Akıllı plan tıkır tıkır işledi

A -
A +
Görevine fırtına gibi başlayan Vahid Halilhodzic ilk açıklamalarıyla 'huysuz ihtiyar' gibi görünse de kulübe, taraftara heyecan verdiği kesin. Vahid hoca kariyer yükselttiği dünya kupası sonrası elinde bulduğu takıma teşhisi isabetli ve süratli koydu. Yönetimi hareketlendiren transfer isteklerinde kullandığı dil 'sivri' gibi görünse de; hastaya acil müdahale edilmeliydi. Takımı ele aldığında gördüğü, şaşırdığı, moralinin bozulduğu futbolcuların; takımın gerek maç içlerinde, gerekse sezon boyunca yaşanacak kırılma noktalarına çare olamayacağı açıktı. Yönetim cesur ve hızlı adımlar attı, iyi bir kadro kuruldu. 
***
"Takımın oturması için süreye ihtiyacı olduğunu söyleyen" Vahid hoca bunda da haklıydı. Dün de Rostov rövanşında arayıştaydı Boşnak teknik adam. İlk maçtaki takımın yarısını değiştirmişti. İyi de etmişti. Dünyanın parasının verildiği kaliteli ayakları futbolun argosuyla 'kasap'ların önüne atmanın âlemi yoktu. Cardozo'yu, Yusuf'u stepnede tuttu. Sahaya defans ağırlıklı bir kadroyla yayılan Halilhodzic birinci ve ikinci blokları yakın, kalabalık tutup ani kontralarla skor aradı. Gayet mantıklı bir işleyişti bu. İlk maç skoru iyiydi ve 9 oyunculu kalabalık bloğu açacak kaliteli ayaklar yoktu Rostov'da. 
Kanga, Kalachev ve Poloz'un sürüklemek istediği Rus ekibi önünde ilk yarıda Deniz ikinci yarıda Sefa, Salih ve yine Deniz'le fırsatlar yakalayan Trabzonspor totalde maçı istediği gibi götürdü. Başta saldırgan görünümlü Rus ekibi ikinci 45'te yoruldukça temsilcimizin işi de iyice kolaylaştı. 
Bir maçtan istediğiniz sonucu almak için oyunun hiç olmazsa bir yönünü iyi oynamalısınız. Dün Trabzonspor özellikle savunma yönünü birkaç pozisyon dışında iyi uyguladı. UEFA Avrupa Ligi gruplarında yolun açık olsun Trabzonspor. 


MAÇIN ADAMI
Onur Kıvrak

KIRILMA ANI
Poloz'un direkten dışarı giden şutu

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.