Üçlü tur gecesi ve sonrası!..

A -
A +

FIFA listesinde, Şenol Hoca’mızın ve onu hâlâ “başaramadığı işin başında tutan” Futbol Federasyonu’nun başkan ve yöneticileri sayesinde “39’unculuğa düşen” futbolcumuzu da düşünerek, yazdığım bu yazının “ilk” başlığını “Meğer, böyle mutlu gecelerimiz de varmış” olarak atmıştım!..
Sonra “sel felaketi haberi gelince” değiştirdim…
Evet, futbolumuzda böyle geceleri devam ettirebilirsek, UEFA listesinde yükselip, “başa gelmiş acı tabloyu” yavaş yavaş düzeltebiliriz!..
Aynı gecede, üç maç; iki galibiyet ve bir beraberlik ile gelen “yukarı adımlar!..”
Kutluyoruz, Galatasaray’ı, Trabzonspor’u, Sivasspor’u!... Yöneticileriyle, teknik adamlarıyla, futbolcuları ve taraftarlarıyla…
St. Johnstone, Molde, Dinamo Batum geçildi ve sıra “play-off turlarına geldi…

GALATASARAY…
UEFA Avrupa Ligi Play-Off Turu’nda Galatasaray’ın rakibi Randers… Başlayan Danimarka Ligi’nin 4’üncü haftasında 3 galibiyet, 1 beraberlik, 6 / 2 averaj ve 10 puanla lider… Geçen sezonun 6’ncısı…
Ortada, Galatasaray’ın “güç tartısında rakibine göre çok ağır bastığı” bir tablo var…
Defansında ve orta sahasında yapılan “Perşembe gecedekiler de dâhil bolca bireysel hatalar, ‘kabul edilebilir’ sayılara indirilebilir” ve “takımın hücum gücünü sahaya yansıtabilecek” bir 11 ile oyuna başlayabilirsek, Danimarka’da oynanacak ilk maçta bile “turu garantileyerek İstanbul’a dönebilir” Galatasaray…
Sarı kırmızılıların bu gücü var, hatta UEFA Avrupa Ligi Kupası’nı da müzesine getirecek kadar!...
Ama önce Fatih Hoca istesin ve oyuncularını da “bu isteğe göre” hazırlasın. Hoca’mızın, sezonun başından beri, gerek ilk 11’leri kurmak, sonra gerektiğinde “gecikmeden” sahaya müdahale etmek, gerekse sahaya “rakibe göre sağlam bir taktik ile çıkmak” konularında yaptığı hata ve yanlışları en aza indirmesi şart.
Tablo çok açık ve Galatasaray’ın Avrupa’da yolu açık; yeter ki kapatmayalım!..

TRABZONSPOR…
UEFA Avrupa Konferans Ligi Play-Off Turu’nda Trabzonspor’un rakibi İtalya’nın ünlü ekiplerinden Roma… İtalya Ligi başlamadı, Roma geçen yıl 38 maçta 18 galibiyet, 8 beraberlik, 12 mağlubiyet, 61/55 averaj ve 62 puan ile ligi 7’nci bitirdi. (Inter 91 puanla şampiyon olmuştu.)
Elbette, perşembe gecesinin getirdiği rakipler arasında “en güçlü olanı” Roma… Ama bizim Trabzonspor’umuz da güçlü… Hangi Takım gruplara kalabilir; şanslar ortada!..
“Roma” adı bizi korkutmasın, Trabzonspor “defansını ‘birazcık’ toparlayabilirse”, turun galibi Trabzonspor olacaktır; kadrosu da, Hocası da “bunu başaracak” güçte…
Neden Avrupa’dan “bir kupa” da Trabzonspor getirmesin?...

SİVASSPOR…
UEFA Avrupa Konferans Ligi’nin Play-Off Turu’nda Sivasspor’un rakibi Danimarka ekibi Kopenhag… Ligin 4’üncü haftasında 2 galibiyet, 2 beraberlik, 8/4 averaj ve 8 puanla puan cetvelinin 3’üncü sırasında… Geçen yılın da 3’üncüsü…
Sivasspor başarabilir, “güçlü” bir Hocası ve takımı var… Sivasspor’un “rakibi ile güç tartısı” bu turun ortada olduğunu gösteriyor… Sonrası?.. Sonrası için de “umudum” var; hem de “çok!..”

Başladık; hayırlı olsun!..
Açılışını “geçen yılın şampiyonu” Beşiktaş ile “dikkatli nokta transferler yapan” Rizespor’un dün gece yaptığı maçla başlattıkları Süper Lig’e nihayet kavuştuk. Spor sayfalarımız, TV spor ekranlarımız bayram yapacak; yandı “amatör bildiğimiz” spor branşları; gelecek 2024 Paris Olimpiyat Oyunlarında görüşmek üzere!..
Ben bu satırları yazarken, açılış maçı biteli “12 saat olmuş” olacak…
Şampiyon, bakalım daha “ideal kadrosunu, açılışa birkaç gün kala gelen asları” sebebi ile “tam hazırlamamış” olarak çıktığı açılış maçında ne yaptı?.. Bana göre, haftanın en enteresan maçı yarın gece Adana’da Adana Demirspor ile Fenerbahçe oynanacak…
Hâlâ transfer yapan ve hâlâ “takımın bazı asıl eksiklerini tamamlayamamış görünen” dahası “yeni teknik adamlı” Fenerbahçe, deplasmanda “Süper Lig’in yeni takımı, dahası bu sezonun ‘en enteresan transferlerini’ yapan” ev sahibi önünde maçı nasıl bir skor ile tamamlayacak?..

Sevinemedik!..
Üç takımızın tur atladığı gecede TV ekranları başında sevinemedik. “Yangınlar çok şükür bitti” diye avunurken, gelen sel felaketi, art arda duyduğumuz ve TV alt yazılarında okuduğumuz “can kaybı” haberleri, gecemizi “yas saatlerine” çevirdi.
Kaybettiğimiz canlarımız, vatandaşlarımız için Allah’tan rahmet, ailelerine ve dostlarına “sabır ve başsağlığı” diliyorum.

Kerem’in hatırlattıkları!..
Galatasaray’da “Kerem” diye bir genç var; hücumun her yerinde 90 dakika basmadık yer bırakmayan, gol atan, asist yapan bir “güç / hırs / hız” dinamosu!..
Bana göre, “dört tane Onyekuru” eder; zira “pres ve defansa yardım” tartısında, Kerem kim, Onyekuru ne yazar?.. Gazete sayfalarında, TV ekranlarında “Galatasaray ilk on bire iki kenar adamı arıyor” haberlerini okuyunca, duyunca gülüyorum.
Eğer bu haberler doğru ise, bir yorumcumuz da çıkıp TV ekranında ya da spor sayfasında “Kerem ne güne duruyor” diye sormuyor, Fatih Hoca’ya… Ya da “haber yalansa” ki, bana göre palavra, peki neden haftalardır spor haberleri gündeminde?..

Şaka!..
Sevgili Alp Yalman Başkan’a mesajımdır: Bunca yıl sonra nereden çıkardın, Galatasaray Disiplin Kurulu Başkanlığı’nı?..
Galatasaray’ın içini, nasıl kazanlar kaynatıldığını hiç mi okumadın gazetelerde?.. Hiç mi, “Ne oluyor, neden oluyor, ne olacak” diye bakmadın Galatasaray’ın içine?..
Yaz aylarını, hem de sıcaklar kavururken, Bodrum’da “soğuk duş ve deniz arasında geçirmek” varken, “nankör” bir zihniyetin  “Mustafa Cengiz ve arkadaşlarının ihracını istiyoruz” talebi ile uğraşmak nasıl bir hatadır, nasıl yaptın?..
Bunca tecrüben, herhalde şimdi sana diyordur ki; “Ayıkla pirincin taşını!..”

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.