Gönlümde hep “Serkan” kalacaksın!..

A -
A +

Biliyorum ki, bir sporcu için “bu olayın ruhunda açacağı yara”, hiçbir “fiziksel sakatlığa benzemez”; benzemeyecektir!..

Bugün, “Beşiktaş’ın yeni başkanı Ahmet Nur Çebi hakkındaki görüşlerimi” yazacaktım.    Ama “8.644 oyun 5.009’unu alarak (Yüzde 57,9) başkan seçilen” Çebi’yi “kutlayıp” ve “onunla ilgili yazımı” hafta sonuna bırakarak, “başka ve gündemin başında olan” bir olayı yazacağım, bugün!..
En beğendiğim ve “tuttuğum”, dahası “gönlümde olan takımın kalesinde görmek istediğim” Türk kalecilerden biridir Serkan Kırıntılı…
Takım arkadaşlarına da, hocaları ve yöneticilerine de, tribünlerdeki seyircilerine de, kulübünün taraftarlarına da, istikrarı ile, formu ile, kalede duruşu ile, kurtarışları ile güven veren bir sporcudur!..
Pazartesi gecesi, bir sporcunun, değil bin sporcunun, hatta hatta milyon sporcunun “aktif sporculuk hayatlarında bir defa bile başlarına gelmeyecek” bir kazanın kurbanı olmuş, “maçın 20’nci saniyesinde kırmızı kart gören kaleci” olarak futbol tarihine ve rekorlar kitaplarına geçmiştir.
Bu, “öyle” bir olaydır ki, “hiç ama hiç kimse, kaleciler de dâhil”, bu olayı yaşayan Serkan Kardeş’imin yerine “kendisini koyarak, ‘empati’ yapamaz”, onun aklından geçenleri, ruhundaki fırtınaları “değil yaşayabilmek” tahmin bile edemez!..
Onun “ceza alanının bir metre dışında topu tuttuğu ve sonra ateş tutmuş gibi bıraktığı ve de daha hakem kırmızı kartını çıkarmadan, eldivenlerini çıkararak kenara doğru yürümeye başladığı 30 saniyeyi”, büyük Allah’ım, hiçbir sporcuya yaşatmasın!..
Bu satırları, “belki okur” ve acısını, üzüntüsünü azaltacak merhemlere “küçücük bir katkı sağlar” diye yazıyorum.
Ve biliyorum ki, bir sporcu için “bu olayın ruhunda açacağı yara”, hiçbir “fiziksel sakatlığa benzemez”; benzemeyecektir!..
Onu sadece “hocaları, yöneticileri, futbolcu arkadaşları, ailesi tedavi edebilir”; edecektir de!..
Ben ona, gene, “bu olay hiç yaşanmamış gibi” bakacağım ve ona olan inancımı, güvenimi kaybetmeyeceğim!..
Ne var ki, “bu acı olayın üzerinden daha 10 dakika geçmeden” sosyal medyadaki “izansızlar, insafsızlar, vicdansızlar”, Serkan’ı “o talihsiz kazadan daha da fazla yaralayacak” bir “iftira yarışı” yapmaya başlamışlardır. Neymiş “haftaya Ülker Stadı’nda Fenerbahçe ile maçı varmış, Konyaspor’un... İşte onun için...”
Cümlenin sonunu yazmaya ne izanım, ne insafım, ne vicdanım el veriyor; Serkan Kırıntılı gibi “bir dürüstlük abidesi” sporcu için böylesine “hain ve iğrenç” bir düşüncenin “zebunu olacak” kadar alçalanlara diyeceğim odur ki; sadece “spor sahalarını değil, dünyayı kirlettiniz” ve de kirletiyorsunuz; kuzum sizler nasıl insanlarsınız?..

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.