6’lı masadan bir hikâye çıkar mı?

A -
A +

Diyelim, sizin dediğiniz oldu. Ortak mutabakata vardınız ve bir protokol imzaladınız. Ortak aday gösterdiğiniz ve seçilmesi için destek verdiğiniz kişi de cumhurbaşkanı oldu.

İmza altına aldığınız protokolü desteğinizle seçilen cumhurbaşkanına da kabul ettirdiniz. Artık söz konusu cumhurbaşkanı anayasaya göre değil de sizin belirlediğiniz kriterlere göre hareket edecek. Yani davul onda tokmak sizde (6+1) olacak.

Çok detaya girmeden, bir çırpıda aklımıza gelen soruları soralım o zaman. İktidar olduğunuzda bugün Türkiye’nin önünde olan konularla ilgili nasıl hareket edeceksiniz?

Hadi birlikte anlamaya çalışalım.

Aşağıdaki ana konularda kim belirleyici olacak? Hangi görüş baskın gelecek?

 

Ekonomi

 

Küreselcilere mesaj veren Deva Partili Ali Babacan mı, yoksa şirketlere el koymaktan bahseden CHP’li Selin Sayek Böke mi?

 

Terörle mücadele

 

Kalbi HDP’de kendi CHP’de olan Sezgin Tanrıkulu mu, yoksa milliyetçi çizgiden gelen İyi Partili Musavat Dervişoğlu mu?

 

Savunma sanayii

 

İHA/SİHA/TİHA’nın adını duyunca krize giren CHP’li Sezgin Tanrıkulu mu, yoksa milliyetçi retoriği ustalıkla kullanan İyi Partili Yavuz Ağıralioğlu mu?

 

Kültür politikası

 

Rahmetli Necmettin Erbakan’ın yılmaz takipçisi olduğunu söyleyen Saadet Partili Temel Karamollaoğlu mu, yoksa CHP’li Canan Kaftancıoğlu mu?

 

Tezkere

 

Son iki sınır ötesi tezkereye “Hayır” oyu vererek HDP ile aynı çizgide buluşan CHP mi, yoksa Cumhur İttifakı ile “Evet” oyu kullanan İyi Parti mi?

 

Dış politika

 

Geçmişte başbakanlık, dışişleri bakanlığı ve dış politika danışmanlığı yapan Gelecek Partili Ahmet Davutoğlu mu, yoksa Türkiye’nin her haklı davasını sulandırmaya çalışan CHP’li Ünal Çeviköz mü? İnsaflı davranarak CHP’li Yalım Eralp demiyorum!

Kılıçdaroğlu dış politikada 180 derece değişikliğe giderken, masadaki sağ partiler buna evet diyecekler mi??

 

Suriye politikası

 

Suriye konusunda Hillary Clinton’la iyi anlaşan(!) Gelecek Partili Ahmet Davutoğlu mu, yoksa Şam ile görüşeceğiz diyen CHP’li Kemal Kılıçdaroğlu mu? CHP’li Aytuğ Atıcı mı?

 

Göçmen/Sığınmacı politikası

 

Kayserili pazarlığı(!) yaparak Avrupa Birliği ile 18 Mart Mutabakatını (2016) imzalayan Gelecek Partili Davutoğlu mu, yoksa her fırsatta sığınmacıları/göçmenleri ülkelerine göndereceğiz diyen İyi Partililer mi, CHP’liler mi?

 

İsveç ve Finlandiya’nın NATO üyeliği

 

Türkiye’nin yaklaşımını haklı bulan İyi Partililer mi, yoksa “engin dış politika deneyimini” Türkiye’nin haklı davalarını sulandırmak için kullanan, Türkiye düşmanlarını/karşıtlarını heyecanlandıran açıklamalar yapan Ünal Çeviköz mü?

 

FETÖ ile mücadele

 

FETÖ mağduru olan CHP’li Mustafa Balbay mı, Dursun Çiçek mi, yoksa Deva Partili Mustafa Yeneroğlu mu, HDP’li Ömer Faruk Gergerlioğlu mu, CHP’li Yüksel Taşkın mı, Kemal Kılıçdaroğlu mu?

 

Toplumsal cinsiyet

 

Gündeme geldiği andan itibaren İstanbul Sözleşmesine karşı çıkan ve bu konuda AK Parti’ye ağır eleştiriler getiren Saadet Partisi mi, yoksa CHP mi, İyi Parti mi? İyi Partili Bahadır Erdem mi?

 

Kayyum konusu

 

Neredeyse her hafta grup toplantısında Selahattin Demirtaş güzellemesi yapan CHP mi, yoksa milliyetçilik vurgusunu öne çıkarmaya çalışan İyi Parti mi?

HDP’lileri mutlu edecek adımları atmaya bayılan Ekrem İmamoğlu mu, yoksa zaman zaman net olmayan tavırlarıyla HDP’lilerin tepkisini çeken Mansur Yavaş mı?

Kim?

Sorular bizden.

Cevaplamak sizden.

Takdir milletten…

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.