MİLLÎ PARA!

A -
A +
15 Temmuz 2016 gecesi tankla, topla, jetle yapamadıkları darbeyi bu defa dolarla yapmak istiyorlar. Allah razı olsun, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan bu yeni darbe şeklini çabuk gördü ve herkesi millî paraya dönmeye çağırdı.
Sn Erdoğan, son 15 gündür hemen her konuşmasında dövizle kiradan vazgeçilmesini, eldeki  dövizi bozdurarak TL veya altın satın alınmasını ısrarla tavsiye etmektedir.
Diğer taraftan Cumhurbaşkanı, Rusya, İran, Çin gibi yabancı devlet adamlarına alış-verişlerde millî paraların kullanılmasını teklif etmiştir. Bunun gerçekleşmesi hâlinde diğer devletlerle devamı da gelebilir. AVM/alış-veriş merkezlerinde dükkânlar dolarla kiralanmaktadır, mağazalar yabancı marka olduğu gibi buralarda satılan mallar da yüzde 90 yabancı markadır, çalınan müzik bile yabancıdır. Halbuki AVM'lerde bin zorlukla mescid açılabildi. Bazılarında hâlâ ya yok ya yetersiz veya bulunamaz kuytularda. Şu acı bir gerçek ki iş hayatının belli seviyesinden yukarıda TL geçmemektedir. Halbuki para vatan gibi, bayrak gibi istiklal. Bir devlet istiklâlini ilân ettiğinde "vatan" denen toprak, "millet" denen insan topluluğu ve "bayrak" denen bir remz/simge olması gerekir. Bunlar olduğunda devlet, 3 şeyi yaparak işlemeye başlar. Para basar, ordu ve emniyetini kurar ve adalet dağıtır.   Bir devlette millî bayrak, millî hukuk, millî para olmazsa olmazdır. Millî para olmayıp da başka bir devletin parası tedavüldeyse o devlet şeklen müstakildir. Eğer esas itibar yabancı paraya ise oradaki bağımsızlık yarı yarıya sakatlanmış demektir. Mutlak para altınken dolar kendini psikolojik taktiklerle birinci sıraya oturtmuştur. Darbelerin arkasında dolar milyarderi Soros ve ismi malum vakıf ve aile şirketlerinin olduğu açıkça bilinmektedir. Darbe ve terör konusunda batının nasıl bir riyakârlık içinde olduğu net şekilde görülmüştür. 15 Temmuz'da tankların ve jetlerin mağlup edilmesi gibi; şimdi de doları tetikleyerek ülkede kargaşa çıkartıp vatandaşın Hükûmetine ve devlete itimadını sarsmak isteyen çevrelerin mağlup edilmesi gerekir. Teröre destek verenler, TL'yi de batırma peşindeler. Paramızın batmasının bayrağımızın düşmesinden farkı yoktur. Dolar ve avronun bozdurulup TL alınması, kiralamaların TL ile yapılması, altın ve TL'nin tercih edilmesi bir seferberlik sebebidir. Bunları devletin açtığı ihale ve diğer işleri TL veya altınla yapması takip etmelidir. Türk lirası hem kendi vatandaşımız nezdinde değer kazanmalı ve hem de hudutlarımız ötesinde de geçmelidir. 90'lı yıllarda vatandaş maaşını alır-almaz döviz bürosuna koşup parasını avro veya bilhassa dolara çeviriyordu. Paramız, yüksek enflasyon sebebiyle bir kaç saat içinde eriyordu. TL'den 6 sıfırın atılması, enflasyonun tek haneye düşürülmesi.  Hatta IMF'nin evine gönderilmesiyle o günler geride kaldı. Şimdi tekrar kargaşa çıksın, devlet gemisi yara alsın diye bu defa da paradan vurmak istiyorlar. Yapılan 15 Temmuz'un tekrarıdır. Bu yüzden "eli para tutan" her vatandaşın bu iktisadî seferberliğe katılma mecburiyeti vardır.     Millî para da bayrak gibi istiklâl unsurudur. Ezan, susmuyorsa, Bayrak dalgalanıyorsa, Toprak işliyorsa, Adalet dağıtılıyorsa, Akçe geçiyorsa, Devlet vardır.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.