Cengizli ve Fatih Terimli kalem olmak!..

A -
A +

“G.Saray’ı istiyorum” diye bas bas bağırıp F.Bahçe’ye imza atınca “En büyük kulübe geldim” diyen birini iyi ki almamış G.Saray…

Yazının başlığı “Fener batıyor, Galatasaray düzde!..”                  
… Ve sonrasında devam ediyor; “Aylardır bunları üflüyor, Galatasaraylı, daha doğrusu Galatasaraylı değil de Mustafa Cengizli ve Fatih Terimli kalemler kulaklara, gazete manşetlerinde...
…Ve o batan, o beş kuruşa muhtaç olduğu için ‘10 lira... 10 lira… Damlaya damlaya’ diye ‘Fener Ol’ kampanyaları açan Fenerbahçe, transfer ayında, mali durumu fevkalade Galatasaray’ı şamar oğlanına döndürdü…
İki kulübün birlikte girdiği transfer savaşlarının hepsini ‘Batan’ Fener kazandı.
Bu ülkede son yılların en iyi santrforu, bu sene alınmasını en çok istediğim Vedat Muriç, ‘Ben Galatasaray’dan başka yere gitmem. Gerekirse sözleşmem bitene kadar, bir yıl Rize’de kalırım’ diye bas bas bağıran Vedat Fener formasıyla resim çektirip imza attı.
Galatasaray, Fener’in ‘İşe yaramaz’ diye kenara koyduğu Şener’i alırken yerli diye, en iyi yerlilerden Deniz Türüç’ü de kaptı Fener, gene Galatasaray’ın elinden!.
Ben Galatasaraylı Hıncal, bu yıl heyecanla Fener maçlarını izleyeceğim, Mustafa Cengiz dostum iftihar etsin! Yazsın bakalım Cimbomlu kalemler, onlar ne yapacak?..”
Yazı, sevgili kardeşim Hıncal Uluç’un ve de “Aylardır bunları üflüyor, Galatasaraylı, Galatasaraylı değil de Mustafa Cengizli ve Fatih Terimli kalemler kulaklara…” diye anlattığı “kalemler içinde” hem de “en başlarda” ben varım; “aylardır “tam da bunu yazıp” geliyorum!..
Yalnız sevgili kardeşim çok iyi bilir ki, ben “kaval, ney, klarnet, tuba, tulum, obua, zurna, korno, saksafon, flüt çalmayı” bilmem. Onun için “üfleyemem”; ben, “yazmayı bilirim, konuşmayı bilirim”; yazarım, anlatırım!..
Gene bilirim ki, “Şampiyonlar Ligi’nde oynayacak olan Galatasaray, UEFA kısıtlamalarını bir kuruş bile aşamaz, ceza alır ve Şampiyonlar Ligi’nde oynayamaz. Milan örneği ortadadır!..”
Galatasaray, Mustafa Cengiz / Fatih Terim ve arkadaşlarıyla, geçen sezon “inanılmazı başarmış”, şampiyon olmuş, “Şampiyonlar Ligi’ne gruplardan başlayarak” daha başlangıçta 35 milyon avroyu kasasına koymuş, diğer büyük rakiplerinin yöneticilerine “Galatasaray arayı açıyor, durdurulmalı” dedirtmiştir!..
Çok açıktır ki, “Bunu başardıkları için” Mustafa Cengiz ve Fatih Terim’i alkışlamak, “Mustafa Cengizli, Fatih Terimli kalem olmak değil”, “Sezar’ın hakkını Sezar’a veren” kalem olmak, “gönül bağı” ile de Galatasaraylı olmaktır!..
Vedat Muriç, günlerce tam da sevgili Hıncal’ın yazdığı gibi “Vedat Muriç, ‘Ben Galatasaray’dan başka yere gitmem. Gerekirse sözleşmem bitene kadar, bir yıl Rize’de kalırım’ diye bas bas bağıran” duruşu ile sahnede kalmıştır.
Sosyal medyada açıklaması ortadadır; “Bugün akşam saatlerinde kulüp başkanımız Sayın Hasan Kartal ile gerçekleşen telefon görüşmemizde, transferimle ilgili tercihlerimizin ayrı kalması ve görüş ayrılıklarımızın olması sebebiyle, sürecin şahsımı daha fazla yıpratmaması adına Çaykur Rizespor Kulübü ile devam eden sözleşmemin bitiş tarihine kadar kulübümden ayrılmama kararı aldım.”
“Tercihlerin ayrı kalması ve görüş ayrılıkları olmasının” ne anlama geldiği, Rizespor Başkan’nın “Fenerbahçe’nin teklifi daha iyi, Galatasaray’ın önerdiği şartlarda oyuncumuzu vermeyiz” açıklamasında yatmaktadır.
Zaten Vedat’ın menajeri AA muhabirine “Vedat beni aradı. Başkan ile görüştüğünü ve açıklama yapacağını söyledi. ‘Tamam’ dedim. Vedat’ın sözleşmesi devam ediyor. Sizin de bildiğiniz gibi Vedat bir kulübe gitmek istediğini söylüyor. Başkan da ‘O rakamlara satmam’ diyor. Konu böyle kapanıyor. Şu an herhangi bir başka gelişme yok” açıklamasını yapmıştır. Kim o kulüp; Galatasaray!..
Ya sonra… Vedat, Fenerbahçe ile sözleşme imzaladıktan sonra “videolu” açıklamasında ne demiştir; “Türkiye’nin en büyük ailesine üye olduğum için çok mutluyum, gururluyum. Çocukluğumdan beri hayalini kurduğum çubukluya kavuştuğum için onurluyum. Bu şanlı tarihe inşallah adımı yazdıracağım. İyi ki buradayım!..”
Öcal Uluç da diyor ki; “İyi ki Galatasaray bu oyuncuyu almamış, sevgili Hıncal’ın ‘sezonun sahtekârı’ dediği Âdem Büyük’ü ona on defa tercih ederim!..”
Bu arada, Fatih Hoca’nın ve Mustafa Cengiz’in “nasıl bir takım kurmak istediklerini”, dünkü haberinde “çok iyi ortaya koyan”
Burhan Can Terzi kardeşimi de kutlarım.
Bütün Galatasaraylılar, hatta “Galatasaraylı olmayanlar” da “o haberi” iyi okumalı!..

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.