Nasıl bir MHK?

A -
A +
Bir hastanız olduğunda en iyi hastaneyi, en iyi cerrahı, en iyi doktor ekibini ararsınız.Çok donanımlı ve nitelikli bir MHK da futbolun olmazsa olmazıdır.
Hakem camiasının beklentileriyle TFF'lerin göreve getirdiği MHK'lar çoğu zaman örtüşmemiştir.
Bugün basit bir elemanı işe alırken bile bir sürü kriter öne sürülüyor.
MHK üyesi olacak kişide bir takım vasıflar aranmalı. Kurul üyesini kim önerirse önersin nihayetinde hedeflenen Türk hakemliği için doğru hamleyi yapmak ve dürüst hizmet anlayışı olmalı.
Bu camiada herkes herkesi tanıyor. Hiçbir şey gizli kalmaz.
Biz, MHK koltuklarına oturanların, oturmak isteyenlerin arkalarındaki gücün nereden geldiğini geçmişte bildiğimiz gibi yarın da bileceğiz.
Eğri oturalım doğru konuşalım, mevcut MHK'nın üretken bir mutfağı yok.
Maalesef şu ana kadar bir proje ve planlama göremedik. 
Ziraat Türkiye Kupası ve 2 - 3. Lig play-off'larında skandal hakem tayinleri oldu. Hakem atamayı unuttular, gece 01.30'da hakemlere tebligat yapıldı. 3 gün içinde aynı hakem ve yardımcıları Erzurum'a, Diyarbakır'a, Malatya'ya verildi.
Hakem atamaları ve müsabaka yönetimleri sonucunda MHK'ya karşı bir güvensizlik oluştu.
Bunu fırsat bilip Türk hakemliğini geriye götürmek isteyen, merhum Hasan Doğan dönemi öncesini özleyenlerin olduğunu görüyoruz.
Sayın Yıldırım Demirören, futbolda 2008 öncesine gidilmeyecek diyerek önemli bir güvence ortaya koydu.
Görev yapacak kurullar bu şansı iyi değerlendirmelidir.
Sayın Yusuf Namoğlu mutfağını gözden geçirmeli, geçmiş 6 ayın özeleştirisini yapmalı ve reel projeler ortaya koymalıdır.
25 Haziran sonrası  kulağımıza gelenler
TFF Genel Kurulu yapıldı, kurullarda yapılacak olan değişiklikler merak konusu.
Yönetim Kurulu pazartesi günü toplanacak. Görev bölümü yapılacak. Kurulların açıklanması birkaç gün daha ileri bir tarihe ertelenebilir.
MHK Başkanı Yusuf Namoğlu'na "yeni ekibini belirle" denildi. Bazı isimler çizildi. Yerlerine tavsiyeler var.
Temsilciler Kurulu'nda bir başkan değişikliği bekleniyor. Mevcut kuruldaki Hasan Üsküplü'nün ismi öne çıkıyor. Tahkim kalıyor, PFDK değişiyor.
Klasman tüyoları!
Bu yıl Süper Lig'e yükselecek hakemlere bakacak olursak sezon içindeki performansları ve aldıkları maç sayıları itibariyle şu isimler öne çıkmış durumda:
Bahattin Şimşek (Aydın), Caner Ak (Adana), Çağdaş Altay (İstanbul), H.Umut Meler (İzmir), Ümit Öztürk (Denizli), Öner Fırat (Malatya), M.Emre Atasoy (Ankara).
MHK'nın oluşumu sonrası klasmanlar, kurslar, terfiler, seminer programı bekliyor. Yoğun bir gündem var.
MHK'nın mutfağında çok dikkat edilmesi gereken konulardan birisi de, Bölgesel ve Ulusal Klasman kadrolarında terfi hakkı olmayan hakem ve gözlemcilerin terfi amaçlı kurslara çağrıldığı yönündeki iddialar. 
Süper Lig kadrosunda 37 gözlemci vardı.
Hasan Ceylan, Zihni Aksoy, Doğan Şen, Osman Erdal Fırat, Erdoğan Kırıcı, Halil Arslan yaş haddinden veda ettiler. 65 yaşı sonrası gözlemcilik yapılamıyor.
Oğuz Sarvan, Ünsal Çimen, Yunus Yıldırım, M.Kamil Abitoğlu Süper Lig gözlemci kadrosuna giriyorlar. Sürhat Müniroğlu ve Hakan Sivriservi'nin de adları geçiyor.
Profesyonel hakemlik gelişecek ve dönüşecek
30 Haziran itibariyle 6 hakemin sözleşmesi bitti.
Yeni sözleşme ve düzenleme yapılacak. 6 olan bu sayı belki 12-15 hakemi bulacak.
Yarısı tam, yarısı yarı profesyonel olacak. FIFA olanların tam profesyonel olması bekleniyor.
3 aylık süreç başarılı geçti ve beklenen verim alındığı için "profesyonel hakemlik" Yıldırım Demirören döneminin önemli projelerinden birisi oldu.
İyi ve modern imkânlara kavuşan hakemler hem moral hem performans olarak başarılı oldular. Bu yapı, hakemliğin geleceği için çok daha aydınlık günlerin habercisi olabilir. Titiz ve iyi bir organizasyonla yeni Cüneyt Çakırlar çıkarılmalı.
Aksayan tarafları revize edilmeli.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.