15/16 Temmuz gecesinde ne yaptım?

A -
A +

Mahalli medya mes'elelerinin konuşulduğu bir toplantı için Orta Anadolu'dayım.

Program, dolu dolu geçiyordu. 16 Temmuz Cuma akşamı  Saat 21 gibi otele gelebildim. Bir saat kadar sonra sosyal medyaya baktım. Bu arada bana tweetler de gelmeye başladı. Boğaz Köprülerinde  jandarma görüldüğü söyleniyor, darbe iddiaları haber veriliyordu. Biz, önce çok ciddi bir terör ihbarını düşündük. Darbe niçin akşam 23'de olsundu? Boğaz köprüleri hem de niçin tek yönlü kapatılsındı? Kendisi de terör mağduru olan Fransa, bizdeki sefaretini vs de kapattığına göre büyük bir terör saldırısı ihbarı alınmış,  jandarma da tankıyla tüfeğiyle yardıma çağrılmıştı. Jandarma neticede İçişleri Bakanlığı'na bağlı askerî polis değil miydi?
22.31-22.53 arası olayı, Ankara ve İstanbul'u da arayarak anlamaya çalıştım. Kimse çok fazla bir şey bilmiyordu.
Bu arada garip bir şekilde tanklar, köprülerle hava meydanlarına giriyordu. Araştırmaya devam ettik. Biraz sonra olayın mahiyeti çözülmüştü. Uçaklar uçuyor, silahlar sıkılıyordu. Hadise netti. Paralel Terör Örgütü, darbeye kalkışmıştı.
Bu arada  telefonla arayan dostlarımız, bulunduğumuz oteli terk ederek adres değiştirmemizi  ısrarla istediler. Biz ise  Gezi Kalkışması'nda yaptığımızı yapmaya karar verdik. Geçtik klavyenin başına ve sosyal medyadan yayına başladık...
Ertesi Cumartesi günü akşama kadar sürekli uyanık kalarak yayın yaptık.
Bu hafta  boyunca bu darbe teşebbüsünü işleme niyetindeyiz. Bugünse tarihe mal olan  15/16 Temmuz 2016 gecesi neler yazdığımızı  saat saat bazılarını naklederek sizlerle paylaşmak istedik:
...
00.51: Seçimle iş başına gelmiş Cumhurbaşkanının, Seçimle iş başına gelmiş Hükümetin ve demokrasinin yanında, her türlü darbenin karşısındayız.
...
00.54: Bu isyan, inşallah bastırılacak, sonrası da  çok güzel olacak. Sonrasında esaslı bir temizlik yapılacak.
...
02.08: II. Talat Aydemir vak'ası bastırılacaktır. Tanklar, havalimanı önünden çekilmeye başladı. Bir kaç saate kadar her yerden çekilmeye mecbur kalacaklar.
Millet, haddini bilmezleri mağlup edecektir.
...
01.16: Vatandaş, Vatan Caddesi'nde tankın üstüne çıkarak darbe müteşebbisinin elinden silahını almıştır. Tanklar, arkalarına bakmadan kaçıyorlar.
...
02.14: Darbe çapulculuğuna karşı cesaretle yayın yapan tv kanallarını tebrik ediyoruz.
...
02.41: Korsan bildiri, paçavraya dönmüştür. Hukuk, yarın cuntacı teröristlere hesap sormaya başlayacaktır.
...
03.05: Aziz milletim, İstiklal Harbi ruhuyla TBMM önünde kenetlen ve TRT'ye sahip çıktığın gibi yüce meclisine de sahip çık!
..,
03.08: Cuntacıların yayın hürriyetini gasbettiği,  TRT'ye geçmiş olsun. Gazi TRT yayınlarınla bu hainliğin hesabını sormalısın.
....
03.17: Manşet Şudur: "HALK, CUNTACILARA DARBE YAPTI!"
..
07.17: Aşağılık cuntacılar, dünya önünde rezil ve kepaze oldular.  Suçları çok büyüktür; ceza kanunu ağırlaştırılmış müebbet ceza verilmesini emretmektedir.
....
09.24: Millete, devlete, millî iradeye, huzurumuza, kalkınmamıza darbe vurmaya kalkışan cuntacılar, emekli yapılmamalı, sür'atli bir yargılamayla meslekten ihraç edilerek mahkûm edilmelidir.
.....
09.26: Artık Paralel Örgüt'ün inlerine girmek yetmez; bu örgütün kılcal damarlarına kadar nüfuz edip  her sahadan kazımalıdır.
...
09.55: Cesaret ve kararlılık çok önemli. CB Tayyip  Erdoğan, tv'lerle telefon bağlantıları yapıp halkı sokağa çağırdıktan sonra İstanbul'a gelmese, Başbakan  Binali Yıldırım  da pasif kalsaydı  ya netice alınamaz veya  çok kan dökülürdü.
....
19.43: Allah'ın  aziz ettiğini kimse zelil edemez. Allah'ın zelil ettiğini de kimse aziz edemez.
....
19.45: Bundan böyle ABD  için ‘Sahte Mehdi'nin son kullanma tarihi bitmiştir. İki ihtimal  olabilir. Ya  dışarıya gönderir, ya iade eder veya iki ay gibi bir zaman içinde kalp  krizi"nden gider.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.