ASRIN MİTİNGİ

A -
A +
Batı medyası, hileli bir dille "1 milyondan fazla" diyerek sayıyı küçültmeye çalışsa da Demokrasi ve Şehidler Mitingi, çok yüksek iştirakli bir şahlanıştı. Emniyet, 5 milyondan fazla olduğunu kaydetmekte. Fakat izdihamdan dolayı meydana giremeyen çok insan oldu. Aksaray, Beyazıd, Fındıkzâde, Vatan Caddesi gibi yakın meydan, cadde ve sokaklardan takip eden hınca-hınç kitleler vardı. Tek fark, çitin dışında kalmış olmalarıydı.
Bu sebeple biz, takribi hesap olarak "7 Ağustos 2016'da Yenikapı'da 7 milyon Türkiye Sevdalısı buluştu" diyoruz. Kaldı ki bu kadar değil de bu mevcudun yarısı olsa bile ne değişir? Dünyanın kaç ülkesinde kaç yılda bir kaç milyonla bir toplantı yapılabilmektedir? En ihtiyatlı ihtimal emniyetin verdiği 5 milyondur ki muhteşem bir sayıdır. Üstelik 80 il ve dünyanın belli başlı merkezlerinde kurulu ekranlarla tv ekranları başındakiler dahil edilirse mevzubahis sayı, hesap ötesine ulaşır.
Türkiye Sevdalıları, 6 Ağustos gecesinden itibaren yer tutmak maksadıyla Yenikapı Meydanına aktılar. Akış, 7 Ağustos Pazar sabahından itibaren hızlandı. Öğle saatlerinde meydana girmek âdeta imkânsızlaşmıştı. Üstelik hava müthiş sıcaktı, herkes, terden sırılsıklamdı. Buna rağmen gece 22'ye kadar herkes oradaydı, herkes ayaktaydı. Meydan dipdiriydi, bayraklar havada süzülen kartallar gibiydi, meydan devâsâ bir gelincik tarlasına dönmüştü.
Dünyanın dört bir tarafından kardeş bayraklar yükseliyordu. Türkiye Sevdalıları bunları dalgalandırıyordu. Doğu Türkistan, Afganistan, Suriye Türkmenleri, Filistin, KKTC, Bosna Hersek bayrakları hazırdı, belki bizim fark edemediğimiz daha başkaları da vardı.
Bu buluşma, bir siyâsî miting değildi...Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanının himâyesinde yapılan bir İstiklâl ve İstikbâl beyannâmesiydi. Mitinge sözünü ettiğimiz milyonlarca vatandaşla birlikte siyâsî parti liderleri, eski başbakanlar, KKTC Başbakanı ve Genelkurmay Başkanı katılmıştı.
İstiklâl, istikbâl, vatan, millet, birlik, beraberlik, kardeşlik, ihanet, dış güçler, haçlılar, işgal ve benzeri kelimeler, ortak dildi... Bu kelimeler, bir gün içinde ve Cumhurbaşkanından, Başbakanından, parti genel başkanlarından, genelkurmay başkanına, tv yorumcularına kadar hiç bu kadar telaffuz edilmemişti.
İhanet, iliklerine kadar keşfedilmişti.
FETÖ, PKK, DAİŞ ortaklığı yakalanmıştı.
Bunların arkasındaki istihbarat güçleri, işveren patron devletler müşahede edilmişti. O akşam liderler, genelkurmay başkanı ve Cumhurbaşkanı konuştular.
En dikkat çekici cümle, uzlaşma ve barış kültürünü çoğaltma gereğine vurguydu. Olması gereken budur. 15 Temmuz milad, 7 Ağustos başlangıçtır. Bundan böyle nefret dili değil, kardeşlik esastır. Birbirini tamamlama, yek diğeriyle zenginleşme, muhabbette fena bulma esastır. İslâmiyet müşterek değerse, bayrak müşterek değerse, vatan müşterek değerse, geleceği fethetmek, birinci sınıf devlet ve birinci sınıf millet hayatına ermek vazgeçilmez hedefse her türlü iç ihtilaf, çekişme, kavga, arkada kalmalıdır. Bakınız düşman işgale tevessül ettiğinde, taşeron teröristler kurşun sıktığında, bomba yağdırdığında bu ülke mensuplarını görüş, fikir ve inanç farkı gözetmeden katletmeye kalkışıyorlar.
15/16 Temmuz 2016 gecesi şerler hayra tebdil oldu, 7 Ağustos 2016'da Yeni Türkiye, Yenikapı'da buluşarak, yeni ufuklara kapı araladı.
 
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.