Neler yapıyorsun Vahid Hoca?

A -
A +
Bu maç yukarı yönde bir kırılma noktası olabilirdi Trabzonspor için. Ligde işler kötü giderken Avrupa'da oluşacak özgüven arttırıcı sonuç (galibiyet) lige de yansıyabilirdi. Ama Vahid Hoca akıl almaz işler yapıyor. Böylesi önemli bir maçta gereksiz çıkışlarla kendini tribüne göndertiyor. Üstelik ilk ikazı da almışken. Gören de Kassai çapında bir hakem sahada felaket boyutunda yanlışlıklar yapıyor sanır. Lig maçında atılır, Avrupa maçında atılır, oyuncuları şikayet eder, kulübü şikayet eder, yüzü gülmez, idmanda futbolcu azarlar... Boşnak hoca baştaki sivri çıkışlarında bana 'gerçekleri akıllıca teşhis, mertçe ifade ediyor; bir an önce sonuca gitmenin çırpınışları bunlar' hissi vermişti ama kredisi gittikçe tükeniyor. 
***
Klasik tabiriyle iki yarıda, iki farklı Trabzonspor vardı sahada. İlk bölümde kanat organizasyonları verimsizdi. Kapalı rakip defansı ortadan, ikili-üçlü ver-kaçlı veya uzun ayağa paslı, isabetli ortalar gibi, açma yöntemlerinin hiçbirisini beceremediler. Oyunu da hızlandıramadılar bir türlü. Blokları arası kopuk ve mesafe olarak uzaktı. Kompakt oyundan çok kaos futboluyla (karambol) gol peşindeydi bordo-mavililer. Defansı orta çizgiye çekemediler ve çekmeye çalışır göründükleri bir pozisyonda golü yediler. Sahanın en iyisi Bosingwa'nın burada ofsaytı bozması ilginç bir talihsizlikti. 
İkinci bölümde mesafeleri kısalttı temsilcimiz. İlk bölümdeki 60-70 metrelik 1 ve 3. bölge, 30-40'a kadar indi neredeyse. Legia yarı alanına yığıldı. Oyunu da hızlandırdı temsilcimiz. Sefa hareket getirdi maça ve Bosingwa müthiş işler yaptı. İleri geri inanılmaz çalıştı, takımı ayakta tuttu; bir kontrada ikinci golü önledi. Sayısız duran toptan sonuç çıkaramadı Trabzonspor. Bu bölümde Sefa, Cardozo ile iki net fırsat, bir de Yatabare ile direkten dönen top; 'işte sistem bu' dedirtti bize. Çift forvetli, takım halinde saldıran, savunan, orta bloğu körük ciğerli-dayanıklı oyunculardan kurulu ve hızlı oynayan bir ekip. Peki maça niye böyle girmedi Trabzonspor. Onu da tribüne giden Vahid Hocaya sormalı...
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.