Türkiye’de aydın kimdir?

A -
A +

Türkiye’de aydın kimdir? Yeniden tarif muhtaç olandır. Sadece isminin önündeki unvanlarıyla, diplomalarıyla tarifinde yetinilmeyendir.


Aydın zor zamanların adamıdır. Yol göstericidir. Işık saçandır. İlham verendir. Sorumluluk taşıyandır. Gerçeği örtmeyen, çifte standarda, ikiyüzlülüğe geçit vermeyendir.

Merttir, dik durandır, kalemi, zihni ele geçirilemeyen doğru bildiğini ortaya koyandır.

Dünyayı tanıyandır. Akla karayı en iyi seçendir. Algılara değil gerçeklere sarılandır. Halkı aldatmayandır. Çok çalışandır. Değer üretendir. Kıymet bilendir. Kafa yorandır. Fikir sahibidir. Mazlumla zalimi ayırabilen, küresel efendilerin oyuncağı olmayan, devşirilemeyen, boyun eğmeyendir. Güçlünün değil haklının yanında olandır. Mazlumların umudu, zalimlerin hasmıdır. Hakkı, hukuku, adaleti demokrasinin esası sayandır. Kurda kuşa yem olmayan, halkına ve toprağına sımsıkı sarılandır.

Küresel sömürüye, haksızlığa direnen, küresel çıkarların uzantısı olmayan, mızrak ucu yapılamayan, ülkesine ve milletine ihanet etmeyendir. Kalp gözleri açık olan, yüreğiyle zihni birlikte işleyendir. Halkına tepeden bakmayan, onun değerleriyle hemhal olandır. Sahici ve samimi olandır. Sahteliğe, maskeliliğe meyletmeyendir. Barış demokrasi insan hakları gibi kavram ve değerleri yozlaştırmayan, maske işlevine dönüştürmeyen, şiddetin, terörün örtüsü yapmayandır. İftiradan uzak, spekülasyon yapmayandır. Yaşadığı toprakların inancına, bereketine, kültürüne ve değerlerine sımsıkı sarılan, millet iradesini esas alandır.

Başkalarının acısını hissedebilendir. Cesur olandır. Dar birey çıkarlarını ülkesinin ve milletinin çıkarlarının önüne koymayan, özgüvenini yitirmeyendir. Umut üreten, kimseyi ötekileştirmeyen, dışlamayan, kimlikleri ayrıştırmayandır. Kin ve nefret taşımayan, Anadolu topraklarında kirin, pasın tutmayacağına inanandır. Sahte barış söylemleriyle huzuru, barışı, kardeşliği kurşunlatmayandır. Terörün ve terör örgütlerinin oyununa gelmeyen, maşası olmayan, olana da göz yummayandır.

Memleket meselesine duyarlı, bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın demeyendi. Zorluklara göğüs geren, direncini, inancını ve kararlılığını hiçbir koşulda yitirmeyendir.

Dünyanın haksızlık odaklarını tanıyan, tanıtan ve sorgulayandır. Zalimlere seyirci, mazlumlarla duyarsız kalanlara karşı, dünyanın beşten büyük olduğunu, zulme boyun eğilemeyeceğini haykırandır. Korkmayandır. Yılmayandır. Kefeniyle yola çıkandır. Önü olandır. Tarih yazandır. Başkalarının gündeminin esiri değil, belirleyenidir. Başkalarının uzantısı olmayan, ülkesine, insanına güvenen, en zor zamanda bile Anadolu’dan umut kesilmeyeceğine yürekten inanandır. Anadolu’nun mayasına, sentezine güvenen ve Anadolu’yu vatan yapan Alpaslan ve Eyyubi’nin kemiklerini sızlatmayandır. Ayrışmayan, ayrıştırmayan, taşına toprağına, havasına, suyuna sevdalı, başkalarının çıkarları adına ülkesine ve milletine ihanet etmeyendir. Ülkesine ve milletine zarar veren ayrımsız tüm vesayet kurumlarına ve şebekelerine karşı olandır. Devletin içinde kümelenmiş derini, paraleli tüm ihanet şebekelerine karşı yılmadan mücadele edendir. Millet iradesine yapılan her müdahaleye, darbeye, tezgâha karşı dimdik durandır. Komşusu açsa tok yatmayandır. Kimsesizlerin kimsesi olandır. Türkiye’yi Türkiye’den yöneten, ülkenin ve milletin istiklali, istikrarı ve istikbali için gözünü kırpmadan mücadele edebilendir.

Yılmayandır yorulmayandır. Ülkesine hizmet aşkıyla bağlanandır. Dava adamıdır. Vefa abidesidir.

Terörün insanlık suçu olduğunu unutmayandır. Terör örgütlerinin her türlü uzantılarına ve maşalarına karşı mücadelenin neferi olandır. Küresel baronların tezgâhlarını boşa çıkaran, halkları, mazlum milletleri birbirine düşmanlaştıran şer odaklarının oyununa gelmeyendir. Suriye’de Irak’ta baskıcı rejimlere, kukla yönetimlere, eli kanlı iktidar sahiplerine karşı mazlumlardan yana tavır alabilendir.

Zalimlerin zulmünden evini, yurdunu terk eden sığınmacılara bir nefes olabilendir. Ülkesini başkalarına karalamayan, kötülemeyen, gammazlamayandır. Başı sıkışınca dış müdahaleye bel bağlayan, teslimiyete her an hazır karakterleri bünyesinden atabilendir. Küresel çıkarlara hizmet için boynuna kement geçirilemeyendir. Kimsenin oyuncağı olmayan, şahsiyetli ve haysiyetli kimlik taşıyandır.

İsminin önündeki taşıdığı unvanlarla değil, içerdiği bilgi ve donanımıyla, taşıdığı ve ürettiği değerleriyle, bilgeliğiyle aydın olmayı hak edebilendir. Bu ülkeye ve milletine her daim borçlu olduğunu unutmayandır. Memleketi aleyhine hiçbir kuvvetin iş yaptıramadığı, vatanı, milleti, ülkesi ve devleti, inancı, değerleri, kültürü söz konusu olduğunda gözü hiçbir şey görmeyendir. İdeolojik körlüğe kapılmadan, özü sözü bir olan, iftiradan, riyadan uzak durandır.

İfade özgürlüğü kılıfı altında terör propagandasına tepki duyan ve onu kıyasıya fikirleriyle etkisizleştirendir.

Kısacası; Türkiye’de gerçek aydın kendi olandır. Taklitçi olmayan, kendi benliğini, milletinin ve ülkesinin varlığını sonsuza kadar koruyabilendir...
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.