BÜYÜK BAŞARI

A -
A +
Nurol İnşaat mensubu 3 mühendis, 1 muhasebeci ve 14 işçimiz, 2 Eylül 2015 günü Bağdat'ın Sadr bölgesi Habibiye Mahallesi'nde inşa edilmekte olan stadyumdan kendilerine "Ölüm Mangası" diyen Şii bir grup tarafından kaçırıldılar. Şantiyedeki mahalli güvenlik personeli bir gün sonra elleri-ayakları bağlı vaziyette bulunmuşlardı.
Şii haydutlar, olaydan dokuz gün sonra bir video yayınladılar. Taleplerini şöylece sıralıyorlardı:
-Kürt petrol ihracatı, Türkiye üzerinden yapılmasın!
-Ceyş'ül Feth'in Suriye'nin Fua ve Kefreyya'daki kuşatmaları kaldırılsın!
-Türkiye'den Irak'a silahlı şahıslar girmesin!
Kaçırma üzerine Irak Şiileri lideri Ayetullah Ali Sistani, bir yazılı açıklama neşrederek Şiiliğe ve İslama zarar veren bu eylemin bitirilmesini istedi. Şii din adamı Mukteda es Sadr da hadiseyi DAEŞ eylemlerine benzeterek rehineler serbest bırakılsın, dedi.
Kaçırılma hadisesi duyulunca Dışişlerimiz, Bağdat Büyükelçiliğimiz ve bölgede aslanlar gibi çalışan istihbarat elemanlarımız, Irak hükümetiyle irtibata geçti. Temaslar devam ederken dışarıya haber sızdırılmadı. Böylece 16 Eylül'de iki vatandaşımız, 30 Eylül sabahında da diğer 16 vatandaşımız kurtarıldılar. "Kurtarıldılar" kelimesine itiraz edenler olabilir. Hakikaten bir baskın yapılarak kurtarılma olmadı. Serbest bırakıldılar. Ama her ne olursa olsun, hayatları kurtuldu. Önemli olan sonuçtur! Bunun ne demek olduğunu bir aya yakın rehine hayatı yaşayan mağdur vatandaşlarımızla onların burada bayramı mahzun halde geçiren ailelerine sormak lazım.
Elde edilen, elbette iktidarın başarısıdır. Fakat iktidar, o başarıyı devleti namına kazanmış, milleti sevindirmiştir. Haddini aşan talepleri dayatan eylemde belli ki üçüncü bir devletin ajan grubu olan o fanatik haydutları ikna için mahalli nüfuz unsurlar da kullanılarak güzel bir sonuç elde edilmiştir.
Dikkat edileceği gibi uçak kaçırılması dahil benzeri olayların tamamında emniyetimiz, istihbaratımız, askerimiz, hariciyemiz hep muvaffak oldular. Musul Konsolosluğu personelinin sağ-salim kurtulmaları herhalde hafızlardadır. Böylesi durumlarda çok devletin nasıl bir hüsrana uğradığı hatırlanıyor olmalı.
Buna rağmen Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti muhalefetinden de öte kini kendilerini perişan etmiş olan üstelik de aydın yaftalı bazı kimseler, mes'eleyi muvazaa iddiasıyla tiyatrolaştırmaya tevessül ederlerse şaşmamalı. "İşçiler anlaşmalı şekilde kaçırıldı, maksat seçim öncesi bıraktırıp iktidara puan toplamaktı!" diyebilirler. Bu hastalıklı görüş sahipleri, şu an devam etmekte olan terörle mücadelemizi bile benzer yorumlarla akıl mantık almaz tarzda çarpıtmaktalar. Öyle ki yarın Kandil'de örgüt liderlerinden birkaçı yakalanıp getirilse bunu dahi aynı zehirlenmiş anlayışla yorumlarlar...
Hürriyetlerine, ailelerine kavuşan 18 kardeşimize geçmiş olsun diyoruz. Vatanınıza hoş geldiniz! Bu kurtarma ameliyesinde emeği geçen herkese teşekkür ederiz. Ayrıca daha evvel kurtarma operasyonu düzenlendiğinde şehit düşen Iraklı iki askere de rahmetler dileriz.
Yürekleriyle zihinleri zehirli ihtiraslarla sarıp sarmalanmış, kinlerinin zebunu yarım aydınlara gelince... O zavallılara Allah acısın. Asla temenni etmeyiz ama onlar, ancak başlarına benzer bir felaket geldiğinde bu yazıyı anlarlar.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.