ZAMANI OKUMAK

A -
A +
Bilindiği gibi UK/Birleşik Krallığın, gerçek ifadesiyle İngiltere'nin "Commonwealth of nations" adıyla İngiliz Milletler Topluluğu vardır. Bunlar Kanada, Avustralya, Yeni Zelanda vs.dir... Londra’ya daha yerinde bir ifadeyle Kraliçeye sıkı sıkıya bağlıdırlar. Resmî dil İngilizcedir. Bazılarının bayrağında İngiliz bayrağından izler vardır. En mühimi devlet başkanları yoktur. "Genel vali" unvanıyla kraliçenin temsilcisi bir kişi, vesayet altındaki bu devletlerin başındadır. Kraliçenin portresi, buralarda hükümdardır.
Bir de Güney Afrika, Hindistan, Pakistan, Suudi Arabistan ve benzerleri var. Bunlardan bazılarında resmî dil İngilizcedir, bazılarında ikinci resmî dildir. Esasında bağımsız devletler olsalar da bu müstakillik İngiltere’nin çizdiği sınırlara kadardır.  İngiltere, Türkiye'yi de bu ikinci sınıfta var sayma ihtirasını hiç kaybetmedi.
Bunun sebebi şudur:
Burada adı geçen devletler dahil bir çok devleti I. Dünya Harbi sonrasında imparatorluklar yıkarak kendisi şekillendirip kurdu. Bunu Türkiye için de böyle görmektedir. Kendini arka planda pazarlıkların esas iradesi olarak telakki etmektedir. Hâl bu olunca Lozan imâsıyla Ankara'nın sınırı aşmamasını istiyor. İngiltere, bugün olmuş  Cihan Devleti üstünlüğünü ABD'ye kaptırmanın ezikliğini unutmuş değildir. Bu yüzden ne kadar dost, müttefik ve yakın olsalar da İngiliz  zihniyeti hâlâ eski sömürgesiyle üstü örtülü bir mücadele içindedir. DAEŞ'i Amerika’ya rağmen bölgeye İngiltere musallat etmiştir.
Bugün dünyada 1920 öncesi imparatorlukların kavgası, kaldığı yerden yeniden başlamıştır. 1920 Öncesi hakim ve hasım devletler Osmanlı Türkiyesi, Çarlık Rusyası, İngiltere, Almanya ve Fransa ve Avusturya-Macaristan'dır.
Bunlara yirminci asrın ilk çeyreğinde SSCB  ve ikinci yarı şafağında  ABD eklenmiştir. Bu ikiden yalnızca ABD yeni bir yapıdır. Sovyetler, Rusya'nın ideolojik değişim geçirmesidir. Yirminci asrın ikinci yarısının 40 yılı "Soğuk Savaş" denilen yer yer sahi, yer yer de tiyatroluk bir mücadele süreciyle bu iki "imparatorluk" arasında geçti. Çarlık İmparatorluğu dağılırken yerini bu defa bir Kızıl İmparatorluğa bırakmıştı.
Rusların imparatorluktan mahrum hayatları 1990-2000 arasında sadece 10 yıldır. Gorbaçov, Kızıl İmparatorluğun çökmekte olduğunu fark edince safra bıraktı ve devleti tek ırka dayalı fakat küçük Rusya olmaktan kurtardı. İki binden sonraysa Putin, yeni Çarlık Rusyasının ayağa kalkmasına yol verdi. Çarlık Rusyası, Kızıl Rusya olarak isim değiştirip hükümranlığını en sert şekliyle uygularken kuruluş Türkiyesi mazisini inkâr etmiş ve onu düşüncesizce karalamıştı. 14 Mayıs 1950'de başlayan Türk uyanışı, arada darbelerle inkıtalar yaşansa bile 3 Kasım 2002 itibariyle coşkun bir dirilişe döndü. Yeni Türkiye, Yeniden Osmanlıdır. Bu harita içerde okunamazsa bile Londra ve benzeri merkezlerde çok net okunmaktadır. Bugün Osmanlı Türkiyesi, Çarlık Rusyası, kraliçe İngilteresi, kayzer Almanyası, Fransa ve yeni güç ABD, Balkanlarda, Kafkaslarda, Afrika'da, Orta Asya'da ve Orta Doğu'da tekrar mücadele halindeler.
Sömürgeciler, petrol başta olmak üzere bu iklimlerin mazlum topraklarını yer altı ve yer üstüyle talan etmeye çalışırken Osmanlı Türkiyesi oyun bozup oyun kurmaktadır.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.