Trabzonspor hak ettiği yerde!..

A -
A +

Ağaoğlu da, Avcı da, yardımcılarıyla beraber bu yeri hak ediyorlar, elbette futbolcular ve “fedakâr” taraftarları da…

3 Temmuz 2021 Cumartesi günü, Uluçmarket’te, “4 A ekürisine dikkat” başlığı ile bir yazı yazmışım.

4 A’nın ilk ikisi; Ahmet Ağaoğlu, ikinci ikilisi; Abdullah Avcı…

Demişim ki; “…Ahmet Ağaoğlu ile Abdullah Avcı, ‘sessiz ve derinden giderek’ şampiyonluğa ulaşacak bir ‘Trabzonspor takımı’ inşa ediyorlar; Üç Büyüklere duyurulur. Transferler, ‘nokta transfer’ olarak müthiş; yapıldı ve yapılıyor. Süper Lig başlarken, sahalarda ‘eksiği gediği kalmamış’ bir bordo mavili takım seyretmeye başlayacağız.”

Ve devam etmişim; “Abdullah Hoca’nın ‘bu defa hedefe varacağına dair’ inancımı yazarken, Ağaoğlu Başkan’ın da ‘çok uzun yıllardan sonra, Trabzon’a ‘şampiyonluğu getiren başkan olarak’ Trabzonspor tarihine geçebileceğini düşünüyorum. Destek bordo mavili taraftarlardan; Başkan’ın da, Hoca’nın da bu desteğe çok ihtiyaçları olacak!..”

Sonra noktayı koymuşum; “Temennim, Ahmet Başkan, Abdullah Hoca’nın ile el ele hedefe varmalarıdır; başarılar!..”

Neredeyse dört ay geçmiş, bugün Süper Lig’in 12 haftasının sonunda puan cetvelinde durum:

Trabzonspor 30 puanla, “en yakın rakipleri” Hatayspor ve Konyaspor’dan 7 puan, Galatasaray ve Alanyaspor’dan 9 puan, Beşiktaş ve Fenerbahçe’den 10 puan önde…

Hafta sonunda ise Trabzonspor, Gaziantep FK ile evinde oynarken, Beşiktaş Alanyaspor’a, Fenerbahçe Galatasaray’a gidiyor… Hatayspor Antalyaspor’u, Konyaspor

Rizespor’u misafir ediyor… Şimdilik “ikincilik yarışında görünen” takımları “zorlu maçlar” bekliyor, “birbirleriyle oynayacaklar” dâhil!

Trabzonspor ise ‘favori olduğu’ bir maça çıkacak; “evinde kazanırsa” ne olacak?..

Ortada ki, eğer “büyük kazalara uğramaz” ve de “takımca rehavete girmez” ise Trabzonspor’un hem de “arayı açarak” ligi götüreceğini tahmin etmek zor değil!

Ahmet Ağaoğlu da, Abdullah Avcı da, yardımcılarıyla beraber bu yeri hak ediyorlar, elbette futbolcular ve “fedakâr” taraftarları da…

Tekrar tekrar dilerim ki, çok uzun zamandan beri bekledikleri ve özledikleri, dahası “hak ettikleri” hedefe varsınlar; elbette “bundan sonra da ‘yeşil çimlerde’ hak ettiklerini göstererek!..”

Peki, “ikincilik yarışı” ne olacak?

“Takım + Hoca ikiliği”, büyük bir sürpriz olmazsa “ikincilik ve üçüncülüğün “Galatasaray - Beşiktaş - Fenerbahçe arasında paylaşılacağını” gösteriyor.

Dahası; Süper Lig’in “yukarıda yazdığım sıra ile bitmesi” tahmin olarak akla yakın görünüyor.

Bakalım, “topun yuvarlaklığı” ve “ara transferdeki gelişmeler” bu tahminimi bozabilecek mi?..
* * *
Not: Ben bu satırları yazarken, Karadağ-Türkiye millî maçına 14 saat var… Elbette temennim “kazanmamız”; ama “zor, hem de çok zor” bir maç; tıpkı Hollanda-Norveç maçı gibi…

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.