SULTAN ABDÜLHAMİD HAN

A -
A +
Sultan Abdülhamid Han'ın doğum tarihi, 21 Eylül 1842'dir. Osmanlı döneminde "Abdülhamid-i Sâni", Cumhuriyet döneminde ise "II. Abdülhamid" denen bu Sultan, 36 Osmanlı Padişahı içinde üzerinde en çok konuşulan Hükümdar/Halifelerden biridir. Aynı zamanda mazlum ve mağdur bir Padişahtır. Devlete, millete, ümmete ve medeniyetimize yaptığı inanılmaz çaptaki hizmetleri sebebiyle kendisine rahat verilmedi. Birbirini takip eden seneler içinde darbe teşebbüslerine maruz kaldığı gibi hain teşebbüsler aynı sene içinde de oldu.
Necip Fazıl'ın "Ulu Hakan", Nihal Atsız'ın "Gök Sultan",  için için yanan aziz milletin de "Evliya Padişah" dediği Abdülhamid-i Sâni, bugün TBMM Başkanlığının öncülüğünde ilk defa resmî bir çalışmayla yâd edilmekte. Mezkûr Sultan,  Dolmabahçe Sarayında bir sempozyumla tekrar gündeme gelmiş olmakta. Dünyanın muhtelif memleketlerinden ilim adamları, hakkında 95 tebliğ sunacaklar.
Darbe teşebbüslerine, emperyalist saldırılara, teröre, münevver ahmaklığına rağmen  gecesini-gündüzüne katarak hizmet eden  bu dâhi Sultan'ı anmak, O'na hakkını teslim etme vefası göstermek, kini din edinmiş bazı Abdülhamid düşmanlarını kimseleri rahatsız etti. Manşetlerde ,sütunlarda bu büyük Padişaha hakaret ediyorlar. Onlar, Adnan Menderes'e "düşük" demişlerdi. Turgut Özal'a "Turgut" diyorlardı.   Recep Tayyip Erdoğan'a "Tayyip" dediler. Bu kelimelerle adı geçen devlet adamlarını kalemle linç etmeye çalışıyorlardı. Şimdilerde  biraz da kerhen ötekileri terk etseler de haçlı cenahından güç alarak Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı'na "diktatör" demeye devam etmekteler. Bu tutum, çürümüş bir zihniyetin yüz yıllık mahsulüdür. Zira aynısı  devrin ahmak veya hain münevverleri, köksüz jön Türkleri ve sığ İttihatçıları tarafından Abdülhamid Han için de kullanılmaktaydı. O'nun için kullanılan "müstebit" kelimesinin karşılığı "diktatör"dür. Ancak orada durmayıp "kan dökücü" manasına çok daha kötü bir söz de sarf ettiler. Nitekim FETÖ/PDY örgütü 15 Temmuz darbe teşebbüsünü kendisi yaptığı hâlde Hacca gelmiş olanlar dahil dünya Müslümanlarını Tayyip Erdoğan'ın Müslüman kanı döktüğü şeklinde asılsız propagandalarla kandırmaktadır.
"Kızıl Sultan" iftirasının içyüzü şöyledir:
Bir kısım Ermeniler, 1866 Yılında Hınçak Komitesini kurdular. Bu örgüt, şark vilayetlerimizde Kürt- Türk demeden Müslüman ahaliyi katletmeye başladı. Maksatları, onları göçe zorlayıp yerlerini  ele geçirmekti. Yaşanan vahşi saldırılar üzerine Sultan Abdülhamid, IV. Ordu komutanı  müşir Zeki Paşa'ya terörü önleme emrini verdi. Zeki Paşa, eli kanlı teröristleri durdurdu. Karşı tedbir üzerine Fransız Akademisi üyesi  Kont Albert Vandal  ilim namusunu ayaklar altına alarak meşru müdafaa hakkını kullanan Padişah'a "Le Sultan Rouge/Kızıl Sultan" dedi. Tuhaf olan şu ki İttihatçılar da bu vandallığa sarılarak kendi devlet reisleri için aynı sözü  kullandılar. Ne var ki 1915 Ermeni Tehciri üzerine Ermeniler, aynı sıfatı İttihatçılara aleyhine sarf ettiler . Okullardaki o basit "Emin Oktay" tarih kitapları da yakın zamanlara kadar Padişah’a bu iftirayı atmaya devam etti.
Kim, kime her ne derse desin. Neticede zaman en iyi ilaçtır. Zamanla kim kahraman kim hain, kim vatansever belli olmakta.
Dünya ve Türkiye eğitimde "ana okulu" ihtiyacını henüz keşfetti. Hâlbuki Abdülhamid Han zamanında "ana mektepleri" vardı. Kızlar için usulüne uygun mektepler açılmıştı. Bu Sultan’ın ulaşım, bayındırlık, sağlık, haberleşme, şehircilik gibi onlarca sahada yaptığı hizmetler sayılsa sayfalarca uzar gider. Çanakkale ve İstiklal Harbi’nin kazanılmasında o eserlerin payı çok yüksektir. İstanbul'un iki yakasını birleştiren köprü çizimlerini yaptırırken köprü üstünden de teleferik geçiyordu. 26 Aralıkta açılışı yapılacak olan Avrasya Tüneli aynı yerlerden olmak üzere çizilmişti. Eğer 31 Mart'ta devrilmeseydi bugün yapılan çok hizmet, o gün hayata geçecek, devlet 5 milyon km2'den 777 km²ye düşmeyecek, biz petrol ihraç eden bir devlet olacaktık.
Abdülhamid Han'ı Haçlı, Siyonist ve ahmak münevverler devirdiler. Çünkü ümmete şuur, millete cesaret  kazandırmıştı, devasa memleketi kalkındırıyordu. Bugün Recep Tayyip Erdoğan'ı devirmek isteyenler de Siyonsitler, Haçlılar ve ahmak Aydınlar.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.