Kaostan çıktı, Rize’de gömülecek; öyle mi?..

A -
A +

“Galatasaray kaostan çıktı” şeklindeki başlıkları ve yorumları görünce güldüm…

Galatasaray’ı “kaostan çıkaran” aculcu meslektaşlarıma sormam gerek; “Halil’in 30 metreden gelen topunu yumurtlayışı ve de Morutan’ın slalom yapar gibi sağ yandan kaleye gelirken, onu slalomun bayrak sopaları kadar bile rahatsız edemeyen” futbolcular arasından attığı şutu ters ayakla yakalanıp kalesine ‘buyur eden’ İrfan Can olmasa, acaba ne olacaktı?..

Anlıyorum, son haftalarda “çok üzülen” Fatih Hoca’ya moral vermek istiyorsunuz ama o “sizden gerçekçi davranıp” galibiyetteki “büyük payı” tribünlerdeki taraftara veriyor…

Sahi, “Fenerbahçe’nin, Beşiktaş’ın, Trabzonspor’un taraftarları “Pandemi barajını da aşıp” tribünleri doldururlarken, Galatasaray taraftarı “kaostan çıkılan maçta” neden tribünleri boş bıraktı” acaba?..

Galatasaray taraftarı, Hoca’ya da, takıma da güvenmiyor; biliyor ve görüyor ki; “Sahaya çıkan Galatasaray, ‘Galatasaray’ değil!..”

En başta, “disiplin’ yok, “futbol’ olarak da, ‘takımdaşlık’ olarak da!..

“Oyuncular” birbirlerine ve Hoca’ya, “Hoca” Oyunculara “vermeleri gereken ‘eski günlerdeki’ sevgiyi, saygıyı, güveni, inancı” veremiyorlar…

Halil’in “topu boş kaleye vuracak pozisyonda olan” Feghouli’den “asisti” esirgeyişinin “akıl ve mantık olarak” başka izah tarzı olabilir mi?..

Bakınız “Galatasaray’ı kaostan çıkaran” meslektaşlarım, eğer “Marsilya’dan iyi haber gelirse” ve ardından ‘O malum takımı (Galatasaray) Rize’ye gömmemiz lazım! O malum takım, bizimle çok uğraşıyor. O malum takımı oraya gömmemiz lazım’ diyen” bir Başkan’ın takımı da geçilebilirse, işte o zaman “kaostan çıkıldı” denilebilir; başarılabilecek mi, acaba?..

Bu arada, Spor Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, 6222 sayılı Kanun’un savcıları ve de elbette Futbol Federasyonuna bir sorum var; ne demektir “Galatasaray’ı gömmemiz lazım” sözü?..

Böyle spor mu olur, böyle kulüp başkanlığı, yöneticiliği mi olur; bunun sadece “futbol disiplin talimatlarından öte”, doğrudan 622 sayılı Kanun’da ve hatta Türk Ceza

Kanunu’nda yeri yok mudur?

Ülkenin en büyük ve köklü, milyonlarca taraftarı olan kulüplerinden birine “takımların karşılaşacağı maçın öncesinde” bu söz nasıl söylenir?..

“O malum takım bizimle uğraşıyor” sözündeki şaşkınlığa bakın; “Galatasaray takımı, Rizespor ile uğraşıyormuş” öyle mi?..

Galatasaray takımının, “iki kulüp arasındaki “futbolcu transferi olayındaki gelişmelerle” ilişkisi ne, “Galatasaray Takımı, gömülecek ne yapmış”, Rizespor Kulübü’ne?..

Hiç yoktan “oluşturulmak istenen” bu gerilim havasında takımlar sahada futbol mu oynayacaklar, yoksa “gömmek ve gömülmemek için” mi mücadele edecekler?..

Futbol Federasyonu “6222 sayılı Kanun’a göre bu ‘açık tahrik suçunu’ işleyen” yöneticiye sessiz kalırsa, kendisi de “6222 sayılı Kanun’a göre ‘görevini yapmama suçunu’ işlemiş” olmayacak mı?...

Ey Federasyon’un “Hukuk Kurulu üyeleri” ne diyorsunuz?..

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.