Tudor’a “hep” inanan adam!..

A -
A +

Bu defa sütunumu kendi yazılarıma ayırdım. Bakın bakalım taa haziran ayından bu yana neler demiş, yazmışım…

Bu sütunlarda taa haziran ayından beri belki 20-25 defa “aynı şeyleri kırık bir plak gibi” aylardır yazıp geldim. Avrupa Ligi elemelerinde “adını söyleyemediğimiz ve ilk defa duyduğumuz” bir takıma elenildiği, “üst akıl” diye “Yaşı yetmiş işi bitmiş” Lucesculara gidildiği, Galatasaray futbol takımının ve İgor Tudor’un yerden yere vurulduğu, Sneijder başta Brumaların, Podolskilerin göklere çıkarıldığı günlerde bile “ısrarla ve de birilerine göre ‘inatla’ yazıp geldiğim” görüşlerimi bugün hatırlatmak istiyorum, okuyucularıma, birkaç örnek ile…
16 / 06 / 2017… “İşte diyorum ki; ‘Eğer, Bruma’dan, Podolski’den sonra Selçuklar, Sneijderler de gönderilir ya da ‘futbolcuya dayalı sistemin başının tamamen ezilmesine izin verilirse’ ve de neredeyse kesinleşmiş görünen 3-5 transfer, sezon açılışına kadar yetiştirilirse, bu sene Galatasaray açık ara şampiyon olur. İgor Tudor bunu başaracaktır!..
… ‘Tıkır tıkır işleyen’ bir makine gibi takım, hem de ‘90 dakikada 120 kilometreye vuran’ bir ekip; bunun örneklerini gördük geçmiş yıllarda başka liglerde; Atletico Madrid gibi, Borussia Dortmund gibi, Leicester City gibi!..”
30.06 2017… “Yepyeni bir takım kuruluyor, yeni bir ufuk açılıyor; Galatasaraylılar, taraftarlarıyla beraber ‘hırslı, heyecanlı, coşkulu, başarıya aç’ ve başarıyı ‘zirve’ olarak hedeflemiş” genç bir hocaya köstek değil, destek olmalılar!..
Yıllardan beri ‘ilk defa’, evet ilk defa, kurulacak yeni takım için, bu takımın oynayacağı sisteme ve oyun içi taktiklerine göre ‘seçilmiş’ nokta transferler yapılıyor, ‘kaliteli ve iyi adamlar’ geliyor, daha da gelecek; daha ne olsun?..
Galatasaray camiası, Galatasaray taraftarı, Galatasaray seyircisi ve Galatasaray yazarçizer ve yorumcuları merak etmesinler, yakında ‘5’inci yıldız yolculuğuna çıkacak’ bir takımları olduğunu görecekler!..
Bugün bana inanmayanlar, yarınlarda, belki de ‘yarınlardan da yakında’ sahalardaki Galatasaray’a inanacaklar!..”
12 / 08 / 2017… “Bakınız, ‘Galatasaray kötü yönetiliyor’; tamam, zaten ‘yerden yere vuruyoruz’ o da tamam!..
Ama ‘futbol takımı için’ Fenerbahçeli, Beşiktaşlı yazarçizerleri, yorumcuları bir yana bıraktım, hiç olmazsa ‘Galatasaray’ın içinden gelen yıkıcı ve yalanlarla bezenmiş iddialara, iftiralara kulak vermeyin’ Galatasaray taraftarları!..
‘Galatasaray yönetimi ile Galatasaray futbol takımını ayırın’ ve ‘kurulan yepyeni bu takımın arkasında durun’, hocasına ‘çok değil 3-4 maçlık zaman tanıyın’; İgor Tudor ‘bu takımı bu kaos ve kargaşa içinde hiç tahmin edemeyeceğiniz bir futbol seviyesine taşıyacaktır’; göreceksiniz!..
‘Futbolcuya dayalı’ bir sistemle Galatasaray futbol takımı, son iki sezonunu ‘nasıl geçirdi’ ortada, ligleri nerelerde bitirdi” ortada!..
O sistem yıkıldı, elebaşları tasfiye edildi; o günleri özleyenler kaldıysa, onlar da gidecek ve ‘birilerinin Galatasaray futbolunun içine uzanan elleri’ kırılacak!..
Bu Galatasaray futbolunun kurtuluşu olacak; çok değil 3-4 hafta bu takımı, bu futbolcuları, bu hocayı destekleyin Galatasaray camiası ve ‘İçinizdeki, aranızdaki sosyal medyacı yıkım fetvacılarına kulaklarınızı tıkayın’; işte o kadar!..”
Ve de bugün… Hep yazıp geldim; “Ben futbol ulemamız kadar futboldan anlamam, Galatasaray şampiyon olur, olmaz, onu da bilemem, zira Türkiye’de “Her şey sahada, yeşil çimde bitmiyor”; mesela “çalınan / çalınmayan” düdükler var!..
Amma… İşte, hâlâ ‘inandım inat’ diyen birkaç “Futbol yorumcumuz hariç” herkes “Tudor gerçeğini nihayet gördü” ve “Sezar’ın hakkını Sezar’a vermeye başladı!..”
Elbette Tudor da her teknik adam gibi zaman zaman hatalar yapıyor, yapacaktır da, ama onun hocalığına “Henüz daha amatör” diyecek kadar “sabit fikirlileri”  ve de “yeni kurulan” Galatasaray takımına dürbünün tersinden bakanları “birazcık” mahcup ettiği ortada değil mi?..

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.