Şampiyonluk bir sezonda gelmedi!

A -
A +

Dün akşam; sahadaki futbolu konuşmanın ya da yazmanın bir anlamı yok. Trabzonspor'un tarihini yazanlar; 30 Nisan 2022 tarihine özel sayfalar ayıracaktır.
Bu şampiyonluk turunun atıldığı gece, 38 yıllık bir basınçın açığa çıkmasıdır. Üç büyükler diye bildiğimiz takımlar; bir şekilde kendilerini Süper Lig'de bulmuşlar ve hiç düşmemişler. Yani alt ligden çıkmış değiller.
Ama Trabzonspor, bir alt ligden bu lige şampiyon olup gelmiş ve bir daha hiç aşağı düşmemiş. Ve bunu başarabilen ligdeki tek takım!

Nokta transferler
Ve hep yarışın içinde olmuş. Defalarca ikinci olmuş. Bu sezon nokta transferler! Nokta bir teknik adam tercihi. Modern bir stat. Dünyanın her yerindeki taraftarı, şimdiye kadar hiç olmayan bir bütünlük ve inanç ortaya koydu. Oyunculardaki aidiyet duygusu tamdı. Abdullah Avcı önemli krizleri çok iyi yönetti. Taraftarı hedefe kilitlettirdi.

Sabır zaferi getirdi

Oyuncu grubu centilmendi. İşine odaklandı. Tek korkum ve endişem; aman bu başarıyı paylaşırken bir tatsızlık çıkmasın. Geride kalan 38 yılda çok canı yanan başkanlar, teknik adamlar ve futbolcular gördük. Nice efsane oyuncular, şampiyonluk yaşayamadı. Netice; bu şampiyonluğun temeli geçen yıl atılmıştır. Başkana, teknik kadroya ve oyuncu grubuna gösterilen sabır bugün bu turu attırmıştır.  Bu yapı bir kriz yaşamazsa; birkaç yıl da bu ligi domine edeceklerdir.

MAÇIN ADAMI: Tartışmasız seyirci

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.