Galatasaray’ın yarını!..

A -
A +

Saat sabahın 8’ini biraz geçiyor; Galatasaray’ın Avrupa Ligi’nde tur atlayıp atlayamayacağını tayin edecek maça 12 saatten az varken ben yarın (bugün) sabah çıkacak yazımı yazıyorum!..
Ve de “herkes gibi” ben de kendi kendime soruyorum; “Galatasaray turu geçer mi?..”
Ama aslında sorulması gereken “daha önemli bir soru” var; “Geçemezse ne olur, ne olmalı?..”
“Turu geçer mi” sorusuna cevap konusunda, çoğunluğun düşündüğü gibi düşünüyorum; “Geçer, kolay da geçebilir, zor da olsa geçecektir!..”
Amma, “Geçemezse ne olur, ne olmalı” sorusuna cevap bulmak ve vermek zor, hem de çok zor; ortada Dursun Özbek’in, yönetiminin, Teknik Direktör Igor Tudor’un da “krizi yönetememekten doğan ve oluşmasında yardımcı oldukları” bir “yapay” kaos var!..
Buna rağmen, “Ne olmalı” soruna benim cevabım açık; “Dursun Özbek de kalmalı, Igor Tudor da kalmalı, başladıkları büyük projeyi tamamlamalılar!..”
Neden kalmalı Dursun Özbek; zira, çok uzun yıllardan beri Galatasaray’da görülmemiş, görülemeyen iki işe imza attı” da ondan.
“Ben bu kulübün banka borçlarını sıfırlayacağım ve bankalara faiz olarak her yıl ödediğimiz milyon avroları, dolarları, kulübe, futbol takımına, basketbol takımına, voleybol takımına, erkek olmasına, kadın olmasına bakmadan harcama imkanı bulacağım. O zaman şampiyonluklara sadece Türkiye’de değil, Avrupa’da da abone olacak bir Türk Kulübü ortaya çıkacaktır ve bu kulübün de adı ‘İlklerin kulübü’ olan Galatasaray olacaktır!..”
Riva ve Florya Projelerinin geldiği nokta, “Galatasaray Kulübü’nün bu iddialı vaatle kucaklaşmakta olduğunu gösteriyor”; işte Galatasaray’ı karıştırmak için Fenerbahçelilerin, Beşiktaşlıların (tabii yazar, çizerler yorumcular olarak söylüyorum) kendi kulüplerinin durumuna bakmadan, nelerin olup bittiğine bakmadan, “koro halinde” Galatasaray’a yüklenmelerinin sebebi budur. Biliyorlar ki,  “Galatasaray ‘bunu başarırsa’ sarı - kırmızılı kulübü yakalamak” zor, hem de çok zor olacaktır!..
Peki, “onlarla aynı cephede görünen” bazı Galatasaraylı yazar çizerler, yorumcular?..
İçlerinde “iyi niyetli olanlar” çoğunlukta, “Özbek ve yönetiminin yaptığı hatalardan ve de buna İgor Tudor’un saha içi hataları da eklenince, onlardan ümidini kesenlerdir” bunlar.
“Galatasaray, bunlar gitmeden kurtulmaz” diye düşünerek ver yansın ediyorlar, yanlış yapıyorlar; eleştir, “vur ama” öldürme!..
Bilmeleri gerekir ki, “Burası Galatasaray’dır, başka kulüplere benzemez. Özbek gitmeyecek ve de bu geceki sonuç ne olursa olsun, inanıyorum ki, doğruyu yapacak ve Tudor’un da arkasında duracaktır!..”
Zira, Tudor’la beraber Galatasaray’a “yıllarca başarılı olacak” bir takımı, hem de “bu zor şartlar altında” kuruyorlar!..
Yıllardan beri ilk defa “nokta transferler” ile, “bu kadar bilinçli bir takım” kuruluyor; üstelik “Yıldızları yönetemiyor” denilen Tudor’un istediği “yıldız oyuncularla tahkim edilmiş” bir kadro. Göreceğiz, “Truva atlarından kurtulmuş” bir Galatasaray’da “Tudor’un yıldızları yönetip, yönetemeyeceğini!..”
Evet “gerçek olan” tablo şu; bir Galatasaraylı yöneticinin söylediği gibi “Başkalarının içinde eli olan” bir kadrodan “sadece başkan ve yönetiminin ve de takımın hocasının eli olan” bir kadroya geçiliyor!..
İnanın Galatasaraylı taraftarlar; “takımınızın başında halen ülke kulüplerinin takımlarının tümünün başındaki teknik adamların en iyi 5 tanesinin içinde yer alacak” bir hocanız var; ona da takımına de destek olun; dün gece Galatasaray elenmiş olsa bile!..

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.