Erden Timur kim, Cenk Ergün kim; öğrenmeliyiz!..

A -
A +

İnanamıyorum; bu gidişle TV ekranlarında “spor” pardon “futbol” programlarını seyretmeyeceğim galiba...

Çoğunluğu kuruluyorlar koltuklara, başlıyorlar ahkâm kesmeye, başkanlara, yönetimlere, teknik adamlara ders vermeye ve de “futbol uzmanı, Galatasaray uzmanı,

Fenerbahçe uzmanı, Beşiktaş uzmanı gibi” görünmeye ve anılmaya...

Tamam, görünsünler, anılsınlar, koltuklara kurulsunlar, onlara bir sözüm yok da, aklımın almadığı “Peki kardeşlerim, ‘bu görüntünün ve etiketin hakkını verecek bilgiye sahip olmak için’ neden ‘biraz’ ders çalışmaz, kulüplerin tüzüklerini, Türkiye Futbol Federasyonunun talimatlarını okumaz’ ve de yorumlarınızın ve söylediklerinizin altlarını boş bırakır”; doldurmazsınız?..

Mesela, kaç haftadır, “Galatasaray üzerine” konuşmalarınızın ana konusu; “Futbol direktörü Cenk Ergün varken ‘atanmış’ Erden Timur da kim oluyor, öne çıkıyor” cümlesiyle özetlenecek görüşler!..

Bir; Erden Timur “atanmış” da, Cenk Ergün “seçilmiş” mi; o da atanmış...

İki; “Galatasaray futbolunun, Futbol Takımı’nın patronu” kim; Galatasaray Sportif AŞ!...

Bakınız; Galatasaray Sportif AŞ’nin “Hakkımızda” bölümünde ne yazıyor:

“Galatasaray Sportif AŞ, Galatasaray Profesyonel Futbol Takımı’nın Türk futbol tarihine kazınan başarılarını ticari gelirlere yansıtacak profesyonel bir marka pazarlama şirketine duyulan ihtiyaç sonucu kurulmuştur. Medya, sponsorluk, lisanslı ürün ve reklam haklarının parasal değerini en üst düzeye çıkarmak misyonuyla faaliyet göstermektedir. Yeniden yapılanma ve kurumsallaşma sürecinin sonunda Galatasaray markasının gerek Türkiye gerekse Avrupa’daki rekabetçi konumunu daha güçlü, kalıcı ve sürekli hâle getirebilmek ve dünyadaki hızlı büyümeye daha iyi ayak uydurabilmesini sağlamak için Galatasaray Futbol AŞ ve marka yönetimini üstlenen Sportif AŞ’nin birleşme talebine Sermaye Piyasası Kurulu tarafından onay verilmiş olup karar 2010/31 sayılı SPK haftalık bülteninde yayınlanmıştır. Şirket’in 31 Ağustos 2010 tarihinde gerçekleşen Genel Kurulunda birleşme kararı alınmış ve 7 Eylül 2010 tarihinde tescil edilmiş olup, 16 Eylül 2010 tarihli Türkiye Ticaret Sicil Gazetesi’nde ilan edilmiştir. Bu birleşme ile Galatasaray Spor Kulübü’nün uluslararası rekabet gücünün artırılması, Galatasaray taraftarlarına daha etkin hizmet verilmesi, FUTBOLUN TÜM
MALİ, TİCARİ VE SPORTİF FAALİYETLERİNİN EN İYİ BİÇİMDE YÖNETİLMESİ, Galatasaray markasının yurt içi ve yurt dışındaki ününün artırılması, gelir kaynaklarının çeşitlendirilmesi ve Galatasaray Spor Kulübü’nün Avrupa’nın ilk 20 kulübü arasına girmesi hedeflenmektedir.

Ve... “Giderler” bölümünde de “şunlar” yazmaktadır: “GS Sportif AŞ’nin esas faaliyet giderleri dört ana başlıkta toplanmaktadır:

1- Galatasaray Futbol Takımı Sporcu ve Teknik Kadro Ücret ve Giderleri / 2- Bonservis Amortisman Giderleri / 3 -Pazarlama ve Satış Giderleri / 4- Şirket personel giderleri de dahil tüm genel yönetim giderlerini kapsayan genel giderler / Bunun yanında SPK mevzuatı gereği yapılan konsolidasyon nedeniyle GS Pazarlama AŞ’nin satılan ticari mal maliyetleri de esas faaliyet giderleri altında yansıtılmaktadır.”
Peki, bu “Galatasaray Futbolunda, futbolcuların ve teknik adamların, yani ‘futbol direktörü’ maaş ve ücretlerini, bonservis bedellerini ve elbette Cenk Ergün’ün de ücretini ödeyen” ve Galatasaray Futbolunun ‘finansal yapılanmasını’ tayin eden, kısacası “patronu olan” Galatasaray Sportif AŞ’nin başkanı kim; Dursun Özbek!..
Peki, “Başkan Vekili” kim; Erden Timur...
Demek ki, Erden Timur kimmiş, Cenk Ergün kimmiş; bilmem ki anladınız mı, sevgili Galatasaray uzmanı meslektaşlarım; biri “futboldan sorumlu” patron vekili, öteki “maaşlı” futbol direktörü!..
Bu “gerçeği” bile “bilmeden, düşünmeden” hadi diyelim ki, “hatırlamadan” ahkâm kesiyorsunuz; kendinize yazık etmeyin!..

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.