Galatasaray tarihi sizi affetmez!..

A -
A +

Arda Turan, G.Saray’a karşı hiçbir suç işlememiş, aksine milyonlar kazandırmıştır. Ona kapıyı kapatmayın…

Şimdi doğrudan Mustafa Cengiz Başkan’a soruyorum: Eğer, “Geçmişe değil, geleceğe bakıyorsanız” neden Galatasaray Müzesine (ki, Türkiye’de benzeri yok) onca milyonları harcadınız, (ki, övünmekte, gurur duymakta çok haklısınız) “Bilim Kurgu Müzesi” yapacağınıza?..
Arda Turan “geçmiş” değildir.
Arda Turan, “Galatasaray için”, o müzede yeri olacak olan, Galatasaray’ın zaferlerinde “kaptan olarak” da, “futbolcu olarak” da imzasını atmış bir Galatasaraylıdır!..
Arda Turan, “Galatasaray’a karşı en ufak bir suç işlememiştir”, aksine Atletico Madrid ve Barcelona’ya uzanan yolculuğunda Galatasaray’ın kasasına milyonlarca avro koyarak gitmiş ama “oralarda futbol oynarken” bile her fırsatta Ali Sami Yen Stadı’na gelmiş, tribünlerde Galatasaray maçlarını izlemiş, “Cim bom bom” tezahüratları yapmış, her Galatasaray golünde “havalara sıçramış” bir sarı-kırmızı âşığıdır!..
“Top toplayıcılığı ile başladığı Galatasaraylılık geçmişinden bugüne, “Galatasaraylılığı ile yaşamış” ve evet istiyorsa “Galatasaray’da futbol oynayarak, futbolu bırakmak hakkını”, tarihteki benzerleri gibi bin kere etmiştir!..
O, elbette “çok ve hem de ağır şekilde eleştirdiğimiz” bir büyük hatayı “Hoca’sı ve sporcu olarak babası” Fatih Terim’e karşı yapmıştır ama “Galatasaray’da değil”, millî takımda!..
Onun da bedelini “acılar içinde ödemiş” ve “Hoca’sının elini öperek” özür dilemiş, Fatih Terim de onu affetmiştir!..
Şöyle bir geriye dönüp bakalım; Galatasaray, “adam öldürmekten hapislere girmiş” futbolcusunu, “attığı gollerle kupa zaferlerine ortak olmuş, zaman zaman koluna kaptanlık pazubendini takmış” sporcusunu bile unutmamış, müzesine resimlerini asmıştır!..
Biraz daha düşünelim; hem de “o müzede ve Galatasaray Kulübü’nde ve de Galatasaraylıların yüreğinde büyük zaferlerin izlerini bırakmış, bırakmakta olan” Fatih Terim, hem de Galatasaray’da futbolcu iken, hoca iken “hata yapmamış mıdır”; eğer o günlerin yöneticileri, bugün “Arda’ya baktığınız gibi” baksalardı;  “Fatih Terim efsanesi” olur muydu?..
Sayın Başkan ve yönetici arkadaşları, bugün sosyal medyada “Arda’dan ‘herif’ diye bahsedecek kadar, beyinlerini “lisecilik kazanına teslim etmişlerin” sözlerine ve sosyal medya mesajlarına kulak vererek, “Arda’ya kulübün kapınızı kapatırsanız”; Galatasaray’ın dününü yarınlarına bağlayan Galatasaray Tarihi sizleri affetmeyecektir.
Sizler onlara değil, Fatih Terim gibi “Galatasaray’ın anıt adamlarından birine” kulak verin; “Ben olsam öyle ifade etmezdim!..”
Nedir o ifade; “Biz geçmişe değil geleceğe bakıyoruz, Arda gündemimizde yok!..”
Bilmelisiniz ki, “büyük sporcular olmazsa”, başkanların da, yöneticilerin de, hocaların da “büyük olmaları” bir şey ifade etmez, zaten “büyük de” olmazlar.
Arsa almak, müze açmak “onları ‘büyük’ yapmaz!..”
“Barcelona’da çatır çatır oynayan tek Türk futbolcusu (ki, kim bilir daha nice yıllar bir ikincisi olmayacaktır) Arda, “Galatasaray’ın gelmiş, geçmiş en büyük sporcularından biridir” ve siz “bugün top toplayıcılıktan, altyapıdan Galatasaray kaptanlığına kadar gelmiş olan” ona kapıyı kapasanız bile, Galatasaray tarihi ona “Galatasaray’ın kapısını ardına kadar çoktan açmıştır” ve bilesiniz ki, “o kapı hiç kapanmayacaktır!..”
Bugüne kadar “büyük sorunları” çözdünüz, “inanılmaz işler” başardınız, bu tabloya “Arda’ya kapıları kapayan yönetim” gölgesini düşürmeyiniz.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.