Rocky olayı ve gerçekler!..

A -
A +

Bu olay Fenerlilerin iftirası deyip geçiştirilemez. Ülkemiz içte ve dışta son derece hassas bir dönemden geçiyor…

 

Bakınız ey Galatasaraylı “ihtimal dâhilinde olan olaylara ön almayı hiç düşünmeyen, arkasından temizlemeye çalışan” yöneticiler; gene “neredeyse iş işten geçtikten sonra ‘ayıkla pirincin taşını’ denilecek” bir duruma, hem de resmen ve alenen açığa düştünüz!..
Bu kaçıncı; ülke “içte de, dışta da son derece hassas ve çok dikkatli olunması gereken” bir süreçten geçiyor, sizler ise nerelerdesiniz?..
Olay, “Fenerbahçelilerin iftirası” diyerek kapatılamaz; “iftira olsa” bile “bu iftiraya muhatap olmamak” gerekirdi, eğer “sizler, hassas olsaydınız, dikkatli olsaydınız, sizin olan stadınızda olanları, olacaklarını bu hassasiyet ve dikkat içinde kontrol edebilseydiniz”; bugün ortaya çıkan durum Fenerbahçelilerin rüyalarında bile gerçekleşemezdi!..
Başbakan “soruşturma açılsın” diye talimat veriyor, Bakan “iki başmüfettiş görevlendiriyor”; daha ne olsun, ortada “son derece ciddi” ve “ciddiye alınması gereken” bir durum yok mu?..
“Yazanı, çizeni, tartışanı, tweet atanı mahkemeye vereceğinizi” ilan ediyorsunuz, bu sizi “hâlâ üstlenmediğiniz ‘atlama’ sorumluluğundan” kurtarır mı?..
“Soruşturmalar temiz çıksa dahi, (ki inşallah çıkar, çıkacaktır) amme vicdanında “sorumlu olduğunuz gerçeği” hiç ama hiç unutulmayacaktır; unutulmamalıdır ki, “Galatasaray’a faydalı mı, zararlı mı oldukları” konusunda hâlâ “benim gibi” Galatasaraylıların “net bir kanaate sahip olamadıkları” bir gruba “o gösterileri, o pankartları yaptırıyor” ve de “Bundan bir şey çıkabilir, başımızı ağrıtabilir mi” sorusunun cevabını bile araştırmadan tribünlerinizi açıyorsunuz; hadi canım siz de!..
“Geçen yıllarda benzer pankartın tribünlere geldiği ve ses sedanın çıkmadığı” bir mazeret değildir; zira “Fetullah Gülen, bu yılın içinde benzer bir söz söylemiştir”; onu bilmeniz ve “o pankartı açtırmamanız” gerekirdi; bakınız sonrasında “daha neler neler” gazetelerde, TV’lerde haber oldu, oluyor!..
Dahası, “Rocky 4’de, Rocky, boksu bırakmış, ama ilgilendiği arkadaşı zenci boksörü ringlerde bir Rus boksörü dövüyor, hem de öldüresiye ve o boksör ölüyor. Rocky, “intikam için” boksa dönüyor, dövüşüyor ve Rus’u cismen de, ismen de perişan ederek yeniyor.”
Buyurun, “bugünün dış siyasetimizde ABD’nin ve Rusya’nın konumunu bir düşünün”, bakalım “bu gösteriye, bu pankarta uygun” mu?..
Bitmedi; “dizinin son filmi” Rocky 5’te Rocky, “Rus’la yaptığı maçtan beyin hasarı alarak çıkmış” bir adam; “Rocky’yi bir derbide ‘kahramanlığın, cesaretin sembolü olarak tribünlere getiren aklın, bunu bilmemesine” bilmem ki ne demek gerek; “Ayağa kalkan Galatasaray beyin hasarlı mı?..”
El insaf, Rocky’ye kadar, “böyle bir pankartın, gösterinin sembolü yapılacak” başka adam mı yok; üstelik “1975’de ilki, 1990’da sonuncusu çevrilen” Rocky filmlerinden, bugünün gençlerinin ne kadarı “filmi seyretmiştir”; ne olup olmadığını bilebilir?..
Evet, “bu gösteri ile bu pankart Galatasaray camiasını doğrudan ilzam etmez”, ama vicdanlarda “acaba sorusu” yankılanacaktır; sizlerin bildirisi, o “mantığa zor sığacak” gösteriyi hazırlayan grubun açıklamaları ne derse desin!..
Bakınız, “iyi niyetli, Galatasaray’ı ekonomik bataktan kurtarmak için elinden geleni yapan ve de Galatasaray futbolunu hatta bazı Galatasaraylıları bile kıskandıracak hâle getiren” bir yönetimsiniz, ama “işte bu gibi krizlerin ortaya çıkmasını önleyecek” bir “üst akla ihtiyacınız var”; anlaşılıyor ki, aranızda yok!..
Acil olarak “arayıp bulun” ve de “onu başdanışmanınız yapın”; yoksa sadece sizin değil, kulübün de, camianın da başı daha çoook ağrıyacaktır!..

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.