Bizim oyun planımız nedir?

A -
A +

Avrupa futbolu bambaşka taktik sisteme dönüştü. Yeni ekol 'yoğun ön bölge varyasyonları' diye özetlenebilir. M. City'nin 2-5-3'ünde çizgi açıklar Grealish ve Mahrez'i bek bölgesinde top alırken görürsünüz. Bekler, Kyle Walker-Cancelo veya Zinchenko'yu bir anda ön liberoda bulursunuz.
Mancini'nin İtalya'sının 3-2-5'inde bek Spinazzola'yı sol açık sanırsınız, şablona göre bu bölgede olması gereken İnsigne'yi, sağ öndeki Berardi'yi çizgide bir anda kaybedersiniz. İçeride rakip defansın başını döndürmektedirler o sırada. Hatta Mancini sık sık Jorginho'yu tek bırakıp 3-1-6'ya döner. İtalya'da Immobile, City'de Torres maç boyunca geride istasyon olurlar. Öndeki forvetler devamlı yer değiştirip, geriden gelenler rakip on sekize geç koşularla denge bozar, gol bulurlar. Üçüncü bölge hücumcularının hangisini tutacağınızı şaşırırsınız.
Yavaş oynuyoruz
Sahi, bizim millî takımın çizilmiş oyun planı nedir?
Cebelitarık'ın zayıflığını herkes biliyordu. Bizim profesyonel liglerin hiç birinde yer bulamazlar. Bu maçı taktik-teknik açıdan bu bakımdan değerlendirmek gereksiz. Rakibin on sekiz içi ve önüne otobüs çekeceği zaten belliydi. Fakat bizi Avrupa Şampiyonası'na başarıyla taşıyan Şenol Hoca'nın takımı böyle bir ekip önünde bile son bölgede çok yavaş ve varyasyonsuz oynadı. Suni çim üzerinde halı saha futbolu... Bu dünkü galibiyete rağmen moral bozucu ve umut kırıcı. Oyuncularda EURO 2020'nin mental yıkıntısının devam ettiği de çok belirgin.     
Geri gidiyoruz
Hakan'ın girişiyle oluşan farkla maçı aldık fakat gözümüzü başka bir noktaya dikmeliyiz. Futbol olarak Avrupa'dan gittikçe geri düşüyoruz. Hücum zenginliğimiz zayıf. Dün topa sahiplik oranımız %75-25'ti. Buna rağmen pozisyon sayımız azdı. Cebelitarık gibi bir takıma üç net pozisyon verdik. Şaka gibi... Umarım Hollanda maçında farklı bir oyun görürüz.

MAÇIN ADAMI: Hakan Çalhanoğlu

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.