Emre Mor ve Arda Turan!..

A -
A +

Biri 21 yaşında, “Borussia Dortmund / Celta Vigo’da üç sezonluk başarısız sürecin sonunda”, Galatasaray’a geldi. “Yıllardan beri”, Galatasaray’ın ve Fatih Terim’in “transfer listesinde” idi. Ne var ki, “özel hayatındaki dengesizlikler” sebebiyle, “Dünya yıldızı olacak” bu genç Türk, “zirvelere tırmanırken” hızla eteklere yuvarlanmıştı!..
Öteki 32 yaşında, Atletico Madrid (çok başarılı) / Barcelona (Başarısız) yedi sezonluk bir dönemden sonra, Galatasaray’a gelemedi. Galatasaray’da “çok başarılı bir süreç geçirmiş”, kaptanlık yapmış, İspanya’ya “büyük paralarla ve umutlarla gitmiş”, orada “Dünyanın en büyük üç takımından birinde “futbolun zirvesine” çıkmıştı. Ama “özel hayatı” sebebiyle ve “hızla” şöhretin de, futbolun da eteklerine yuvarlanmış, Başakşehir’de oynadığı süreç onun yukarılara tırmanmasına yetmemişti!..
Emre Mor transferi, spor medyamıza “büyük sürpriz oldu” ve “ancak İstanbul’a geldiği zaman “fark edildi!..”
Hâlbuki “Fatih Hoca ile görüşmek istediğini, Galatasaray’da oynamak istediğini ve de randevu istediğini” bu ayın ilk günlerinde Galatasaraylı yöneticilere ve Fatih Hoca’ya bildirmişti. Hoca önce “Ben transfer işine, futbolcularla bire bir görüşerek girmem. Emre Mor, şu anda ‘öncelikli’ listemde yok” demişti. Emre, “Beni millî takıma alan, büyük destek veren Fatih Hoca’mla beni mutlaka görüştürün, tekrar futbola dönmek istiyorum” haberini göndermeye devam ve randevu istemekte ısrar etmişti.
Sonunda Fatih Hoca da yumuşayarak “Pazartesi günü gelsin, görüşelim; Galatasaray’da oynamak istiyorsa, Galatasaray’ın ve benim şartlarımda olacak, yoksa hiç gelmesin” demişti.
Emre Mor geldi, “hocayla görüştü”; hoca ona dedi ki; “Önce oynarsın, sonra paranı alırsın, oyna sen dört iste biz beş verelim. Ama oynayacak, eski Emre Mor, hatta daha ilerisi olacaksın!..”
Emre Mor, hocasının ve Galatasaray’ın bütün şartlarını kabul etti, transfer bitti. Şimdi ben diyorum ki; “Ey Galatasaraylılar, şart ortada; sahalara, ‘eğer özel hayatını düzelten ve Fatih Hoca’nın reçeteleriyle Galatasaray 11’ine giren’ bir Emre Mor gelirse, bilinmelidir ki, ‘transfer ayının en büyük ve en parlak transferini’ kulüpleri yapmış olacaktır. Seyretmeye doyamayacaksınız. Böyle bir Emre’yi ‘millî takım’ da beklemektedir!..”
Arda Turan’a gelirsek; haftalardır, “Arda özür diledi, Fatih Terim affetti, görüştüler” haberlerine eklenen “hatta bazıları Mehmet Topuz’u da katarak, Galatasaray’a dönüyor / dönebilir” iddialarını TV’lerde dinliyor, gazetelerde okuyoruz!..
Benim bildiğim kadarı ile “temmuz ayının ilk haftasının sonuna kadar” TV’lerde anlatılan, spor sayfalarında yazılan bu  hikayeler, “gerçek değildi” ve aralarında ne görüşme, ne affedilme, ne yeni sayfa açılma” oldu.
O günlerden sonra Fatih Hoca “kararını değiştirmiş midir”, bilmiyorum ama değiştireceğini de sanmıyorum. Çünkü “Millî takımdaki kalkışma ve ayrışmadan sonra”, Arda için “Gönlümden silindi, eski günlere dönülmez” diyen ve “benim tanıdığım” Fatih Hoca, “her kabahati, yanlışı, suçu ‘bir baba’ şefkati ile affedebilir” ama… “Nankörlüğü” asla!..
Şampiyonluğa giderken, “en kritik dönemde”, çok kritik bir maçın öncesi “sakatım” diyen, ama Maldivlerde tatile giden, “millî stoperi” niçin defterinden silmiştir, Fatih Hoca?..
“Millî takımın en kritik maçlar oynanırken” maruz kaldığı hareketin lideri olan Arda’nın, hem de bunca zaman geçtikten, “kendisini son şans olarak ancak Galatasaray’ın ve Fatih Hoca’nın kurtarabileceğini anlama noktasına geldikten” sonra, kimileri tarafından yapılan ve “gerçek olmayan haberler” ile gönderilen mesajlar sonunda Terim’in “affına mazhar olacağına” inanmam güç. “Galatasaray’a olan onca hizmeti,” bu tabloyu değiştirebilir mi; bilemem. İşe “duygular karışırsa” kim bilir bazı şeyler belki olabilir ama gene de “ihtimal çok az”; zira “O kontenjanı kaptan Selçuk kullandı” bile!..
Dahası, “gerçeğe dönelim”; soru açık; “bugünkü hâliyle, futbolcu olarak” Arda’ya Galatasaray futbol takımının ihtiyacı var mı?

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.