Teknik adam dokunuşu

A -
A +

Trabzonspor 55 gün içinde bambaşka bir takım oldu, Rıza Çalımbay’ın her hamlesi netice aldırıyor!

Çok değil 55 gün önce... Yani 9. haftada 21 Ekim günü Trabzonspor lig 13’ncüsüydü. Puanı 9’du. Liderin puanı 23’tü. Arada 14 puanlık fark vardı. 

Düşme hattındaki takımların puanları da 7’ydi.
Galatasaray (2-1), Kayserispor (0-0), Osmanlıspor (4-3), Sivasspor (2-1), Antalyaspor (3-0), Kasımpaşa (3-0).
Son 6 haftada 16 puan, deplasmanda farklı kazanılan 2 kupa maçı var.
Bu takım transfer yaptı mı? Yapmadı!
Yönetim değişti mi? Değişmedi!
Rıza Çalımbay tıpkı geçen sezon dipten aldığı Antalyaspor gibi bu sezon da Trabzonspor’u zirveye adım adım taşıyor.
Bir teknik adamın 2 ay içinde bir takımda neleri değiştirebildiğine şahitlik ediyoruz.
 
Kasımpaşa bu ligin en dengeli ve takım oyunu oynayan ekiplerinden.
Dün çok sıkıcı bir 45 dakika geçti. Pozisyon yoktu, kimin ne oynadığı belli değildi.
Kasımpaşa bir top kaptırdı. Kucka’dan kariyerine yakışır bir hareket izledik. Burak her golcünün yapamayacağı bir şekilde önce Kasımpaşa savunmasını teker teker ekarte etti, sonra topu adeta iğnenin deliğinden geçirdi. Bu gol; Trabzon’a sadece skor üstünlüğü getirmedi. Daha kontrollü oynayan, topa daha çok sahip olan bir takım olma hüviyeti kazandırdı. 
İki defa Kasımpaşa maça ortak olabilme şansı yakaladı, bunlarda da kaleci Onur izin vermedi. Rıza Çalımbay takımları, oyundan kolay kolay kopmaz. Konsantre yüksek olur. Dün her iki yarının uzatmalarında atılan gollerde ve coşku bize bunu bir kere daha gösterdi.  Dün Rıza Hoca’nın her hamlesi tam isabet kaydetti. Bir teknik adam için bundan büyük keyif olabilir mi?
62’de Olcay hamlesi; İkinci golün asistini yaptı. 70’teki Bero hamlesi; 90+4’teki gole imza attı. 85’teki Rodallega hamlesi; 90’daki gole imza attı.
 
MAÇIN ADAMI: Rıza Çalımbay
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.