5 soruda Galatasaray?..

A -
A +

Dursun Özbek yönetimi, “mali konularda Galatasaray’ın rotasını yukarıya doğru çevirdi”, şimdi de “Futbol takımının rotasını yukarıya hatta ligin zirvesine çevirmek için” nokta transferler yapıyor ve başarılı!..
“Sneijder’den de kurtulabilirlerse”, bu sezon, ligde de, kupada da, Avrupa kupalarında da “başarılı adımlar atacaklar”; iş İgor Tudor’un sezon grafiğine kalıyor!..
Ne var ki, “tribünleri de dolduracak”, Galatasaray mağazalarına hayat verecek bu tablonun arkasına saklanan “bazı şeyler” var; “şeyler???”
1 - “Suada’dan daha kötü bir durum var” denilen ve Galatasaray üyelerinin mailleşmelerinde altı çizilen “Kalamış Olayı” nedir?
2 - Mischon de Reyes Firması’na yaptırıldığı söylenen “mali denetimin sonunda” şirketin verdiği rapor, neden hâlâ Dursun Bey’in kasasında saklanmaktadır? 
Bu durum, “suç değil midir, varsa suçu ve suçluları saklamak” değil midir; ortada “suç ve suçlu yoksa” rapor neden saklanmakta ve açıklanmamaktadır?.. 
3 -  Galatasaray Adası ne olacaktır; “yıkılmış, kullanılmayacak hâle gelmiş”, yani işletmeciyle yapılan sözleşmenin “temel işlevi” bitmiştir; neden mahkemeden “tedbir ve tahliye” istenmiyor?..
4 - Galatasaray üyelerinin mailleşmelerinin ana maddelerinden birinde de “mekteplilerin ve mektepli eş-dostun yakınlarının kayrılarak, yüksek ücretlerle kulübün her kuruluşunda görevlendirildikleri iddiaları” yer almaktadır.
Bütün bu iddiaları araştıracak, “yalansa” kulübü, yönetimi bu iddialardan arındıracak, eğer “doğrularsa” bunu camiaya, üyelere duyuracak “hukukçuların da içinde olduğu” bir komisyon neden kurulmamaktadır?..
5 - Merak ettiğim bir konu daha var; bu konular neden Divan Kurullarında enine boyuna konuşulmaz ve neden “İstanbul’da, Galatasaray’ın içinde olan” spor yazarlarımız, muhabirlerimiz tarafından araştırılmaz, haberleştirilmez?..
Bu konular, Galatasaray için Rodriguez’in, Yasin’in açıklamalarından “daha az mı” önemlidir?..  

Büyük iş, ama!.. 

Beşiktaş, transfer sezonunun bu bölümünde “en büyük transferi” yaptı; Pepe!..
Kutlarım, Fikret Orman ve arkadaşlarını!..
Elbette, hem Avrupa maçlarında, hem ligde ve kupada, “böyle bir transferin takıma katkısı” üst seviyede görülecek ve “bu tablo” Şenol Hoca’yı da mutlu edecektir.
Amma, gene de yazmak durumundayım; bu tabloda bir “terslik” yok mu; bir “elit” takımda, “en yüksek parayı” bir defans oyuncusu almalı mı, “alırsa” bu takımdaki dengelere nasıl yansır?..

Rezaletin son perdesi!..

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, gazete haberlerine bakarsak, “Siyah-beyaz malzeme ve kıyafetler içinde antrenman yapıldığı için” kıyameti koparmış, herkesi fırçalamış…
Peki ama Slovakya’daki ilk hazırlık maçında giyilen formalar ne oluyor; rezaletin şeddelisi…
O renk formaların Galatasaray ile “en ufak bir ilgisi var” mı; utanmıyorlar mı, o “iç karartıcı” formalarla Galatasaray’ı sahaya çıkarmaya?..
TV’min düğmelerine bastığımda maç oynanıyordu; “Ekrana ilk baktığımda, Macar takımını Galatasaray, Galatasaray’ı Macar takımı sandım”; bu ne rezalet Sayın Başkan; neden sesiniz sedanız çıkmıyor?..

 

Yapmayın be kardeşler!..   

Yıllardan beri ilk defa Eurosport ekranlarında Fransa Bisiklet Turu’nu “tatlı tatlı” izliyor ve “Bu defa duygularının esiri olmuyorlar, tarafsız bakıyor, tarafsız anlatıyorlar” diyordum. Amma “bu tablo” sadece 5 etap sürdü, sonra gene “eskiye dönüldü.”
Tamam, Sky takımının patronlarını sevmiyorsunuz, itirazım yok; ben de sevmiyorum.
Tamam, “İngilizlere başka bir pencereden bakıyorsunuz”; olabilir saygı duyarım; “öyle inanıyorsunuz!..”
Dahasını söyleyeyim; “İngilizler konusunda, sizlerden farklı düşünmüyorum”, ama bunlar, beni “Sky takımından nefret ettirmiyor” ve de Froome ve arkadaşlarının başarılarına “antipati penceresinden baktırmıyor!..”
Hadi, ben baksam da ne olacak, Türkiye gazetesinin bir yazarıyım ve “görüşlerimi imzamla yazıyorum”; aynı sayfalarda “benden farklı görüşlerde olan ve yazan” birçok meslektaşım var!..
Sizler, “Eurosport anlatıcıları ve yorumcularısınız”, her sözünüz, yorumunuz, “Eurosport’u doğrudan damgalıyor”; zira “Turu veren, anlatan, yorumlayan başka kanallar, başka anlatıcılar” yok, tekelsiniz!..
Detaya inmeyeyim; elinizi vicdanınıza koyun; “Peter Sagan’ın, Cavendish’e yaptığını, mesela Froome, Quintana’ya yapsa, Kolombiyalının omzu kırılsa ve sadece turu değil, mevsimi kapatsa” olayı böyle mi yorumlar, böyle mi anlatırdınız ve durup durup “Froome için verilen turdan ihraç kararının ağır ve haksız olduğunu” savunur muydunuz?.. 
Sagan’ın kendisi “Cavendish’in arkadan bu kadar hızlı geleceğini tahmin etmiyordum” diyor, siz durmadan ısrar ediyorsunuz ki, “Fark edemedi, göremedi”; bu nasıl bir yorumdur?..
Dahası, turu yorumlayan Greg LeMond, “bir gün önceki finişte benzer bir ters teşebbüsü olduğunu” ima ediyor, siz “önce o iri gövdesiyle yaslanma ve sonraki bariz dirsek hareketleri için”, hâlâ “Kasıt yoktu, yapmaz” diye ısrar ediyorsunuz!.. 
Etabı kazanan Arnaud Demare’ın da “zikzak yaptığını” söyleyerek, “Ona neden ceza verilmediğini” (Kahkahalarla güldüm) sorguluyor, Cavendish için “Bariyerlerle Sagan’ın arasına dalmamalıydı” yorumuyla, adeta “sezonu kapatan” İngiliz bisikletçiyi de Sagan’ın suçuna ortak etmeye çabalıyorsunuz; olacak şey mi?..
Yıllar yılı “tutkulu olduğunuz” Contador’un durumu ortada, “Froome’u geçebileceğini ümit ettiğiniz” Quintana’nın da. Onun için “Froome’u geçecek, onu arka plana itecek” bir “yeni isim” arıyorsunuz. “Geride bırakmak için” Sagan tutunacağınız iyi bir daldı, şimdi onu da kaybettiniz. Bakalım “geçmek için” umudunuz Richie Porte’lar, Aru’lar, Dan Martin’ler ne yapacaklar?..
Şu Froome da “sakatlanıp, turu yarıda bıraksa”, ekran başında siz de rahat etseniz, biz de!..

ŞAKA

“Yönetimler / futbolcu simsarları / transferler” üçgeninde “olan bitenleri” örnekleriyle yazan arkadaşımız Atilla Türker tehditler alıyor, küfürler yiyormuş. 
Peki, bizler ne yapıyoruz; “birkaç istisna hariç” meslektaşımızı alkışlayacak, kutlayacak ve arkasında duracak, manşetler atacak yerde, çoğunluğumuzla susup oturuyoruz!..
“Oh olmuş, hak etti” diyenlerimiz yoktur, inşallah!..

 

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.