G.Saray’daki arızalar!..

A -
A +

G. Saray sahaya “tek takım” hâlinde değil, “üç takım” hâlinde çıkıyor! Bu dağınıklık takımı Şampiyonlar Ligi’nden bile edebilir…

Ben, nadiren “takım analizi sayılacak” yazılar yazarım. Bugün onlardan biri ile karşınızdayım, sevgili okurlarım; “Galatasaray’daki arızaları ve arızalıları” yazacağım!..
En son söyleyeceğim sözü, en başta söyleyeyim; “Sarı-kırmızılı takım, sahaya “tek takım” hâlinde değil, “üç takım” hâlinde çıkıyor!..
“8” kişilik Galatasaray Takımı bir; “1” kişilik “Onyekuru takımı” iki, “2” kişilik “Belhanda / Feghouli” takımı, üç!..
Galatasaray’ın santrforları Diagne ve Mitroglou “8 kişilik takımda oldukları için”, ne Belhanda / Feghouli takımından, ne de Onyekuru takımından “gollük pas” alabiliyorlar.
Belhanda topu alınca, Feghouli’yi, Feghouli top alınca Belhanda’yı arıyor, bulamayınca çalıma, top sürmeye başlıyor, ya kaptırıyorlar ya da “topları benim Urla’daki evimin arka bahçesine düşürecek şutlar” atıyor, elbette arada bir de gol.
Onyekuru gelince, “al, sür, çalımla, şut at” ve 90 dakikayı tamamla; elbette yarıdan fazlası “kaptırılan top” ya da karavana, arada bir de gol!..
Sağ kanat da, sol kanat da “böyle olunca”, iki “golcü” ortada “elleri bellerinde” top ve pas bekliyorlar ya da santralara kadar gelip, top almaya çalışıyorlar!..
Ayrıca, “8 kişilik” takımın da arızaları var; Muslera’dan başlayalım:
O artık “eski Muslera” değil; “tuttuğu topları ‘zaman geçirmek isteyen küçük takım kalecileri gibi’ elinden çıkarmamaktaki ısrarı, neden sonra yaptığı degajların rakip stoperlerince kolaylıkla karşılanması ya da taca gitmesi bir yana, “yenmeyecek goller yemesi” ile ünlenmeye başladı. Galatasaray gelecek sezona “kaleyi alacak” bir oyuncu aramalı ve bulmalı!..
Fernando ve Mariano, “geldikleri sezondaki performanslarının çok gerisinde”; inşallah “Afrikalı ve Brezilyalı futbolcuları, İstanbul geceleri büyülüyor” sözü onlar için geçerli değildir. Değildir de “bunca uzun zaman” neden formsuzlar?..
Orta sahada “Ndiaye / Donk ikilisi var” durumu idare eden, Selçuk “tek devrelik” ; ya ilk ya ikinci devre!..
Stoperde Marcao, “Dany gibi” gollük hatalar yapmaya başladı; “kendine güven” iyi de, “denge” şart!..
Beklerde de “form düşüklüğü” beraberinde “sakatlıkları” da getirdi; benim de aklıma “özel hayatları” geliverdi!..
Neyse ki, “iki Emreler” devreye giriyorlar, imdada yetişecek gibiler; hayırlısı!..
Fatih Hoca’nın işi zor, Galatasaraylılar dua etmeliler ki, Beşiktaş’ın, “Şenol Güneşli” hâli “Şampiyonlar Ligi’ne katılma hakkı için” onları rahatlatacak cinsten.
Yoksa, Dimyat’a pirince giderken, evdeki bulgurdan da olmak var!..

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.