Göçmenler ülke kursaydı 272 milyon nüfusu olurdu

A -
A +

Pek çok insan iş, eğitim veya aile için ülkeleri değiştirir. Bununla birlikte, iklim değişikliği, çatışma veya ekonomik istikrarsızlık sebebiyle de insanlar yerlerini değiştirebiliyor. Birleşmiş Milletler (BM) Nüfus Bölümü verilerine göre 2020’de 272 milyon göçmen vardı ve bu küresel nüfusun %3,5’ini oluşturuyordu. BM göçmeni, doğduğu ülkeden başka bir ülkede bir yıl veya daha uzun süredir yaşayan kişi olarak tanımlıyor. Yabancı işçiler, uluslararası öğrenciler ve mülteciler bu kategoride değerlendiriliyor.

SAYI OLARAK ABD, YÜZDE OLARAK BAE

Amerika Birleşik Devletleri, şu anda ülke nüfusunun %15’ini oluşturan en fazla sayıda göçmene (50 milyonun üzerinde) ev sahipliği yapıyor. Çoğu gelişmiş ekonomide olduğu gibi, göç ve doğurganlık oranlarındaki düşüşü de engelliyor. Son 30 yılda BAE, 2020 yılında nüfusunun %88’i göçmen olarak tanımlanarak, ülkeye göre en yüksek göçe sahip ülke oldu. Ülke, komşu ülkeler arasında kişi başına en yüksek GSYİH’ya sahip ülke ve birçok göçmen işçiyi çekiyor. Bu arada Güney Kore, son otuz yılda göçmenlerde en büyük nispi artışı gördü. Dünyadaki en düşük doğurganlık oranı ve yaşlanan bir nüfusla karşı karşıya olan ülke, resmî bir misafir işçi programı ve kalıcı yabancı sakinler için yerel oy hakları dâhil olmak üzere göçü teşvik etmek için politika reformlarını yürürlüğe koydu.

Göçün ülkeye göre ülke nüfusunun yüzdesi olarak dağılımı ise şöyle;

RESMİN BÜYÜK HALİ İÇİN GÖRSELE TIKLAYIN

Göçmenler ülke kursaydı 272 milyon nüfusu olurdu

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.