BAŞKAN OBAMA'YA AÇIK MEKTUP

A -
A +
Sn. Başkan,
Başkanlık günlerinizdeki son aylara girmiş bulunmaktasınız. 8 yıllık görev sürenizde ne kadar başarılı olup olmadığınızı tarih yazacaktır. Biz, şimdiden şu kadarını kaydedebiliriz. Selefiniz G.W. Bush zamanında Türk-Amerikan dostluğu, yerlerde sürünüyordu. Amerikan muhalefeti, Türkiye'de hiç görülmedik biçimde artmıştı. Bunun sebebi, sn Bush'un yanlış uygulamalarıydı. II. Körfez Harekâtı'nın bizzat G.W. Bush tarafından "Haçlı Seferi" olarak dünyaya ilân edilmesi, bir kaç Türk askerinin başına çuval geçirilmesi, Irak halkına reva görülen muameleler, Ebu Gureyb ve Guantanamo cezaevlerindeki işkenceler misallerden bir kaçıdır.
Bu uygulamalardan dolayı Türk Amerikan dostluğu can çekişiyordu. Tam bu seyirde sizin döneminiz başladı. Türkiye'de de yeni bir iktidar iş başına gelmişti. Karşılıklı müsbet adımlarla münasebetler iyileştirildi. Ancak ikinci Başkanlık döneminizin şu son aylarında bu dostluk tekrar yıkılma sürecine girmiştir:
15/16 Temmuz darbe teşebbüsü, halkın oyu ile seçilmiş bir Cumhurbaşkanına, halkın oyu ile seçilmiş bir Hükûmete ve milletin tamamına karşı yapılmıştır. Hâdise, Ordu içinden çıkan cuntacı terörist bir grubun işlediği kanlı bir isyan ve ihanet hareketidir.
Bu ihanet, Türk halkının her fikirden mensubunun jetlere, helikopterlere, tanklara, kurşun ve bombalara rağmen Cumhurbaşkanının çağrısı üzerine meydanlara inerek ölümü pahasına destanlar yazmasıyla geri püskürtülerek darbeciler, adalete teslim edilmiştir.
Türkiye, bu ihaneti yaşar, evlâtlarını kaybederken Batılı dostlarından, AB'den; AK'den, NATO mensuplarından, hiç bir yardım, destek, teselli ve tâziye mesaj ve ziyareti görmemiştir. Bunlara ABD de dahildir. Hatta o gece 02'ye kadar zât-ı âliniz en fazla "taraflara itidal tavsiye ediyoruz" diyebildiniz.
Sn Başkan, siz Nobel Barış Ödülü almış bir devlet adamısınız. Meşru bir idareye karşı devletin uçak, tank ve silahlarını gasp ederek millete doğrultan câniler, nasıl olur da eşit taraf olur? El Kaide, DAEŞ vs size eşit taraf mıdır?
Şu rakamlara lütfen bir bakınız. Bu gazi ve şehîd tablosu son derecede ibret vericidir:
237 şehîdin 170'i sivil vatandaştır. Ev hanımı, memur, talebe, esnaf, emekli gibi insanlar.  2 bin 191 gazimizin 2 bin 30'u yine silahsız sivil vatandaşlardır. Darbeci terörist katiller, bu vatandaşların başına bomba yağdırmış, üstlerine tankları sürmüştür. Bir şehidin vücudundan 50 mermi çıkması her şeyi anlatmaya yetmez mi?
Hangi  taraflar ve hangi itidalden söz edilebilir?
Fakat bu sözden daha vahimi var:
İlk günden beri Türk basın-yayın kuruluşları darbe teşebbüsünün arkasında batılı bazı merkezlerin olduğunu, en başta da Amerika’nın geldiğini haberleştirmekteler. Darbeyi Afganistan'daki Amerikalı ISAF komutanı idare etmiş, İncirlik karargâhlık yapmış, yakıt ikmali için tanker uçaklar bu üsten kalkmış, CIA ajanları Yunan sınırına gelmiş, onlardan biri, darbe günü Büyükada'da İngiliz işgal günlerinin mekânlarından olan bir otelde toplantı yapmış, darbe başarısız olunca da kaçıp gitmiştir. Türk halkı, bunların derin Amerika'nın Neo Con'ların, bir kısım istihbaratçıların darbecilerle işbirliği olduğunu kabul etmek istememektedir.
Bugün ya işbirliğine sahip çıkacak veya onları ikna edici delil ve dille reddedeceksiniz. Milletimiz sizden bunu beklemektedir. 
Bir şeyi daha beklemektedir:
Yıllardır himaye ettiğiniz terörist başını iade etmek!
Türk devleti, lâzım gelen her nev'i delili size yolladı. Bu örgütün Türkiye'de darbeye kalkıştığını dünyada artık bilmeyen kalmamıştır. Buna rağmen Amerikan makamları ipe un sermekte, lafı ağızlarında dolaştırmakta, ayaklarını sürümekteler.  
Her görüşten, her yaştan Türk halkı, yani 80 milyon ,18 gündür meydanlarda Demokrasi Nöbetindedir. Cumhurbaşkanı, "nöbet bitmiştir!" diyeceği gün ve saate kadar bu meydanlar şenliğe devam edecektir.
Fark edilmeli ki sn Recep Tayyip Erdoğan, 15 Temmuz akşamına kadar Cumhurbaşkanıydı. 16 Temmuz sabahından bu yana ise  Millî Kahraman'dır.
Sn Başkan, lütfen etrafınızı aşarak görünüz:
Vaki darbe teşebbüsüne doğrudan veya dolaylı sahip çıkmak, destek vermek bütün Türk vatandaşlarını üzüp rencide ediyor...
İade şartları fazlasıyla olgunlaşmış olan FETÖ örgütü liderini Türk makamlarına teslim etmeniz iki devletin menfaatlerine hizmet olacaktır. Şayet cuntayla Amerika'nın alâkasının olmadığına Türk milletini inandıramaz, bu  mel'un kanlı eyleme katılmış Amerikan vatandaşları hakkında dâvâ açmaz ve bir de üstüne üstlük bu darbe fâilini vermezseniz Türk-Amerikan münasebetleri çok ağır yara alır. Finaliniz bu kötü notla bitmiş olur.
Siz, lobilere, paralı lobiler etkisindeki etrafınıza değil, aklı selime kulak veriniz.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.