Galatasaray haklıdır; AİHM’ne kadar gidecektir!..

A -
A +

Evet, Futbol Federasyonu, Futbol Federasyonu’nun Disiplin ve Tahkim Kurulları, “Disiplin Kurulu’na verdiği Galatasaray Başkanı Burak Elmas başta” sarı – kırmızılı kulübe de, yöneticilerine de, hatta teknik adam ve futbolcularına da ceza veremez!..

Zira,  “Galatasaray’a böyle şantaj yapıldı” başlıklarıyla yazılan olaylar dizisi “bugüne kadar yalanlanamayan” Galatasaray’ın belgelerle ortaya koyduğu iddialar ve bu belge ve iddialara dayanarak  Futbol Federasyonu’nun ilgili kurullarının üyeleri hakkında yaptığı / yapacağı suç duyurusu ortada iken… Futbol Federasyonu ve kurulları “hukuk / adalet masasında ‘taraf oldukları” için alacakları her karar, verecekleri her ceza, “Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne kadar uzanacak” bir “hukuk ve adalet savaşı” başlayacaktır.

AİHM’nin “ne karar vereceği” ortadadır. Hatta “ortaya çıkan bazı tüyler ürpertici gerçekler”, hukuk savaşında daha AİHM’ye gitmeden Türk Adaletinin de Federasyonu “önemli tazminatlar ödemeye mahkûm edebileceğini” göstermektedir.

“Türkiye Futbol Federasyonu Tahkim Kurulu hakkındaki kararı” ortada iken, “Galatasaray’ın ve Oğulcan’ın açacağı davalarda, ‘nasıl bir tazminat kararı ile Disiplin ve Tahkim kurullarının kararlarını ters yüz edeceğini’ tahmin etmek” zor değildir.

Buna, “bu konuda belgeleri ortaya koyarak yaptığı basın toplantısındaki açıklamalar” sebebi ile “Disiplin Kurulu’na sevk edilen” Galatasaray Başkanı’nın açacağı ve hele “ceza verilirse, katlanacak olan” tazminat davası da eklenecektir.ve onun da yolu AİHM’ye kadar uzanabilecektir!..

Oğulcan Olayı’nda Galatasaray ile Trabzonspor anlaşmışlarken “son dakikada” sözleşmeye Rizespor yönetimi tarafından “Galatasaray’ın ‘en geç 19 Ağustos'a kadar’ Tahkim Kurulu üyeleri hakkındaki suç duyurusunu geri çekmesi” şartının eklenmesi “haklı olarak” Galatasaray tarafından kabul edilmemiş ve “Oğulcan” ortada kalmıştır. 

Neden?... Neden?.. Neden?..

Sonradan ortaya atılan ve yalanmayan” başka iddialar”, bu sorunun cevabı olarak ortaya çıkmıştır; “Futbol Federasyonu Başkanı ile Yardımcısı’nın şirketleri, Rizespor’un sponsorlarıdır!..”

Başkan Burak Elmas’ın, “Futbol Federasyonu’nun Uyuşmazlık Çözüm, Hukuk, Disiplin ve Tahkim Kurullarının, ‘Oğulcan Olayı’nda ‘taraf olduklarını’ söylediği” basın toplantısında yaptığı “belgeli” açıklamalar, “sponsorluk” gerçeği ile beraber ortaya “dehşet verici” bir tablo çıkarmıştır!..

AİHM kararı ve Federasyon Genel Kurulu’nda alınan karar ile “yok sayılacak duruma düşmüş” bir Tahkim Kurulu, artık Galatasaray hakkında, yöneticileri hakkında, teknik adamları hakkında, futbolcuları hakkında “karar veremez!..”

Hele hele Rizespor’un “son gün Tahkim Kurulu üyelerini suç duyurusundan kurtaracak maddeyi de koyduğu sözleşmenin imza mühletinin, Disiplin Kurulu’nun ‘Marcao konusunda karar vereceği toplantıdan hemen önceye rastlaması” da “yeni iddiaların ortaya atılmasına” yol açmıştır… “Pazarlık yapıldı, Galatasaray sözleşmeyi imzalasa, suç etiketi ‘saldırıdan, sportmenlik dışı harekete çevrilecek’ ve 8 maç yerine 3 maç ceza verilecekti.”

Bu son iddia doğru mu?..

Ben inanamıyorum; ama “imza mühletinin Marcao kararından önce bitmesi” ve “Suç duyurularının geri çekilmesi şartının son gün uzlaşma sözleşmesine eklenmesi” nasıl izah edilebilir; tesadüf mü?..

Başkan Yardımcısı Epözdemir’in “yanlış iliklenen düğme” gafına rağmen, Galatasaray “Oğulcan olayındaki istek ve beklentileri” bakımından da haklıdır, hele hele son “tepeden gelen baskı” ile ilgili iddia, itiraz, girişim ve açıklamaları bakımından çok haklıdır!..

Sponsor Başkan ve Sponsor Başkan Yardımcısı’nın başında olduğu Federasyon, AİHM’den vereceği “okkalı tazminat kararından” kurtulamazlar.

Hemen bir “olağanüstü genel kurul yapılması” ve “Tahkim Kurulu’nu seçimle iş başına getirilmesi” bile TFF’yi kurtaramaz, zira Galatasaray’a da, Oğulcan’a da büyük haksızlık edilmiştir!..

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.