Grup tamam da ya finaller?..

A -
A +

“8 maçın 7’sinde” forvetlerimiz, golcülerimiz “sadece üç gol çıkarabilmişler”; bu tablo, Avrupa Şampiyonası finalleri için, bizlere ne anlatıyor?..

Fransa’dan “Bir puanla döndük” ve kâğıt üzerinde olmasa da, “fiilen” Avrupa Şampiyonası finallerine kaldık.
İki maçımız daha var; Türkiye’de İzlanda ve deplasmanda Andorra karşılaşmaları.
Bizi “tehdit eden” takım; İzlanda… Onların “19 puanımıza karşılık” 15 puanı var ve kalan iki maçları; “Bizimle” Türkiye’de, Moldova ile evinde…
Onlar kalan iki maçlarını da kazanacak ve 21 puan yapacak, biz iki maçımızda “İki puan alamayacak” ve 20 puanda kalacağız ki, İzlanda finallere gidebilsin!..
“Bu talihsiz” son için “çok ama çok büyük sürprizlerin olması gerek” ama son iki maçını evinde Moldova, deplasmanda Arnavutluk ile oynayacak olan Fransa’nın önünde “grubu lider bitirmemiz” çok daha akla ve mantığa yakın gelmiyor mu?..
Şenol Güneş Hoca’yı ve talebelerini “grubun son iki maçlarının kaldığı” bir dönemde, “Fransa’nın ve İzlanda’nın önünde ‘liderliği savunabildikleri’ ve sürdürdükleri için” kutlamak gerek. Hem de “normal kutlamanın” çok fazlası ile. Ve de pazartesi gecesi için “özellikle” de kalecimiz Mert’i!..
Bu arada Fransa Teknik Direktörü’ne de bir “teşekkür borçluyuz”; sahanın en kötüsü Ben Yedder’e 72 dakika tahammül edip, Giroud gibi bir golcüyü kulübede “yanında oturttuğu için!..”
Anlaşılıyor ki, Horozların hocası Didier Deschamps “bizden” çok korkmuş!..
Fazla “ukalalık yaptım” galiba; “daha fazlasını” Fransa maçının teknik / taktik analizlerini” pazartesi gecesinden beri yapan, yazan, yorumlayan futbol ulemamıza bırakarak, geliyorum, bir “spor yazanı” olarak “üzerinde önemle duracağım” konuya!..
“Bu futbol” gruptan çıkmaya yetecek ama “finallere yetecek” mi; işte bütün mesele!..
Sekiz maçta 16 gol atmışız; ama “Dörderden iki Moldova maçını çıkaralım”, geriye kalan “bir Andorra maçı da dâhil” yedi karşılaşmada sekiz golümüz var!..
Grubun puan cetvelinin sonuna yerleşmiş Moldova ve Andorra sekizer maçta “toplam” 38 gol yemişler ve toplam “eksi 35” averajları var; böyle bir grupta “gol tablomuz” bu!..
Dahası, 16 golün sadece 7’sini forvetlerimiz” atmış; 5 Cenk Tosun, bir Burak Yılmaz, bir Cengiz Ünder, gerisi defans ve orta daha oyuncularımızın. Altını çizelim; “golcülerimizin attığı” 7 golün 4’ü  Moldova maçlarında, bu dört golün de sahibi Cenk Tosun!..
Özetle “8 maçın 7’sinde” forvetlerimiz, golcülerimiz “sadece üç gol çıkarabilmişler”; bu tablo, Avrupa Şampiyonası finalleri için, bizlere ne anlatıyor?..
Finallerde “başarı istiyorsak”; çok açık ki; “forvet / gol kısırlığına bir çare” bulmamız gerekiyor; Şenol Hoca’nın işi zor!..

İşte “gol” tablomuz:
l Arnavutluk - Türkiye (0 - 2)
(Burak Yılmaz / Hakan Çalhanoğlu)
l Türkiye - Moldova (4 - 0)
(Hasan Ali Kaldırım / Cenk Tosun (2) / Kaan Ayhan)
l Türkiye - Fransa (2 - 0)
(Kaan Ayhan / Cengiz Ünder)
l İzlanda - Türkiye (2 - 1)
(Dorukhan Toköz)
l Türkiye - Andorra (1 - 0)
(Ozan Tufan)
l Moldova - Türkiye (4 - 0)
(Cenk Tosun (2) / Deniz Türüç /     Yusuf Yazıcı)
l Türkiye - Arnavutluk (1 - 0)
(Cenk Tosun)
l Fransa - Türkiye (1 - 1)
(Kaan Ayhan)

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.