Yapanın yanına kâr kalıyor!

A -
A +

TM Akhisar Teknik Direktörü Okan Buruk, sportmenliğe aykırı hareketleri (FDT 36. madde) ve sportmenliğe aykırı açıklamaları (FDT 38. madde) sebebiyle 2 ayrı suçtan PFDK’ya sevk edildi. 
Yani Okan Buruk’un sevk sebeplerinden birisi konuşmasının içeriği...
Peki, o konuşmayı nerede yaptı?
Sahadan atılmış bir teknik adam, “idari tedbire” uymamış statta basın açıklaması yapmıştı.
Konuşmayı yaptığı yer ya raporlara yazılmadı ya da üstü örtüldü.
Çünkü “idari tedbire” uymamanın cezası 4 ile 12 maç arası bir cezayı gerektiriyor. Kafadan 4 maçın üstü çizilmiş oldu.

Kulüplerden uzak durun!

Evkur Yeni Malatyaspor Başkanı Adil Gevrek, 12 Aralık’ta MHK Başkanı’nı ziyaret etti. Konu ertesi gün medyaya şöyle yansıdı; MHK Başkanı hakemin ya da hakemlerin hatasını kabul etmiş.
Aynı gün Malatya Başkanı, “hakem soyunma odası koridorlarındaki sportmenliğe aykırı hareketi” sebebiyle Futbol Disiplin Talimatı’nın 39. maddesi uyarınca tedbirli olarak PFDK’ya sevk edildi.
MHK Başkanı Yusuf Namoğlu, ertesi gün İHA’ya özetle şu açıklamayı yaptı; “Başkan ile tartışmalı hakem kararlarını beraber seyrettik. Göztepe maçındaki pozisyonun penaltı olmadığını kendisi de kabul etti. Sezon başından beri verilen kararlarda Malatyaspor’un lehine daha fazla düdük çalındığına, Sayın Başkan Adil Gevrek de ikna oldu.”
Benim merakım da şu; Sayın Namoğlu, Sayın Gevrek’e “Göztepe maçında bizim hakemleri biraz incitmişsiniz. Bu size yakıştı mı” diye sorabildi mi?
O temsilci raporları, aynı zamanda Hakem Derneği Genel Başkanı da olan Temsilciler Kurulu Başkanı Abdurrahman Arıcı’nın önüne gelmiyor mu?

Bakın bu işler çocuk oyuncağı değil!

1) Geçen hafta Ümraniye-Balıkesir maçında kaleci “aut atacağım” derken top ceza sahasını terk etmeden kale çizgisini geçti. Hakem korner atışı verdi.
Sahadaki 22 oyuncu buna itiraz etmedi, hakemleri uyarmadılar. Taca, faule itiraz edenler; hiç oralı bile olmadılar.
MHK şunu sorgulamalı; “Benim TFF 1. Lig kadrosuna aldığım hakem böyle bir hatayı nasıl yapabilir?” Bu maçtaki hakemlerin mesleklerine baktım; biri öğretmen, ikisi mühendis, 4. hakem ise akademisyen.
O korner atışı gol olsaydı, bu maç masaya gelirdi.
2) Antalya-G.Birliği maçında Yekta, top oyunda iken sakatlanıp yerde yatan rakibini tutup silkeledi. Hakem, oyunu durdurdu haklı olarak Yekta’ya sarı kart gösterdi. Hakem, oyunu Antalyaspor aleyhine direkt serbest vuruşla başlatması gerekirken, hakem atışıyla başlattı. 
Hakem atışıyla iki pas sonrası gol olsaydı. 
Bu maç masaya gelmez miydi? 
Kural sınavları kalktığından beri bu tip hatalar çok arttı!

Sizce normal mi?

1) HALİS ÖZKAHYA: 11 Kasım 2012’den bu yana tam 5 yıldır Kadıköy’de düdük çalamıyor. Sebep 16 Aralık 2012’deki G.Saray-F.Bahçe derbisi.
2) ÖZGÜR YANKAYA: 23 Şubat 2015’te oynanan F.Bahçe-Akhisar maçından bu yana tam 3 yıldır, Kadıköy’e çıkamıyor.

Hakeme verilen mesaj çok net!

Erman Toroğlu, geçen hafta G.Saray-Akhisar maçındaki 4. hakemin şahsında, otoritesini kullanamayan 4. hakemler için ağır konuştu.
Erman Hoca’nın hafızası da iyidir, bazen 40 yıl önceki maçları daha dün oynanmış gibi anlatır.
Ben 40 yıl öncesine gitmeyeceğim; birkaç günlük ve birkaç aylık iki örnek vereceğim.
Herkes iyi görsün! Tarih, rakam, olay ve net bilgiler vereceğim. Bizde yuvarlak laf yok!
1) Erman Hoca’m, o eleştirdiğiniz 4. hakem, 9 Aralık’ta G.Saray-Akhisar maçındaydı. 48 saat geçmeden maç tebligatı aldı, 72 saat dolmadan da 12 Aralık’ta Bolu-Kasımpaşa kupa maçını yönetti.
2) Geçen sezon 23. haftada Antalya-G.Saray maçının 4. hakemi Hakan Ceylan’dı, Igor Tudor’u attırdı. Çünkü Tudor haddini çok aşmıştı. Hakan Ceylan, tam 63 gün yani 7 hafta kendi klasmanında düdük çalamadı. 
Anlatabildim mi? Burada hakemlere ne demek isteniyor? 
Görme, duyma, yazma, bulaşma, karışma!.. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.