UEFA'nın sopası çok ağır, bizim PFDK ise toz alıyor!

A -
A +

UUEFA, Volkan Şen'e Braga maçındaki eylemleri sebebiyle 31 Aralık 2016'ya kadar men cezası verdi!        10 maçı bulabilecek kadar ağır bir ceza! F.Bahçe'nin ön eleme, Şampiyonlar Ligi play-off turu, Şampiyonlar Ligi olmak üzere 31 Aralık'a kadar 10 maç oynama şansı var. Gerekçe; Hakemi itti. O gün fahiş hatalar yapan Ivan Bebek de olsa... UEFA diyor ki; "Benim hakemime dokunamazsın, dokundurtmam..."
Dönelim bizim memlekete; Salih Dursun, G.Saray-Trabzon maçı sonrası 3 maç ceza aldı. Hakeme kırmızı kart gösterdi diye bir de kahraman oldu!
Aradaki uçurum çok dikkat çekici. Bizim PFDK ile UEFA arasında gündüz ile gece kadar fark var.
Hakem yüzde 100 suçlu ve kabahatli olsun.
Hatta art niyetli olsun. 
Cezalarda en ufak bir "hafifletici sebep" aranmıyor!

Bu "iki cezayı" birisi çıkıp izah etsin!
1) 3 Mayıs'ta toplanan PFDK, tatil olan Trabzon-F.Bahçe maçı için bordo-mavili kulübe oy çokluğuyla "4 maç kendi sahasında seyircisiz oynama" cezası vermişti.
2) 24 Mayıs'ta toplanan PFDK, Eskişehir-M Başakşehir maçındaki saha olaylarında ev sahibi takıma oy çokluğuyla "4 maç kendi sahasında seyircisiz oynama" cezası verdi.
Yani iki eyleme de 21 gün ara ile 4'er maç ceza!
Birincisinde maç oynanırken hakeme darp var. Ve hakem maçı tatil etmek mecburiyetinde kalıyor.
İkincisinde maç salimen tamamlanıyor. Hakemlere yönelik darp da yok. Olaylar maçtan sonra. 
Sabıka ve sicil olarak da benzerlik yok.
Bu iki ceza arasındaki tutarsızlık, vicdanlarda hiçbir zaman kabul görmeyecektir.

Geçen haftadan devam!
Geçen haftadan yarım kaldı. Süper Lig kadrosundaki hakemleri 1-2 cümleyle değerlendirmeye devam ediyorduk.
ÖZGÜÇ TÜRKALP: Mevcut durumunu kabullenmiş bir hali var. Yıllardır çizgisini ve duruşunu koruyor. 
ABDULLAH YILMAZ: Nereden nereye? Bu sezon tam dip yaptı. 
MUSTAFA ÖĞRETMENOĞLU: Herkes kadar, hatta daha az hata yapmıştır. Ancak hem geçmişte hem de bugün hak ettiği kadar şans bulamayanlardan.
ÖZKAN ÇELİKER: 2. haftadaki Antalya-G.Birliği maçındaki şansı iyi kullanamadı. MHK sanki o gün üstünü çizdi. Bu işi seven ve gayret edenlere biraz daha fırsat verilmeli.
MURAT ÖZCAN: Bu sezon Süper Lig'de 2 maç yönetti. Yeterince olgunlaşmış olmasına rağmen çıkış yaptırılmadı. Hakkı teslim edilmeyenlerden.
M.İLKER COŞKUN: Bir önceki sezon FIFA'ya adaydı ve derbi yönetiyordu. MHK Başkanı görünüşte korumaya aldı ama Süper Lig'de siftah yaptırtmadı.
KORAY GENÇERLER: Boy bos, yakışıklılık, karakter hepsi tamam. Tecrübe dersen kimse eksik diyemez. Yardımcı hakem iken FIFA kokardı takmıştı, derbilerin değişmez hakemiydi. Olması gereken yerde değil. 
ONUR KARABAŞ: Sahaya yakışıyor, Core projesine katılmıştı. Kupa maçında 4. hakem iken Vitor Pereira silkeledi. O da kendisi için "eksi puan" oldu.
ERKAN ENGİN: Bünyamin Gezer sıcak bakmadı. Bu sezon en ağır darbe alan hakemlerden. Aynı zamanda bir Trabzonsporzede. 
M.EMRE ATASOY: Tavan yapar diyenler vardı, beklentilerin altında kaldı.
CANER AK: 24. haftadaki Osmanlı-G.Antep maçının 5. dakikasında İlker Meral sakatlandı. Kalan 85 dakikayı iyi yönetti. Ama MHK kalan haftalarda itibar etmedi. Balıkesir-Alanya maçında verdiği penaltı yanlıştı. Onun için yıpratıcı oldu.
SARPER BARIŞ SAKA: Ankara'dan Antalya'ya gitti oradan Süper Lig'e çıktı. Son 9 hafta için MHK gözden çıkarmış bir görüntü verdi. Hâlbuki ilk yarıda güvenmişlerdi. Ronaldo'nun ayakkabısına özendi mesafe alamadı.
ARDA KARDEŞLER: Bursa gibi bir futbol şehrinin yıllardır hakemi yok. Bu şansı kullanmasını bekliyor ve diliyorum. 
EMRE ALTUN: G.Antep BB-Adana maçında uzatma dakikalarında Adana lehine verdiği penaltı, PTT 1. Lig'in kimyasını ve dengesini bozdu.
EMRE MALOK: 38 yaşında geleceğin hakemi diye üst klasmana alındı. 3 büyüklerin maçına verileceği söyleniyordu. Süper Lig'de tek bir maç bile alamadı. 
HASBİ DEDE: MHK'nın düşmüş iki takımın maçına (Karşıyaka-Erciyes) ataması beni çok şaşırttı. Üst klasman kadrosuna aldığınız bir hakemi böyle bir maça atamanın gerekçesini biriniz bana anlatsa.
OKTAY TAŞ: Süper Lig kadrosuna alınacak hiçbir özelliğini göremedim. Kuddusi Müftüoğlu beğeniyormuş, Bünyamin Gezer koşusunu ve sert bakışlarını kendi stiline benzetiyormuş. Tabii bunlar ciddi avantaj!

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.