Terim farkını, fark etmek!..

A -
A +

Tarihî başarıların mimarını, “bir iki mağlubiyet aldı” diye yollamak “G.Saray işi” değildir…

Olmadı, Erman Hoca’m olmadı. Sen “Galatasaray’ı başka bir kulüp, Galatasaray camiasını başka bir camia ve de Fatih Terim’i “herhangi” bir hoca zannettin, galiba!..
Gaziantep FK - Galatasaray maçından önce bir programdaki yorumlarında “Gaziantep’te de yenilirse, gitti gider” gibilerinden konuştun, hatta itirazlara karşı da ısrar ettin!..
Bir; Galatasaray, öyle bir iki mağlubiyetle hoca göndermez. Galatasaray’da “Hocanın gitmesi, gönderilmesi” için “hedeflerin tümüyle bitmesi” gerekir.
İki; Galatasaray camiası, öyle bir iki mağlubiyetle “Hoca gitsin” çözümünün (!) etrafında toplanmaz; hem de “bazı” Liseci yaygaracıların sosyal medyada çırpınmalarına rağmen!..
Ve de üç; “Fatih Hoca, Fatih Hoca’dır!.. Karizması, kariyeri bir yana, Galatasaray ve hatta Türk spor tarihinin “Teknik adam olarak” ve de “bütün sporlarda” en büyük Hoca’sıdır!.. “Türk futbolu için emsalsiz ve büyük başarılarda, yığınla şampiyonlukta, kazanılmış kupalarda” onun imzası vardır!..
Galatasaray takımını 9 sezon çalıştırıp da “onca kupayı Galatasaray Müzesinin ‘şeref ve onur masalarına koyan’ başka bir hoca” var mıdır; başka kulüplerin “benzer başarıyı gösteren” hocaları var mıdır?..
“Böyle” bir Hoca’yı, “bir iki mağlubiyet aldı” diye yollamak “Galatasaray işi” değildir ve de asıl “Galatasaray ‘nankörler’ kulübü” hiç değildir!..
Bir de “başka” ipucu vereyim; “Fatih Hoca’nın büyük başarılarla geçirdiği sezonların sonlarında”, zamanın “bazı” başkalarının “Biz Başkan’ız, bu başarılar nasıl ‘sadece’ Hoca’ya mal ediliyor, gazetelerde, TV’lerde ‘Terim’in adından geçilmiyor’ kompleksi içine düştükleri örnekler vardır. “Hoca ile sözleşme yenilenmesinde” işi “onu üzecek kadar” savsaklayanların ve “bırakıp gitmesine sebep olanların” hoca gittikten sonraki “başkanlık sürelerine bir bakın” o görevlerde “ne kadar” kalabilmişlerdir?..
Terim, “Bırakıp kaçmaz; ‘gideceği, gitmesi gereken zamanı’ bilir!..”
Evet, o da her insan gibi, her “büyük başarılar kazanmış adam gibi” hatalar da yapar, yapacaktır. Sadece Türkiye’de değil, dünyada “benzeri” nice büyük, hatta “efsane” hocalar da “böylesine krizleri” yaşamışlardır, “hezimetler” görmüşlerdir; ama “zirvede kalacak çözümleri, düzeltme ve düzenlemeleri bulmuşlar”; zamanında da, tarihte de “yerlerini ve değerlerini” muhafaza etmişlerdir!..
Galatasaraylılar, endişe etmeyin; “Terim” demek, “Başarı” demektir, “Şampiyonluk” demektir, “Kupa” demektir. Sabırlı olun…
Ve de çok yaygın bir Anadolu sözünün “ne kadar doğru olduğunu” göreceğiniz günleri bekleyin; “Hatice’ye değil, neticeye bak!..”
İDDAA’nın “Şampiyonluk” bahis tahmin oranları da “bugünlerde bile” Galatasaray’ı işaret etmiyor mu?...

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.