Alkışlar, Federasyon’a!..

A -
A +

Süper Lig’de, “Pandemi devre arasından sonra”, ikinci perde bu gece İzmir’de Göztepe-Trabzonspor, İstanbul’da Fenerbahçe-Kayserispor maçları ile açılıyor; ülkemize de, insanımıza da, sporumuza da, futbolumuza da, kulüp ve takımlarımıza da hayırlı ve uğurlu olsun!..
Temennimiz, “Pandemiden zarar görmeden” Ligi kazasız belasız bitirmemiz!..
Memnunluk duyulacak bir gerçek var; 18 takımımız da haftaya “pozitif tek vakası olmadan” başlayacak.
Tribünler seyircisiz, ama TV ekranlarının başları seyircili olacak. Merak ettiğimiz “saha içinde neler, nasıl olacak?..”
Bunun işaretlerini, “şampiyonluğa oynayan” ve şu anda “şampiyonluğun en güçlü adayı olan” Trabzonspor’un, ligin “dişli ekiplerinden” Göztepe önündeki mücadelesi ile “küme düşme hattında olan” Kayserispor’un “şampiyonluk iddiası kalmamış” ve hedefini “Türkiye Kupası” olarak çizmiş Fenerbahçe önünde ortaya koyacağı futbol ve alacakları sonuçlar verecek!..
Hımmm, “işaretlerden biri” de, herhâlde “ikinci perdenin ilk haftasında Cüneyt Çakır, Halis Özkâhya, Fırat Aydınus, Hüseyin Göçek gibi” şöhretli hakemlere maç verilmemiş olması.
Hadi, Cüneyt Çakır için “Fenerbahçe-Trabzonspor Türkiye Kupası maçını yönetecek” deniliyor, ya ötekiler?..
İzmir’de “perdeyi açacak olan” maç, özellikle “şampiyonluk yarışı” bakımından önemli.
UEFA’nın “şok cezasının Trabzonsporlu futbolcuları ne kadar etkilediğini” ortaya koyacak bir karşılaşma.
Puan cetvelinin orta sıralarında olan Göztepe de “yukarılara tırmanmanın” peşinde. Uzak ihtimal ama hâlâ “Avrupa kupalarına katılma hakkı” umudu var, sarı-kırmızılıların!..
“Şampiyonluk yarışı yapan” öteki takımları da zor maçlar bekliyor; Başakşehir, Alanyaspor’u misafir ediyor, Galatasaray, Rizespor deplasmanında, Sivaspor evinde Denizlispor’la oynuyor!..
Dört puan fark içinde art arda sıralanan dört “şampiyon adayı” takımın, puan kaybetmeye tahammülleri yok; “ilk hafta puan kaybeden” çok şey kaybedecek!..
Elbette, “seyircisiz tribünlerin” maçlara, futbolculara ve teknik adamlara nasıl bir etki yapacağını da yaşayarak göreceğiz!..
Bu tablo sekiz haftada “deplasmanı az” takımların şanssızlığı, “deplasmanı çok” takımların şansı mı, onu da yaşayıp göreceğiz!..
Doğrusu Futbol Federasyonu 40 gün önce “cesur bir karar” aldı ve bugün o cesur kararın uygulaması başlıyor!..
O cesur karara karşı çıkanlar, hatta “kıyameti koparanlar”, dahası “Kalan maçlar oynanmasın lig bu hâliyle tescil edilsin” diyenler, “play-off’lu” cinlikler düşünenler, “Küme düşme olmasın” diye feryat edenler fena hâlde mahcup oldular!
Kısacası, “İstemezükçü” lobiyi susturan Futbol Federasyonunu kutlamamız gerek. Ağır bir kampanyaya karşı direndiler ve “Her takıma hakkını verecek” sekiz haftalık 72 maçı, yeşil sahalara indirdiler. Helal olsun!..

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.