Ya rakip Malatya olmasaydı?

A -
A +

Ekim ayından bu yana hiç maç kazanamayan bir rakip! Ligin dibine demir atmışlar! Son 9 lig maçında sadece 3 puan toplayabilmiş bir Yeni Malatyaspor!
Kadro kaliteleri zaten belli! Bir de neredeyse ideal kadrolarının yarısından mahrum maça başlayabildiler. Maçtan önce Trabzonspor ile Yeni Malatyaspor arasında ancak bu kadar bir uçurum olabilirdi. Her şey Trabzonspor'dan yanaydı!
Bu maçta sürpriz; sezonun sürprizi olurdu!

Skor ve oyun kısır kaldı!
Bordo mavili takımdan beklenen coşku ve tempo maçta çok azdı. Nwakaeme, attırdığı gol dışında yoktu. Bakasetas kilitlenmişti. Ömür 'öldürücü paslar' atamadı. Hamsik, alan bulamadı.
Bunların mazereti olamaz! Trabzonspor ceza sahası dışından çok serbest vuruş kazandı! Verkaça giren, yerde kalıyordu! Ancak duran toplar netice vermiyordu. Yeni Malatyaspor beşli bir savunma ile skora hiç bakmadan haddini bilerek oynadı. "1-0 geriye düştüm. Biraz açık oynayalım" hiç demediler. Oyuna 0-0 gibi devam ettiler. Ve puan almış kadar oldular!

Trabzon'un hakeme ihtiyacı yok!
Henüz 5. dakika! Maçta tansiyonu yükseltecek hiçbir şey olmadı! Peres'in isteyerek ve bilerek sağ kolu dirseği ile karışık Hafez'in suratına vurdu. Niyeti asla iyi değildi.
Sarı kart çıkmadı! Faul bile çalınmadı!
Yeni Malatyasporlu oyuncunun yüzü dağıldı, kan revan... Net bir kırmızı karttı! Net bir VAR müdahalesi lâzımdı! Trabzonspor'un hakemlerin bu hoşgörülerine ihtiyacı yok!
Hele Peres'in de bunu yapmaya hiç hakkı yok!
Uzatmalarda Hüseyin’in, Malatyalı oyuncu Haqi’ye müdahalesi net penaltı. Hatta kırmızı kart bile düşünülebilir. Hakemler, ikinci yarıya çok kötü başladı!

MAÇIN ADAMI: Seyirci

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.