Android hakem gerek!..

A -
A +

Formanın rengine, oyuncunun kimliğine göre sarıları, kırmızıları es geçen hakemlerden artık bıktık!

Çok açık ki, sadece Türkiye’de değil, bütün dünyada futbol sahalarında “adaleti sağlamak için” hakemler, hakemlerden sonra “VAR’lar” yetmiyor, yetmeyecek.
Benim gibi çok insan düşünmeye başladı; “hakemlerin yerine” de, “androidler” kullanılmaya başlasa, “sorun” halledilebilir mi?..
“Android = insansı robot”, her hareketi gören, milimetreleri ölçen gözleri, sahadaki her şeyi duyan kulakları, “anında karar” ve “düdük çal” emri veren bilgisayar beyni ile altı hakemin yapamadığını yapacak, “VAR’A bile ihtiyaç” kalmayacaktır; “tabii” bilgisayar yazılımları “büyük takımları kolla” yüklemesi ile kirletilmemişse!..
Yooo, “Bilim kurguyu çok severim” ama burada sözünü ettiğim “bilim kurgu değildir”, artık çok açık görülüyor ki, “sahalarda, salonlarda, ringlerde, minderlerde adaleti tesis etmek” ve de kupa, madalya kürsülerine “hak edeni çıkarmak” istiyorsak, “Android hakemler” zorunluluk ve ihtiyaç hâline geliyor!..
Galatasaraylı, Başakşehirli Emrelere kırmızıyı bıraktım, “sarı kart bile göstermeyen”, dahası “görülmeyen (!) dirsek ile rakibinin burnunu dağıtan” Beşiktaşlı Burak’a kart çıkaramayan hakemlere, “hakem” demek mümkün müdür?
Bugünün Türkiye’sinde, öyle paralar kazanıyorlar ki, “düdük çalmaları ya da çalmamaları, kart çıkartmaları ya da çıkartmamaları için” ne yazık ki, “kafalarındaki futbol kaideleri” yerine, “beyinlerinde dolaşan” cinlere uyarak karar veriyorlar!..
Ve de, bir “ne yazık ki” daha, Merkez Hakem Komiteleri de, “hakem fakirliğinden” bu hakemlere “bir-iki hafta dinlendirdikten sonra” gene maç vermek zorunda kalıyor; düdüklerini duvara asmak yerine!..
Böylece, “beceriksiz” yöneticilere, “kifayetsiz” teknik adamlara da bol bol “bahane / mazeret malzemesi” çıkıyor ve sahalardan, salonlardan “kötüler, iyileri” kovuyor!..”
Bitmedi; “bir avuç istisna hariç”, bizler de “spor medyamızın mensupları” olarak hakemleri “öncelikle ve ağırlıkla renk ve kulüp aidiyeti ile tartarak”, bu kabul edilemez tabloya imzalarımızı atmakta yarışıyoruz!..
Ortada, “kendilerine yapılan haksızlıklarda aslan gibi kükreyenler, rakibe yapılan haksızlıklarda kör ve sağır oluverenler dünyası” var; bunca yılın spor yazıcısıyım; “durumun düzeleceği ümidimi tamamen kaybettim”; zira her geçen gün daha kötü oluyor!..
Çare; “android” hakemde!..
Bugün yarın olmasa da, yaşayanlar, 2035 / 40’larda salonlarda, sahalarda, ring ve  minder kenarlarında “onları” göreceklerdir!..
İddiaya bile girerim ama “o günleri görmem için” 110 yaşına kadar yaşamam gerek; zor!..

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.