Tehlike büyük; Federasyon uyuma, işte tedbir!..

A -
A +

Hakem kararlarının eleştirisi TV ekranlarında bazıları tarafından hakemlerin kişiliklerine hakarete dönüştü…

2006 yılının temmuz ayıydı; Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulunun sezonun başında tertiplediği hakem semirenin açılışında konuşan zamanın Devlet Bakanı ve Başbakan yardımcısı Mehmet Ali Şahin “Türk Ceza Kanunu’nda yapılan bir değişiklikle artık hakemlerimiz kamu görevlisi statüsünde yer alacaktır. Hakemlere karşı yapılacak her hareket de kamu görevlisine yapılmış sayılacaktır” demişti.
Sonra, “hakemliğin profesyonelleştirilmesi ve hakemlerle sözleşmeler imzalanması ile bu konuda daha ileri bir adım atılmış” ve hakemler “kamu hizmeti yapan görevliler” durumuna getirilmişti.
Şimdi burada duralım ve Futbol Federasyonunun anlı ve şanlı başkanına bir soru soralım; “Hakemleri hiçbir kulübe yedirmem” diyen siz ve Federasyon’unuz, her gün ve her gece, TV ekranlarında tekrar tekrar da yayınlanan programlarda, “hakemlerinizin eleştiri sınırını çok aşan kişiliklerine dönük ağır hakaretler taşıyan hatta ‘İngilizce küfürlere varan’ hakaretlerle ‘reyting yamyamları’ tarafından çıtır çıtır yenilmesine karşı’ ne yapıyor? Niçin sesiniz sedanız çıkmıyor?
Bir soru daha; “futbol hakem yorumcuları tarafından reyting uğruna, kulüpçü ağızlar ve kalemler tarafından kulüp aidiyetleri uğruna kişilikleri en ağır hakaretlerle yok edilen” bu hakemlerle “futbol liglerinin sağ salim devamı ve bitirilmesi” nasıl sağlanacaktır?
Böyle bir ortamın, yarın statlarda, stat dışlarında “hakemlere karşı hangi şiddet hareketlerini hazırlayacağını” nasıl düşünmez, tedbir almaz ve bu “skandal ve kabul edilemez tabloyu” nasıl seyredersiniz?..
Bitmedi; “Ortam, her türlü provokasyona açık ve futbol seyircileri, kulüp taraftarları hakemlere karşı, fitili ateşlenirse patlayacak şiddet olaylarını tetikleyecek hâle getirilmiş” bir durumdayken, “kimlerin bu fırsatı kullanabileceğini” hiç mi düşünmüyorsunuz?..
RTÜK âdeta uyuyor, siz işin sahibisiniz; “Hakem kararlarının eleştirisi ile hakemlerin kişiliklerine dönük hakaretleri birbirinden tamamen ayıracak” şu hamleyi “hemen” yapınız: “Hakemlere, hakemlerin kişiliklerine hakaret edilen programların” kuruluşlarına, “geçici sürelerle, maç özetlerini verdirmeyin”; göreceksiniz, “hakaretler ‘şıp’ diye nasıl kesilecektir!..
Dahası, ilan ediniz ki; “kamu görevlisine hakaretten” savcılıklara suç duyurularında bulunulacaktır!..
Göreceğiz, bakalım; “bir zamanlar düdük ellerinde iken, ne inanılmaz hatalar yaptıklarını bildiğimiz, gördüğümüz, yazdığımız hangi babayiğitler “adam gibi eleştiriyi bir yana bırakıp, reyting uğruna hakemlere hakaretler yağdırmaya” devam edebilecekler?..

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.