübü kurtaracakmış, ama yeterli imzaları toplayamadıkları için seçimli genel kurulu toplantıya çağıramıyorlarmış, bari ben istifa edip, genel kurulu toplayayım” diyecekmiş.
O da yetmiyor; “Özbek’in toplayacağı” seçimli genel kurula gelen ve futbol yöneticiliği zamanında çoğunluğu “tribünlerde verdiği görüntülerden fevkalade rahatsız olan” üyeler de, “hidayete erip”, Albayrak’ı başkan seçecekler. İşte, Galatasaray’da yaşanan dramın içine “acı soslu komedi” katan bir senaryo!..
Türk Dil Kurumu sözlüğünde “sinema” ayrımı ile “melodram” sözcüğünün “anlamı” olarak yazılan karşılık “aynen” şöyle; “Sinemanın en yaygın, gelişmemiş izleyicinin en çok tuttuğu, ağlatı ile dramın bozulmuş, karikatürleştirilmiş biçiminden ortaya çıkan tür.” 
“Galatasaray’ın yarınları için” spor basınımızın “sık sık tekrarlamaya başladığı ve haberleştirdiği” bu senaryo, tam da Türk Dil Kurumu sözlüğündeki “melodram” tabirine uymuyor mu?.. 
Haberin “acı” bir tarafı daha var; “Albayrak, yol arkadaşı Ali Dürüst’ten de tam destek almışmış!..”
Yıllarca Galatasaraylıların “başkan adayı ve başkan olmasını bekledikleri” Ali Dürüst, çıkıp “Ben adayım” diyerek imza toplamaya başlayacağına, “Albayrak’ı destekleyecekmiş” öyle mi?..
Siz “yazılan melodram senaryosundaki sona bakın”; bari bir de “arabesk usulü” ağıt yazıp, bestelesinler, olsun bitsin!..
Ey Dursun Özbek, Galatasaray, “böyle bir melodram senaryosu” ile basının ağzına ciklet mi olmalıydı?..
“Başında olduğun kulübü ne hâllere düşürdüğünün” bilmem ki, farkında mısın?..
Hey gidi, “Ülkenin batıya açılan penceresiyiz” diye övünen, dahası, kökü, asırlar öncesine kadar giden bir tarihle ve de çok büyük ve değerli bir eğitim kurumuyla kucaklaşan” Galatasaray hey; seni nerelere sürüklediler ve sürüklemeye de devam ediyorlar!..
Ve de, yıllardır, o Divan Kurulları, o Genel Kurullar “bu acı tabloyu ortaya çıkaran çanakları” nasıl tuttular ve hâlâ da tutuyorlar?..

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.