Gökyüzündeki kurukafa!.. -2-

A -
A +
İşte en sıkıntılı olduğum günlerden birinde balkonda biraz oturayım dedim... Gökyüzüne bakmayı çok severim... Hele masmavi gökyüzünü nakış nakış işlemiş bembeyaz bulutlar varsa çocuk gibi neşeli olurum... Bu çocuksu yönümü kimse ve hiçbir sıkıntılı olay elimden alamadı çok şükür Rabbime...O gün de balkona geçtim... Gökyüzüne baktım ki bir de ne göreyim...Tek... Yegâne bir bulut... Koca gökyüzünde tek bir bulut... Yakınlarında koptuğu bir ana kütle yok... Bir insan başına benziyor... Daha dikkatli baktım ki... Olamaz... Bu benim yüzüm!.. Bu benim... Kesinlikle usta bir ressamın tuvaline yansıttığı kadar açık, net bana benziyor...Bir anda donup kaldım... Saçlarım, çene yapım, ağzım, burnum aynı...Hayatımda ilk defa böyle bir şeyle karşılaştım... Sonra daha da dehşete düşecektim...O bulut yavaş yavaş şekil değiştirmeye başladı... Ve bir kurukafaya dönüştü... Ben yüreğim ağzımda izliyordum sadece... Sonra da yine yavaş yavaş dağıldı ve kayboldu gitti...Büyüklerin himmetiyle mesajı almıştım... Üzerimde sıkıntıdan eser kalmamıştı...Beni gökyüzünden yağan himmetleriyle terbiye etmişlerdi ve şu kısa aklımla anlayabildiğim kadarıyla demişlerdi ki:- Ey Ömer ölüm var... Bir gün sen de çürüyeceksin... Ve toprağa karışıp kaybolup gideceksin... Bu yaşadığın üzüntü gelir geçer... Sen asıl son nefes ve ötesiyle dertlen...Pozitivistler gelsinler bunu izah etsinler... Gerçi söyleyecekleri belli... Ağızlarında alaysı bir gülümseme ve içi kof üç kelime: - Sana öyle gelmiştir...İbretlik beyitler...
Âdem odur ki, etmeye tağyir vaz'ınıİkbal-i baht kendine yâr olmuş olmamış (Seyit Vehbi)(Erdemli olan aynı kalır davranışında. Bakmaz kaderin sillesi vızlar mı başında)

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.