MURAT ÜLKER'İN MUVAFFAKİYETİNDEKİ SEBEPLER

A -
A +
Sn Murat Ülker'i evvelden tanırız. Hatta babaları merhum Sabri Ülker Bey'i de tanırdık. Ama; Hadisi şerifte ifade buyurulduğu gibi bir insan, en iyi akçeli işlerle seyahatte tanınır:
Geçen Perşembe günü Murat Ülker, Yıldız Holding ve Pladis şirketinin en üst seviyedeki idarecileriyle beraber Karaman'a Pladis'le Hak İş'e bağlı Özgıda İş Sendikası'nın müştereken verdikleri iftara gidip burada alınteri mensuplarıyla birlikte  fabrika bahçesinde aynı sofrayı paylaştık. Güzel ve kucaklayıcı konuşmalar oldu. Hak İş Sendikası başkanı Mahmut Aslan'ın konuşmasını ise iş barışı adına duvara asılacak cinsten bulduk...
Bir ailenin soy isminden Ülker, ondan Yıldız ve Yıldız'dan da Pladis markasının doğduğunu;  Yıldız Holding'in sahibi olduğu yerli ve yabancı bazı isimleri Latince "Yıldız" kelimesinden türetilmiş Pladis çatısı altında birleştirerek Londra'da dünya ligine çıktığını her yerde okumak mümkündür.
Biz, bu ticari, sınai ve endüstriyel gelişmeyi daha farklı bir cepheden ele alacağız. Eğer; Sabri Bey merhumun 3 kişiyle başladığı işi Ülker'leştirerek on binlerin çalıştığı bir işletme çapına kavuşturup bayrağı Murat Ülker'e devretmesi bir başarıysa, Murat Ülker de kardeşi Ali Ülker, aile mensupları mesai arkadaşlarıyla el ele vererek çalışan sayısını 50 bine yükseltip şirketi daha bir Yıldızlaştırması da bir başarıysa ve gıda, çikolata ve bisküvi iş kolunda dünyanın bir numaralı markalarını satın alıp bunları yerli markalarla Pladis'e tırmanıp Londra'da iş tutmak da keza başarıysa bu başarıların insan özelinde sebep ve sırlarını tahkik, tetkik, tahlil ve teslim etmek gerekir...
Karaman'a gidip gelirken Murat Ülker'le yan yanaydık. Her şeyi konuştuk, iş hayatını, gündelik hayatını, aile hayatını, babasını, aile mazisini ve daha bir çok şeyi. Bu konuşmalar, dinlemelerimiz ve gözlemlerimizle O'nun muvaffakiyetindeki sebepleri tesbit etmiş olduk. Bunları, hakkı teslim ve mevzua çalışma niyetinde olanlara yardımcı olmak adına şöylece sıralayabiliriz:
1-Murat Ülker'in bizzat ifade ettiği gibi "işini kendisinden daha iyi bilenlerle çalışması". Kendisinden daha kabiliyetli insanlarla çalışacak kadar zeki ve medeni cesaret sahibi. Nitekim ekibini yetkin, görgülü ve saygılı bulduk.
2-Kul hakkına titizlik göstermesi. "İş yerinde sendikalaşmayı ben teşvik ettim" dedikten sonra işçilerin her zaman haklarını ferden arayamayacakları keyfiyetinden hareketle bir temel ve iki dünyayı alakadar eden mes'eleye "yoksa kul hakkı geçer" diyerek bilhassa özen göstermesi.
3-Tevazuu. İşçilerle konuşurken samimi bir alçak gönüllük ve arkadaş havasındaydı. Bu sırada rol yapmıyordu. Sadeydi ve bunun üslubu olduğu belliydi.
4-Çok çalışması. Dünyanın hemen her memleketine ayak basmış. Böylece bir çok ülkede üretim yapıp 74 ülkeye ihracat gerçekleştirmekte. "Bu uçak bana senede iki aylık iş günü kazandırmakta. Gündüz pilotlar, gece biz uyuyoruz" diyor.
Ayrıca tabiat düşkünü ve 20 metreye kadar dalabilen gözü pek bir yüzücü.
5-Aslına, inancına, ameline sadakat ve vefa sahibi olması. "Burası benim vatanım; vatanımı bırakıp bir yere gitmeyi düşünemem" demekte.
6-Aidiyetiyle barışıklığı, "Ben Müslümanım!" Cümlesi, bazı söylediklerinde gerekçe hükmünde. Ezeli ve ebedi olan mutlak Melik'ül Mülk'ün verdiği emaneti yerli yerince kullanma şuurundaki uyanıklık, başarı zincirindeki son halkadır.
Sayılarının çoğalması, ülkemizin zenginleşmesi olacaktır.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.