Yerini siz seçin... (Yıl 2115...)

A -
A +
Yıl 2115... tam 100 yıl sonrası... Yerini siz seçin hayalinizde...Seçeceğiniz yer kısmet olmayabilir elbette...Ama nefslere bir darbe olsun bu hayalimiz...Orası olacakmış gibi hayal ediniz...Evinizin yanındaki mi... Yoksa yakınlarınızın yattığının bitişiği mi...Hayal edin kabrinizi...???Şehir ve insanların, gelecek nesillerin kendi telaşlarında olduğu bir alem olacak sizin de peşinizden...Bilindik teknolojilerin, buluşların üzerine yeni buluşlar ilave edilecek...Ama gece yine aynı karanlığıyla etkisi altına alacak dünyayı...Sizin üçüncü kuşak torunlarınız; o zaman da hayat savaşı verecekler... Şu an doğmamış olsalar da...Çevrelerinde onları gerçeğe hazırlanmaktan alıkoyan bir sürü kişi, olay olacak...Şimdi yeryüzünde hüküm süren nice zalimler, önemli sanılan insanlar çukurlarına çoktan girmiş, çürümüş olacak...Çünkü faniler... Geçiciler... Bu İlahi hükme ister istemez teslim olmak zorundalar...Ve bundan en çok en çok yüz yıl sonra; teslim olmuş olacaklar...Siz de, biz de, hepimiz de... Şu an yeryüzündeki yedi küsur milyar insan da fani olmak gerçeğine teslim olmuş olacak...Şu an yeryüzünde dolaşan, yaşayan insanların hepsi yerin altına inmiş olacak...Sizin de bir kabriniz olacak...Evinizin yakınında mı... Şehirlerin dışına açılmış büyük mezarlıklarda mı...Bilmiyoruz... Kabir toprağımız nerede bilmiyoruz...İbretlik beyitler...
Sühan-ı bihudeden hoş gelir avaz-ı horozBari manasını bilmese de hengamı bilir  (Nabi)(Sesi hoştur horozun, geveze çenesindenHani manasını bilmese de, zamanı bilir.)
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.