Hakem âleminde 2021 böyle geçti!

A -
A +

4 OCAK - "Operasyon devam ediyor. Cüneyt Çakır sana ne ya! Sana ne! Benim kimin hangi niyette olduğunu bilmediğimi zannetmesinler. Serdar Tatlı seni yollayacaklar!" (Rıdvan Dilmen / NTV)

15 OCAK - F.Bahçe-Kasımpaşa kupa maçında VAR'da görev yapan Erkan Özdamar, Aytaç'ın tekmesinde hakeme yardım etmediği için ligdeki Antalya-Trabzon maçı elinden alındı.

27 OCAK - Başakşehir-Trabzon (1-2) Süper Kupa 2020 finalini Yaşar Kemal Uğurlu yönetti.

4 ŞUBAT - "Hakemler Beşiktaş'ın önünü kesecek bir tavır ortaya koyarlarsa emin olun taş üstünde taş bırakmam, yer yerinden oynar" (Ahmet Nur Çebi / Beşiktaş Başkanı)

6 ŞUBAT - F.Bahçe-G.Saray (1-1) derbisinde Ozan Tufan'ın ağlara giden kafa topu VAR'dan ofsayt çıktı. Tartışmalar uzun süre devam etti.

10 ŞUBAT - Süper Lig gözlemci kadrosuna 7 yeni isim ilave edildi: Ali Uluyol, Ferhat Gündoğdu, Erbay Aldemir, F. Serkan Koçak, Mesut Çarık, Murat Türker, Tayfur Özkan.

5 MART - Rıdvan Dilmen, NTV'den ayrıldığını ve yorumculuk kariyerine nokta koyduğunu açıkladı.

6 MART - Kulüpler Birliği, MHK'nın yapısının hakemlerin atamalarından puanlama yöntemlerine kadar şeffaf ve hesap verilebilir bir yapıya kavuşturulmasını ve liyakati talep eden bir açıklama yaptı.

9 MART - Cüneyt Çakır, Şampiyonlar Ligi son 16 turu ikinci maçında Dortmund-Sevilla maçını yönetti.

20 MART - Eski MHK Başkanı Bülent Yavuz vefat etti.

24/31 MART - Halil Umut Meler, Macaristan'daki U21 Avrupa Şampiyonası'nda görev aldı.

4 NİSAN - 31. haftada oynanan Beşiktaş-F.Bahçe derbisinden sonra 32. haftadaki Kasımpaşa-Beşiktaş maçına da Halil Umut Meler tayin edildi.

17 NİSAN - Fırat Aydınus, 2 Kasım 2018'deki G.Saray-F.Bahçe derbisinden 30 ay sonra G.Saray maçı yönetebildi. (Göztepe-G.Saray 1-3)

21/24 Nisan - Mete Kalkavan 36. haftada G.Saray-Trabzon, 37. haftada Antalya-G.Saray maçına çıktı. Ligde üç gün arayla üst üste G.Saray maçı yönetti.

18 MAYIS - İzmir'deki Türkiye Kupası finalini (Antalya-Beşiktaş: 0-2) Ali Palabıyık yönetti.

26 MAYIS - 1. Lig Play-Off Finali'ndeki Altınordu-Altay (0-1) maçını Cüneyt Çakır yönetti.

28 MAYIS - 2. Lig Play-Off Finali'ndeki Kocaeli-Sakarya (4-0) maçını Halil Umut Meler yönetti.

15 HAZİRAN - Cüneyt Çakır, EURO 2020'de Macaristan-Portekiz (0-3) maçını yönetti.

21 HAZİRAN - Cüneyt Çakır, EURO 2020'de Ukrayna-Avusturya (0-1) maçını yönetti.

28 HAZİRAN - Cüneyt Çakır EURO 2020'nin son 16 turunda Hırvatistan-İspanya (3-5 uzatmalarda) maçını yöneterek turnuva tarihinde en fazla maç yöneten hakem olmayı başardı.

2 TEMMUZ - EURO 2020'de üç grup maçında gözlemcilik yapan Türk gözlemci Murat Ilgaz, çeyrek finalde de İsviçre-İspanya maçının gözlemcisiydi.


12 TEMMUZ - Klasmanlar açıklandı. Süper Lig ve 1. Lig hakemleri birbirinden ayrıldı. 25 Süper Lig, 22 1. Lig ve 7 VAR hakemi açıklandı.

23 TEMMUZ - Tahkim Kurulu, hakemlerin başvurularını toptan reddetti.

26 TEMMUZ - Eski hakem ve eski MHK Üyesi Yıldıray Arslan vefat etti.

1 EYLÜL - TSYD, MHK Başkanı Serdar Tatlı ve Jaap Uilenberg'i spor yazarlarını bilgilendirmek için ağırladı. Uilenberg ile Beşiktaş arasında tartışma çıktı.

4 EYLÜL - TFFHGD Genel Başkanlık seçiminde Abdurrahman Arıcı (285) ve Hamza Mısır (202) oy aldılar.

11 EYLÜL - Adana-Menemen maçında ev sahibi takımdan Berkan Fırat'ın ayağı rakibi tarafından kırıldı. Ambulans sahaya girdi, oyuncu hastaneye kaldırıldı, hakem Alper Akarsu sarı kartla yetindi.

12 EYLÜL - 1. Lig'deki A.Gücü-G.Birliği maçını Burak Pakkan yönetirken, eşi Gamze Durmuş Pakkan da 4. hakemliğini yaptı.

28 EYLÜL - Cüneyt Çakır Şampiyonlar Ligi'nde Milan-A. Madrid (1-2) maçını yönetti. (Şampiyonlar Ligi'nde üst üste 12. sezonu. 53. maçı)

28 EYLÜL - Trabzonspor, Halis Özkahya, MHK ve TFF hakkında çok sert bir yazılı açıklama yayınladı.

29 EYLÜL - Halil Umut Meler Şampiyonlar Ligi'nde Salzburg-Lille (2-1) maçını yönetti.

30 EYLÜL - Kulüpler Birliği, MHK yapısında değişiklik için çalışma başlattığını açıkladı.

1 EKİM - Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, Sivas maçı öncesi hakemler için "Bu saatten sonra hakem yönetimleri ile bizzat ilgileneceğim" dedi.

3 EKİM - Ç. Rize-G.Saray (2-3) maçının hakemleri 2021'i maç alamadan tamamladılar.

8 EKİM - Cüneyt Çakır, Dünya Kupası Elemelerinde Almanya-Romanya (2-1) maçını yönetti.

17 EKİM - F.Bahçe Başkanı Ali Koç, Trabzon maçı sonrası havalimanında bazı futbolcularla birlikte megafonla konuşma yaptı.

18 EKİM - TFF, yaptığı yazılı açıklamada "Hakemlik kurumu Türk futbolu için önemli bir kurumdur. Kurumları korumak herkesin görevidir ve eleştirirken dikkatli olunmalıdır." dedi.

19 EKİM - MHK'dan Metin Tokat ayrıldı, yerine Ferhat Gündoğdu getirildi.

21 EKİM - MHK Başkanı Serdar Tatlı ve kurulu istifa etti. (Ferhat Gündoğdu'nun kurul üyeliği 48 saat sürdü.)

27 EKİM - Ferhat Gündoğdu MHK Başkanı oldu. (Yunus Yıldırım, Ahmet Şahin, Sebahattin Şahin, Hakan Sivriservi, Kamil Abitoğlu, Nihat Mızrak, Hikmet Öksüzoğlu, Serdar Çakıroğlu)

28 EKİM - Aynı zamanda Ferhat Gündoğdu'nun da kayınpederi olan eski Hakem İşleri Müdürü Mustafa Çınar vefat etti.

4 KASIM - Cüneyt Çakır, yurt dışında 200. maçını yönetti. (Monaco-PSV)

5 KASIM - Halis Özkahya'nın yönettiği Gaziantep-Kasımpaşa maçında 9 dakika uzatma gösterildi. Hakem 90+4'te maçı bitirdi ve soyunma odasına gitti. Sahaya tekrar dönen hakem ve oyuncular kalan 5 dakikayı tamamladılar.

6 KASIM - Halis Özkahya hakemliği bırakma kararı aldı.

12 KASIM - VAR kadrosundaki Koray Gençerler, Mustafa Öğretmenoğlu ve Serkan Tokat seminere çağrılmadılar.

21 KASIM - Halil Umut Meler G.Saray-F.Bahçe derbisinden 48 saat sonra Şampiyonlar Ligi'nde D. Kiev-B. Münih maçını yönetti.

21 KASIM - G.Saray Başkanı Burak Elmas derbi sonrası, "Art niyetli bir hakem yönetimi vardı. Bize kart ve kartlar vermeye çalışan bir saha yönetimi vardı. Yarın TFF'ye gideceğim. Bu toplantıda MHK Başkanı'nın olmasını ve Halil Umut Meler'in hakem raporunun da olmasını isteyeceğim." dedi.

23 KASIM - Cüneyt Çakır Şampiyonlar Ligi'nde Sevilla-Wolfsburg maçını yönetti.

23 KASIM - G.Saray Başkanı Burak Elmas, derbinin hakemlerini şikâyet etmek için Riva'da TFF Başkanı ile görüştü.

24 KASIM - Kulüpler Birliği'nden 14 kulüp, ilk yarı bitinceye kadar 6 hafta hakemler hakkında konuşmama kararı aldı.

10 ARALIK - Eski MHK Üyesi Nihat Güner vefat etti. (Ufuk Özerten MHK'sında görev almıştı.)

15 ARALIK - FIFA 2022 hakem Listesi açıklandı. Cüneyt Çakır, Ali Palabıyık, Halil Umut Meler, Arda Kardeşler, Abdulkadir Bitigen, Yaşar Kemal Uğurlu, Zorbay Küçük. Halis Özkahya'nın yerine Zorbay Küçük girdi.

18 ARALIK - Cüneyt Çakır'dan sonra Halil Umut Meler'in de elit kategoride yer aldığı açıklandı.

19 ARALIK - 49 yaşından gün almış olan Fırat Aydınus, F.Bahçe-Beşiktaş derbisini yönetti.

29 ARALIK - "Seneye hakem hatası olmayacak. Bunu buradan müjdeliyorum" (Ahmet Nur Çebi)

31 ARALIK - Atletik teste sokulmadan Süper Lig kadrosuna üç hakem alındı: Kadir Sağlam (Ankara), Kürşad Filiz (İstanbul), Çağdaş Altay (İstanbul).

31 ARALIK - 1. Lig hakem kadrosuna 10 hakem alındı. Tarık Güldal (Adana), Eren Özyemişçioğlu (Aydın), Adnan Deniz Kayatepe (Balıkesir), Mehmet Türkmen (İstanbul), Ozan Ergün (İstanbul), Can Cengiz (İstanbul), Reşat Onur Coşkunses (İzmir), Âdem Cinek (Ordu), M. Ali Metoğlu (Rize), Yusuf Ziya Gündüz (Sivas).

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.