Bir seri film

A -
A +
Sarı-kırmızılılar 20 gün içinde 15 puan topladı, siyah-beyazlılar ise 8 gün içinde havlu attı.
Bundan tam 5 hafta önce Galatasaray deplasmanda Trabzonspor'a 2-1 mağlup olmuştu. Cimbom 27. haftaya lider girmiş ancak hiç beklemediği bu mağlubiyetle kendisini bir anda üçüncülükte bulmuştu. 
Çöküş bekleyenler yanıldı. Çünkü Hamza Hamzaoğlu'nun talebeleri daha sonra ligde 20 gün içinde çıktığı 5 maçta 5 galibiyet elde ederek rakipleri Fenerbahçe ve Beşiktaş'a fark bile attı.
26 Nisan ile 16 Mayıs arasında oynanan 5 maçın 4'ü 1-0'lık sonuçla bitti. 
28. hafta: G.Antep 1-0 (Hakan Balta)
29. hafta: Akhisar 2-0 (Burak Yılmaz 2)
30. hafta: T.Konya 1-0 (Selçuk İnan)
31. hafta: Mersin İY 1-0 (Yasin Öztekin)
32. hafta: G.Birliği 1-0 (Sneijder)
Galatasaray bu 5 hafta çok mu iyi futbol oynadı? Hayır! Ancak gol de yemedi. Rakip filelere bırakılan 6 golden tam 15 puan çıkarıldı.
Bir takım ancak bu kadar ekonomik oynar!
Enerji ancak bu kadar iktisatlı kullanılır.
Galatasaray, sanki "A tipi" enerji ile çalışan beyaz eşya gibi.

BEŞİKTAŞ TARİH YAZDI!
Beşiktaş'a dönecek olursak;
29. haftada Trabzonspor'u Trabzon'da 2-0 yenmişsin. Lidersin. Kâğıt üzerinde tek zor maçın kalmış; G.Saray derbisi... Ancak Trabzonspor galibiyeti sonrası çıktığın 3 maçtan sadece 2 puan çıkarabiliyorsun.
30. hafta: Beşiktaş-G.Antep (1-1)
31. hafta: Akhisar-Beşiktaş (1-1)
32. hafta: Beşiktaş-Torku Konya (0-1)
Siyah-beyazlılar, 112 yıllık tarihlerinde 8 gün içinde (10-18 Mayıs) böyle bir hezimeti acaba kaç defa yaşamıştır?
SESİ HEP TİTRİYOR
İsmail Kartal'a bu sezon çok uzun geldi! Geride bıraktığı 32 hafta sanki 32 yıl gibiydi.
Basın toplantısı yapıyor. Sanki bir cendereden çıkmış. Sesi titriyor. Kelimeleri dikkatli kullanmak istiyor ancak kendisini ele veriyor.
Aziz Yıldırım "hakemleri taciz edin" diye yedek kulübesine telefon açmış. Aziz Yıldırım'ın devre arasında soyunma odasına indiğini basın toplantısında itiraf etmek, bir teknik adam için en zor iş!
Kazansa da, kaybetse de kötü teknik adam  diyorlar. Sahaya sürdüğü on bir tercihi hep eleştiri konusu. Oyuncu değişiklikleri ise hiçbir zaman kabul görmedi.
Hep Aykut Kocaman ve Ersun Yanal'la karşılaştırıldı.
2 kupayı da alsa kalamayacağını hep bildi.

OYNAMADAN DÜŞENLER VE ÇIKANLAR
3 Mayıs Pazar günü Kayserispor Antalya ile 0-0 berabere kaldı. Bir gün sonra Adana Demir-Samsun maçı 0-0 berabere bitince, Kayserispor "ekran başında" Süper Lig'e merhaba dedi.
18 Mayıs Pazartesi 20.00'de Ç.Rize, Akhisar'ı 3-1 yendi. Bitime 2 maç kala K.Karabük ve Balıkesir ligden düştü.
17 Mayıs Pazar 16.30'da Buca, Adana Demirspor'u 5-3 mağlup etti. Osmanlıspor Antalya'da saat 18.30'da sahada ısınırken Süper Lig vizesini aldı.
TUHAF!
Düşen Balıkesirspor'un attığı gol sayısı 45. Dördüncü Başakşehir'in de 45 golü bulunuyor. Süper Lig'de 9 takım 45 gole ulaşamadı. 
Ligin en az gol atan takımı (29) Torku Konyaspor, ama puan cetvelinde 7'inci sırada.

Trabzon'da 10 yolcu
Önümüzdeki sezon 
güçlü bir kadro kurmak isteyen bordo-mavililer kabuk değiştirecek. 10 oyuncuyla yollar ayrılıp yıldız isimler  transfer edilecek.
Bu sezon ligde umduğunu bulamayan Trabzonspor, önümüzdeki sezon için kolları şimdiden sıvadı. Yaz döneminde aldığı oyunculardan 4'ünü lig başlamadan (Turgut, Serhat, Anıl, Gökhan) gönderen, 2'sine ise (Serdar, Papadapulos) devre arasında yol veren Trabzonspor, ara transferde 4 yeni oyuncu (Erkan, Hakan, Uğur, Aytaç) daha kadrosuna katmıştı. Transfere 35 milyon avro ayıran bordo-mavililer, Sivasspor maçıyla kupada, Napoli hezimetiyle Avrupa'da, puan farkıyla da ligde hedefsiz kalırken, camia içinde sezon sonunda yeni bir operasyonun gündeme gelebileceği konuşuluyor. 
Yanal listesini hazırladı
Son aylarda her fırsatta listesindeki futbolcuları izlemek üzere yurtdışına giden Teknik Direktör Ersun Yanal, bir taraftan transferlerle ilgili çalışmalar yaparken, diğer taraftan gönderilecek oyuncuları da belirlemeye başladı. Şişkin bir kadrosu bulunan bordo-mavililerde Belkalem, İshak Doğan, Ferhat Yazgan, Fatih Atik, Waris, Yatabare, Constant, Mustafa Akbaş ve Soner Aydoğdu'nun sezon sonunda gönderilecek isimler olduğu belirtildi. Geçtiğimiz sezon müthiş bir transfer sirkülasyonuna imza atan Trabzonspor'un bu defa daha dikkatli davranacağı ifade edildi. 
Avrupa sevinci
Sivasspor Ziraat Türkiye Kupası'nda finale çıkamadığı için Trabzonspor ligi altıncı da bitirse gelecek sezon Avrupa Ligi'nde mücadele etmeyi garantiledi. Bursaspor ligi dördüncü veya beşinci tamamlarsa ya da kupada final oynama hakkı elde ederse lig altıncısı gelecek sezon Avrupa Ligi'ne katılacak. Ayrıca Timsah'ın aldığı cezanın onanması durumunda yeşil-beyazlılar Avrupa'ya bilindiği gibi gidemeyecek. 

GOL?KRALLIĞI:
22 GOL:
Fernandao (Bursa)
18 GOL:
Demba Ba (Beşiktaş)
16 GOL:
Burak (G.Saray)
15 GOL:
Cardozo (Trabzon)
14 GOL:
Sow (F.Bahçe)
13 GOL:
Scarione (K.Paşa)
Aatıf (Sivas)
Bakambu (Bursa) 
12 GOL:
Gekas (Akhisar)
Volkan Şen (Bursa)
11 GOL:
Semih (Başakşehir)
Kweuke (Ç.Rize)
10 GOL:
Umut (G.Saray)
Muhammet (G.Antep)
Traore (Karabük)






UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.